Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Обезвлажнител vs климатик vs клапа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Обезвлажнител vs климатик vs клапа

Преди време в общежитието имах и ПВЦ дограма с вградена клапа - 2 педи от уплътнението го нямаше. Проблема беше, че много ми духаше на краката.

Моето частично решение на проблема е редовно проветряване, по възможност в най-студената част на денонощието. Прозореца/те се отварят максимално за възможно най-бърза смяна на въздуха, при леко отваряне изстиват стените преди да се смени въздуха.
    Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
    Телефон - в профила!

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
      И още нещо - принципно ако сложа клапи дали няма да е достатъчно изсушаването на въздуха от климатика?
      Няма. (е то зависи и от климатика де, ако е някои с функция за изсушаване не въздуха).
      И при мен положението беше така. Отопление с климатик, и като дойде сезона вън под 10 градуса вътре 20 по прозорците ставаше река. Даже си направих "улук" да отвежда водата и по мои наблюдение около 400 мл за 24 часа се събираше вода... За месец събрах голяма бутилка от минерална вода с "дестилат"
      Външна изолация също не е сигурно, че ще помогне(ако проблема ти е с прозорците). Проблема може да се реши с външни ролетни щори(според комшии) които да се явяват преграда пред прозореца. Иначе аз се спасих с клапа и сега "улука" ми седи празен Важното е, че освен вход(клапата) трябва да има и изход, от където да излиза въздуха. Ако не можеш да създадеш движение на въздух, няма да видиш някаква полза.
      Също така от както сме с клапа, въздух се промени и има един период на превикване, има и движение на въздуха, дето ако си по чувствителен, може да ти създава някакъв дискомфорт, но какво да се прави, не може всичко да е идеално...

Коментар

Охлажда се. Няма начин. Казаха ми да махна четките под вратите за да дърпа въздух от коридора и съответно от стълбището.
        Александър

Коментар

Охлажда се. Няма начин. Казаха ми да махна четките под вратите за да дърпа въздух от коридора и съответно от стълбището.
          Това е най-гадния въздух който можеш да дърпаш от коридора и стълбището - прах максимум, температура минимум. И охлажда пода. Виж нещо там отгоре, ако може.

Коментар

Ами може от тоалетната (гадно) или от кухнята, където също ще има клапа но няма да има разлика в налягането. Май имаме някакъв комин в стаята - освен оттам...
            Александър

Коментар

Клапата е входа, стълбището е изхода(макар и съмнително). На мен ми обясниха, че най-добрия вариант е изхода да е вентилационния отвор в банята, за да има обаче достатъчно компресия, трябва да си в ниските етажи. Понеже аз съм на последния, имам едно вентилаторче, което работи посотоянно на ниски обороти...

Коментар

Ами може от тоалетната (гадно) или от кухнята, където също ще има клапа но няма да има разлика в налягането. Май имаме някакъв комин в стаята - освен оттам...
                Имах предвид да не е от пода, а някъде отгоре.

Коментар

Има някакъв комин. Ако не е запушен и има тяга - оттам ще е най-добре. Хубаво ме подсети. Все пак студения въздух отвън да не минава по пода. Климатика е перпендикулярно на прозореца и ще топли тъкмо в горната част идващия отвън въздух - идеално се получава. Иначе разликата в налягането - долу по-високо, горе на 20 метра - има някаква формула но ме мързи да я търся или пък да смятам. Така или иначе имаме и скорост на вятъра, разни там ефекти на Вентури и т.н. щуротии. Ще видим на практика какво ще стане. Иначе се оказа, че Рехау (дограмата ни е такава) предлагат обков с отваряне за микровентилация - т.е. открехва прозореца с няколко милиметра за да влиза въздух. Мисля да поръчам точно това, макар и да е по-скъпо от клапите, които се поставят на мястото на гуменото уплътнение. Просто няма да се дупчи и реже нищо.
                  Александър

Коментар

Трябва да си сигурен, че комина не се ползва по предназначение, не е свързан към кухненски абсорбатор и дали въобще е проходим.
                    Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                    Drag Grand Canyon Daily
                    Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                    LZ1JYM

Коментар

Я да вдигна темата малко. Искам да си взема такива клапи за спалнята. Тези които се водят универсални за дограма. Тук отзивите са че вършат работа,
                      на другите места в нета ги хранят че няма особена полза. Проблем нямам с влага и мухъл но кислорода в спалнята свършва. Дайте отзиви за различните видове клапи, за дупчене на дограмата и за рязане на уплатнението само. Има ли нежелани ефекти, освен това много афиф ми изглеждат.
                      Land Rover Discovery
                      Където е текло пак ще тече ...

Коментар

Погледна ли по-напред в темата : http://www.offroad-bulgaria.com/show...17#post2598117
                        Продължавам да съм много доволен от тях... Няма дупчене на дограма и т.н., но ти трябва нов стъклопакет на едно (обикновено най-малкото) стъкло...
                        Но сам разбираш, че естествена вентилация няма да стане с една решетка - трябва ти и 'насрещен' отвор...
                        Затова при мен съм сложил такива вентилации във всяка стая...
                        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Днес прочетох темата, но това решение съм го прескочил понеже ми изглеждаше като решение за определен тип дограма.
                          Както и да е не ми върши работа защото трябва да сменям стъклопакет. Та остават универсалните вариянти. Иначе за срещуположните прозорци и при мен конфигурацията е подобна и ще стане работата.
                          Land Rover Discovery
                          Където е текло пак ще тече ...

Коментар

Първоначално публикуван от vas33 Преглед на мнение
                            ....Както и да е не ми върши работа защото трябва да сменям стъклопакет. ....
                            Преди няколко години реших да сложа такава вентилация на един апартамент, на който отдавна бях слагал пластмасова дограма...
                            Смяната на стъклопакета излезе май под 30% от цената на решетките (те не са евтини, но са ефективни и тихи)...
                            Така, че стъклопакета не бе такъв голям фактор...
                            Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                            Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Няма нищо страшно в рязането на дограмата. С едно зеге pvc-то се реже като дърво. А съм с клапа от 2 години някъде, върши работа. Между другото въпроса е климатик, клапа или обезвлажнител. Аз съм с климатик и клапа която сложих в последствие. Климатика не може да се оправи с влагата, освен ако не е от скъпите модели които може да вкарват свеж въздух, но освен това трябва да има и от къде да излиза застоялия въздух.
                              За дрънчалката обезвлажнител не съм се и замислял. По добре да си отварам прозорците през наколко часа...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X