Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какви здрави ключове и контакти?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Не са много смарт но аз ползвам такива:

Не ползвам тяхното дистанционно а Broadlink универсално такова и си стават почти умни:

От горните контакти 2 ги използвам да включвам отоплителни уреди тази зима, за сега няма оплакване.
    Под 2kW комутират, за повече нямам "гащи", тоест не им вярвам!
    Грубички са, масивни но за сега не съм забелязал да имат проблем.
    Учудващо голям обхват има RF сигнала, няма място в къщата където дистанционното да не ги задейства.
    Включително и двора.

За разлика от истинските смарт контакти/релета в този вариант няма обратна връзка за състоянието.
    Софтуера изпраща команда през дистанционното до контакта но след това няма информация дали е изпълнена или не.
    Както не знае при стартиране в какво състояние е контакта.
    Иначе и на броудлик софта е бъгав боклук но поне е само един... Китайска работа.

За мое голямо съжаление всички тези неща работят през някакъв вид облачна 0слуга а аз и нямам особено доверие.
    Не толкова съм загрижен за сигурността, колкото за периода през който жълтите ще я подържат.
    А когато това стане умните неща отиват на боклука - имам гочив опит в това отношение!
    Вярно, че не са толкова скъпи но все пак не ми допада особено идеята да завися изцяло от външни фактори.
    Враг усраине

Коментар

Няколко бързи съображения за sonoff.

На релето вътре пише 10А, но това е за смели хора. Аз повече от 3-4А, освен за много краткосрочно пускане не бих сложил.
      Софтуера, с който идва е гаден, но за сметка на това прави криптирани конекции към aws сървъри с подозрително голям трафик.
      Софтуера за андроид е доста голям и иска разрешения за какво ли не. За сметка на това е голям боклук.

Бърза смяна на софтуера с тасмота оправи всичко, без миризливото реле, разбира се.

Коментар

• s_s1
        s_s1 коментира
        Редактиране на коментар
        Какво е това "тасмота"?
        Соноф-а го дават 16 А, виждал съм го натоварен до 13 А според неговото мерене. Грее кабела с който съм го захранил, че клемите и платката са нежни и може да строшат платката, че при мен е с хвърчащ монтаж. Нямам проблеми с устройството.
        Ако някой ми каже как да сменя софта с такъв, който пази данните за консумация в екселска таблица ще почерпя.

• bokomo
        bokomo коментира
        Редактиране на коментар
        tasmota е алтернативен софтуер за тия неща. Аз нямам представа това нещо, което съм разглобявал как може да измери тока. То просто клати релето, а реле, доколкото знам, ток не мери.

Ще бъдат ползвани за включване на отоплителни уреди, по 2.5 kW на елемент.

Доколкото разбирам могат да се очакват проблеми, когато изходните температури са около нулата
      Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
      „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
      LZ1EMS

Коментар

Това са точно 10 ампера. Сонофа трябва да е 16А тогава.

Коментар

Това с "амперите" е чудесно, ама това при какъв фактор на мощността? Щото тия надписи върху релетата обикновено са при cos ф близо до 1. Но като се свърже някоя моторетка, при максималния ток релето може да потече върху платката. Оставяме настрана дребната подробност с пусковия ток на моторетката.
          И съвсем общо - оставам с впечатление, че се предоверявате на тия китайски отпадъци. Дори и да са лачени, в лъскава опаковка, в общия случай все са отпадъци.
          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• s_s1
            s_s1 коментира
            Редактиране на коментар
            Както вече писах Соноф държи на климатик с по-голяма мощност от 2,5 кв. и не се е разтекъл. Теоретично това, което може да стане като авария или да залепне релето и да не изключи, или в някой случаи да не включи. И в 2-та възможни случаи на неизправност нищо страшно няма да стане.

П.П. 2 контакта от монтираните в къщата ми през 1999 година се замозапалиха. В единия случаи в къщи беше 5 годишния ми син, който ми се обади.

Какво препоръчваш
          Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
          „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
          LZ1EMS

Коментар

Док говори за нагреватели, кви косинуси те гонят?

Коментар

Ако не се лъжа, по нагоре се говореше и за управление на термопомпа...

И коментаторите...

Коментар

Светльо пише, че няма проблем с релето, а иска друг софт. Вярно реленцето физически е мижаво, но който иска винаги може да се презастрахова с външно. Той явно ползва и електромер от серията POW, но за да пише в ексел му трябва от второто поколение на тези джаджи.
                И пак да кажа - щом като Гугъл са ги сертифицирали в системата си за умен дом, то Соноф не са чак такива боклуци, може би...

Коментар

На хубавите работи доста често им трябва време за да станат както трябва. Това че релето на се е запалило от второто щракане не означава нищо. Бъдете търпеливи и му дайте време да се изяви...

И коментаторите...

Коментар

• s_s1
                    s_s1 коментира
                    Редактиране на коментар
                    Колко време да го чакам?
                    За сега щрака безпроблемно.

Толкова ли е несменимо това реле, има дребосъци за 20-30а?
                  А тези простотии се правят от името на всички ни.
                  Даника
                  Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

В тая "игра" размерът все още има значение. Дребосък, голям ток, надеждност и реакривен товар, е хубаво да не се употребяват в едно изречение...

И коментаторите...

Коментар

Май няма игра, в която размерът няма значение

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
                      Какво препоръчваш
                      Ако инсталацията го позволява, вместо мислещ контакт директно на стената, в таблото:

1. Реле, което го цъкаш от тамагочито. Понеже стана въпрос за соноф:

2. Контактор, който се управлява от горното реле, например този:

3. От изхода на контактора свързваш съответният кръг на инсталацията, на който се намира контактът.

Това е вариантът за по-сериозни консуматори.
                      Горният контактор е 25А и е с достатъчно резерв от мощност да бойлер, печка, радиатор и подобни.

Ако няма възможност трябва да имаш гащи да се довериш на написаното върхи релето/контакта.
                      Враг усраине

Коментар

• s_s1
                        s_s1 коментира
                        Редактиране на коментар
                        Ползвам точно такъв дребосък, но ако го прекарам през контактор не мога да меря. Само клемите са му за тънки проводници, които леко греят от товара на термопомпата, но не е прекомерно.

Напълно си прав. Дребосъкът няма проблем да управлява един контактор и така грижите да намалеят значително. 2,5kw при зимен пад на напрежението лесно могат да се окажат 14+ А.

Коментар

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
                        2,5kw при зимен пад на напрежението лесно могат да се окажат 14+ А.
                        И това при ел. радиатор или бойлер?

Коментар

• bokomo
                          bokomo коментира
                          Редактиране на коментар
                          Не точно :-)

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X