Здравейте! Имам нужда от съвет относно измазването на нова къща. Грубият строеж завърши през месец март. Изчакахме няколко месеца да поизсъхне зидарията. Сега слагаме дограмата и правим инсталациите. След това ще продължим с мазилките. Въпросът ми е- може ли първо да направим външната мазилка? Тя ще бъде хастарна, топлоизолацията ще се прави догодина. После докато не е застудяло да направим вътрешното измазване. Иска ми се да започнем с външната,защото къщата няма улуци и като сложим скелето да поставим и тях. Най-голямото ми притеснение е относно мухъла. Ще има ли проблем ако измажем първо външно и веднага след това вътре? Благодаря предварително!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Въпрос за вътрешно и външно измазване
Свий
X
-
От: Въпрос за вътрешно и външно измазване
Не. Няма никакъв проблем.Първоначално публикуван от antibiotika Преглед на мнение...Най-голямото ми притеснение е относно мухъла. Ще има ли проблем ако измажем първо външно и веднага след това вътре? Благодаря предварително!Когато захарността в гроздето намалява, моята се покачва.
-
Ако ще се слага изолация, мазането е излишно. Аз мазах външно за да поизправя някои кривини на зидарията. Хубавото на мазилката е, че е еФтина.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо. О888 557Ч7Ч
Silverado 1.3 i
Коментар
-
Недей да се притесняваш за тея неща.Мухъла и плесените ги създават модерните технологии,фибрани ,картони пластмаси и тем подобни недишащи ментета.Първоначално публикуван от antibiotika Преглед на мнениеНай-голямото ми притеснение е относно мухъла. Ще има ли проблем ако измажем първо външно и веднага след това вътре? Благодаря предварително!
Съвременно недомислено твърдение !!!Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнениеАко ще се слага изолация, мазането е излишно.
Сори не желая да убиждам. Обаче вятъра духа от контактите
!
Коментар
-
мАжи, мАжи, като имаш излишни пари и време.Първоначално публикуван от Петьо Джартов Преглед на мнение
Съвременно недомислено твърдение !!!
!
Външната изолация, не с фибран, ще те спаси от вятър и температури, без да е необходима каквато и да е мазилка.
Очобено ако четворките тухли са в правилната посока.
А пък ако бяха единични плътни.....в няколко реда.....
А пък за кирпич 80 санта да не говорим - ни климатик, ни печка ти трябва.
Коментар
-
Вятъра духа от контактите ако е правено от твойте майстори... дърводелци.Първоначално публикуван от Петьо Джартов Преглед на мнение.....Съвременно недомислено твърдение !!!
!Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо. О888 557Ч7Ч
Silverado 1.3 i
Коментар
-
Лично аз бих си спестил външната мазилка за сметка на по качествена изолация.Вътре бих се замислил дали варо-циментова мазилка е най- удачно решение, все пак след това следва още една операция която е гипсова шпакловка, която е с почти равна цена на мазилката. Бих предпочел турбозолна мазилка за вътре. Може би не е лоша идея вътре турбозолна мазилка а отвън изолация до първа ръка тераколена шпакловка.Като цена ще ви е малко по скъпо от двете мазилки, но ще ви доближи значително до финала.Няма невъзможни неща,има просто недостатъчно финансиране.....
GSM +359 895 236 182
А Rhf +
Коментар
-
Аз бих измазал, но това си е мое мнение.
С това сухо строителство, всички станаха майстори.
Има си начини да се изолира и без да лепиш стиропор или фибран по фасадата, но българина трепери за 0,20 от квадратния метър вътрешна площ.
Турбозолната мазилка предполага съответната техника.
Няма нищо лошо в нея.
Ако човека си е направил труда да иззида поне относително прави стени, варо-циментовата на ръка е добро решение.
Стига да се намери кой да му я направи, ако не може самия той.
Последно съм видял да се справят качествено( и бързо), българо-мохамедани от смолянския край.
Ние сме от "гоУемото добрутро" и сме над тези неща.
Поздрави на запалените фенове на модерните супер-дупер технологии, дето ги клюцат кълвачите!
ПП: Турбозолната мазилка според мен, не е достатъчно добра основа за хубаво боядисване.
Та две ръце шпакловка не ти мърдат, така или иначе.
Дали ще е с гипсова шпакловка, шийтрок или колоркит...все тая.Последно редактирано от TigerHunter; 18-08-14, 22:57.Your conscience is all you can take to your grave.
Коментар
-
Сложи качествена мрежа и шпакловка, дюбелирай. Сложи по-плътен EPS, може малко да намалиш 8-те см., но финишната мазилка трябва да е добра. Ако има кой да маже и те устройва цената- мажи, по-добре е. С машинна мазилка и машина е най-добре, но добра мазилка и качествена работа.А тези простотии се правят от името на всички ни.
Даника
Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h
Коментар
-
Е какво?Първоначално публикуван от antibiotika Преглед на мнениеБлагодаря много за съветите. Зидарията е права, но е зидано с четворки и тук-там има обърнати тухли. Затова смятаме да не пестим външното измазване. Вътрешното измазване също с вароциментова мазилка. А изолацията ще е 8 см. стиропор.
Ти си го знаеш правилното.
Не беше нужно да събудаш драскачите и професорите че,да си направиш твоето,направи им кефа де.
Ама те това чакат,не да направят нещо, а да дават акъли и да се правят на велики!
Успех чевече,деиствай !
Коментар
-
Моя съвет е отвътре направо гипскартон залепен с пенополиуретаново лепило!Първоначално публикуван от antibiotika Преглед на мнениеБлагодаря много за съветите. Зидарията е права, но е зидано с четворки и тук-там има обърнати тухли. Затова смятаме да не пестим външното измазване. Вътрешното измазване също с вароциментова мазилка. А изолацията ще е 8 см. стиропор.
Отвън изолация пак залепена с такова лепило!
Тия керечи май отидоха отдавна в историята.....МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!
Коментар
-
Михов, нищо лично, но на село близо до вилата така завършиха къща за продаване. Взеха я едни шотландци и доста научиха за местната фауна и по-точно буболечки, насекоми и вся остальная сволоч и продължават да разширяват познанията си, а дали им е интересно...Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнениеМоя съвет е отвътре направо гипскартон залепен с пенополиуретаново лепило!
Отвън изолация пак залепена с такова лепило!
Тия керечи май отидоха отдавна в историята.....
Та когато човек строи за себе си, консерватизмът не е излишен.
Коментар
-
Като "драскач" това съм построил лично......без да отварям специална тема. Не тече, няма конденз, мухал, бабалюги. Може да се види по всяко време.Първоначално публикуван от Петьо Джартов Преглед на мнениеЕ какво?
Ти си го знаеш правилното.
Не беше нужно да събудаш драскачите и професорите че,да си направиш твоето,направи им кефа де.
Ама те това чакат,не да направят нещо, а да дават акъли и да се правят на велики!
Успех чевече,деиствай !
Това е "зимната градина", дето ми я прави твоя дърводелец вече 2 години..... с пари платени напред.
....ако не виждате зимна градина то е само защото още не съм си прибрал парите.
Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо. О888 557Ч7Ч
Silverado 1.3 i
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар