Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с влага в къща. Дренаж невъзможен. Съвет и ориентир за цена

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с влага в къща. Дренаж невъзможен. Съвет и ориентир за цена

Първоначално публикуван от ourimot Преглед на мнение
    .............
    Писах ви един по- обстоен отговор на съобщението, но даде грешка някаква си в лимита ви ,т.е. подозирам че нищо не сте получили.
    Та , тук накратко...
    Това че имота ви е легнал на сърце, означава че анализа е задължителен.Комбинацията пукнатини-влага-голяма денивелация може да е признак и за лека свлачищна дейност.Има допълнителни признаци които се проверяват на място.Влагата може да е от повърхностни, може и от подземни води или комбинация от двете,може и от спукан водопровод и прочее.Също има признаци за проверка на място.И те не са само "мерене на наклони".
    От друга страна, може и елементарна липса на уплътнени фуги да е причината...с решение за 100 лв.
    Викнете си опитният конструктор.Най-добре от региона,трябва да е запознат и с геологията на терена, и последиците от земетръса там.Като/дано/отпаднат по-сериозните притеснения, тогава остава борбата с водите.Да не се губи време, викнете същевременно и опитен строител да си огледа другите дадености.
    Ако не успеете да намерите там конструктор,може да се помогне с някой от София.

При готово решение, по-лесното е да направят нещата.Тогава ще прочете тук ,как инженерите и фирмите са излишни кожодери в строителството.Може би ще се справите и само с работници, но това сега не е момента за коментар. Сега ви трябват хората, на които това им е работата и могат да носят отговорност.

П.п. И пак обръщам внимание, че обратната връзка чрез ЛС към вас има проблем.

Коментар

Първоначално публикуван от ALEX_Z Преглед на мнение
      ... Иначе , и аз /по снимките/ мисля , че това начинание ще е смислено , само ако много Ви харесва имота, и ако разликата в цените на подобни имоти е от порядъка на поне 5-7-10 х. лв. Това , при равни други условия. По-точно може да се прецени ако се подаде количествена сметка годна за остойностяване.
      Ей тъй, по неясни снимки гарантираш ли, че 10 бона ще стигнат за обследването, труда и материалите + минимум 10г. гаранция, че няма да има такъв проблем Понеже така изглежда по написаното- ако е 10 бона надолу си заслужавало... Щото гарантирано ще се намери кой да им вземе 3-5 бона, да отиде да свърши нещо и да замине. И още другата пролет положението ще е същото и ще са в начално положение. Дори ще са назад от началното...

.... имотът ме грабна с гледката от двора към планината...
      И това означава да се прецакваш жестоко ли А и щом говориш за заем значи бюджета има ясен край, независимо дали ще 5 или 55 бона- имаш твърдо ограничение. А един такъв ремонт който води и други последствия след себе си не търпи много ограничения- ако майстора ти е казал 10 бона трябва да имаш възможност за 20 бона и готовност за поне още 5 да намериш... Ама тогава стойността на имота много се променя и не рядко се губи смисъла от наливането на пари в разни съборетини...

Коментар

Първоначално публикуван от mstef Преглед на мнение
        Ей тъй, по неясни снимки гарантираш ли, че 10 бона ще стигнат за обследването, труда и материалите + минимум 10г. гаранция, че няма да има такъв проблем Понеже така изглежда по написаното- ако е 10 бона надолу си заслужавало... Щото гарантирано ще се намери кой да им вземе 3-5 бона, да отиде да свърши нещо и да замине. И още другата пролет положението ще е същото и ще са в начално положение. Дори ще са назад от началното...

...
        Може би трябва да се чете по задълбочено и аналитично ,преди такъв въпрос.... Случаят е голяма "котка в чувал" и не е по възможностите за анализ нито от строителни работници,нито по картинки.
        Това , което написах , е във връзка с първоначалната преценка дали изобщо си заслужава да се хвърлят каквито и да е било усилия по този имот. След като Собственичката е преценила , че си заслужава, реда според мен съм го описал.Оттам резултата ,който следва да получи Е:минималната гаранция според ЗУТ за подобни дейности е 5 години.Ако се наложи да се прави реконструкция , според ЗУТ минимума е 8 години за конструкцията.Оттам нататък , ограничения при договарянето на гаранционен срок законови няма.
        За преценката на разни "майстори" се въздържам да коментирам принципно, но коефициента за дефицит си го познал като минимум.А най-лошото е , че не е обвързан с гарантиран резултат,демек гаранцията като понятие и финансов ангажимент е отпаднала по дефолт.

Коментар

Вярвам в науката и в законите на физиката (нищо че не ги разбирам), така че съм заделила известна сума за специализирана помощ и проучвания
          да, имотът ме грабна с гледката от двора към планината, така че не става въпрос за отказване, а за това да добия представа какво ще ми коства и колко да натискам цената на имота надолу, за което благодаря на всички ви.
          Неправилното отвеждане на водите също е факт: ходих след последния порой- към къщата се изсипваше направо река
          Колкото до наклоните на стените и плочите: ще го направим и с уреди, но от всички останали къщи, които гледахме тази беше най-равна и непострадала от земетресенията. В другите като вляза и свят ми се завива.. то един наклон на една страна та чак залитах, придружителите ми казваха, че нищо не усещат... тази къща беше единствената, в която се почувствах здраво стъпила на земята
          Петьо, благодаря за черния хумор, беше своеобразен тест за непреодолимото ми желание да вземем имота. издържах с отличен
          Това ,че Ви харесва имота и искате да го имате означава само едно: Направете трезва преценка за да не го намразите като бездънна яма за пари след време.
          Огледайте и преценете добре.

Аиначе по темата - няма как който и да е от пишештите във форума да "гарантира" цена особенно по снимки като тези ,все пак не сем врачки.Колегата е изказъл предположение за цена , с което горе долу съм съгласен, но на място може да се окаже и друга картинка.
          Няма невъзможни неща,има просто недостатъчно финансиране.....
          GSM +359 895 236 182

А Rhf +

Коментар

Може би трябва да се чете по задълбочено и аналитично...
            Мен не ме мисли, ама пиши разбираемо за хората- свали нивото на използваните термини. За теб и мен има поне 3-ма специалисти дето трябва да минат и да кажат какво е положението- за клиента са 3-ма "майстори". За нас е нужна "строителна фирма", за клиента това е "бригада"... Като пишеш сложни мнения и демонстрираш знания хората може да се подлъжат и неволно да ти се доверят повече от нужното- казваш "при 10 бона надолу от цената на аналогичен имот си заслужава" и вярвай ми, 85% от хората ще разберат "Ремонта ще струва 5-7 бона максимум (той пича разбира, няма причина да лъже), добавяме още малко заради главоболията и ето ги 10 бона." И утре като стъпи на 15 бона и краят му не се вижда ходи обяснявай "Ама аз говорех образно"....

ПС: И аз нищо не "познавам", не "уцелвам" и гледам да не гадая. И много внимавам да не подвеждам хората неволно, нещо което се получава в момента в който кажеш цифра без да си бил лично на обекта.

Коментар

Не, пернишко е

Благодаря, trapper
              Значи все пак дренаж и на двете места?... при проблем A има място навътре да се изгради вътрешен дренаж (това колко см. е всъщност) , но при проблем F това означава да счупиме плоча E и стълбите. Препоръчително ли е такова нещо? Водих майстори на огледа, казаха че щели да замажат с някакво вълшебно мазило стена F, но на мен ми се видя ужасна идея да запечатаме тази чернилка просто така и да съм спокойна за здравето ни, затова и отворих темата, моля за помощ и ориентир за цена - колко ще ми струва да оправим А и F

.
              Сега виждам темата. Хубави снимки, които трябва да разколебаят и най-запаления фен на имота. Няколко нива по скат който може да се движи, плюс липсата на какъвто и да е бил технологичен процес за укрепване и хидро и топло изолиране при изграждането на обекта, ме навеждат на мисълта за следното. Със запечатване няма да се получи нито и със дрениране под налягане. Ако няма данни за улягане на сколона направете нова топло и хидро изолация вътре в помещенията и сведете до минимум термо мостовете от хоризонталните плочи. Ще стане малко по тясно, но какво пък. ALEX-Z ви съветва да изследвате и е прав. В случая и ли правите нещо да се позакрепи за някоя друга година или се отказвате. После ако не е паднало със сколона може пак.
              Успех
              ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Първоначално публикуван от mstef Преглед на мнение
                Мен не ме мисли, ама пиши разбираемо за хората- свали нивото на използваните термини. За теб и мен има поне 3-ма специалисти дето трябва да минат и да кажат какво е положението- за клиента са 3-ма "майстори". За нас е нужна "строителна фирма", за клиента това е "бригада"... Като пишеш сложни мнения и демонстрираш знания хората може да се подлъжат и неволно да ти се доверят повече от нужното- казваш "при 10 бона надолу от цената на аналогичен имот си заслужава" и вярвай ми, 85% от хората ще разберат "Ремонта ще струва 5-7 бона максимум (той пича разбира, няма причина да лъже), добавяме още малко заради главоболията и ето ги 10 бона." И утре като стъпи на 15 бона и краят му не се вижда ходи обяснявай "Ама аз говорех образно"....

ПС: И аз нищо не "познавам", не "уцелвам" и гледам да не гадая. И много внимавам да не подвеждам хората неволно, нещо което се получава в момента в който кажеш цифра без да си бил лично на обекта.
                Виж сега, принципно си прав,но не и в случая.Щото зад тези 5-7-10 х.лв. имаше думичката не максимум , а поне....което си е коренно различно.Така че може да спре с подмяната на смисъла, на това което писах и да оставим гадателството.
                Ако за някой нещо от написаното е сложно , то за мен е просто аргументирана логика от опит.Каквото не е ясно, питайте.Доколкото преценявам от ЛС , на други участници стават ясни аргументите за подхода.
                Не мисля , че мнения "ей така" за участие , са полезни за когото и да е.Поради което, се налага да се вкарват малко аргументи и мисли/демек и знания/.Ще се радвам , ако при дискусийте ще има и други такива участници.Знам че ги има, но не прави ли впечатление че от известно време не участват......Въобще, от известно време много от темите тук олекват.....
                За всеки случай уточнявам в поредна тема-не съм проектант и нямам комерсиално отношение по този въпрос.

П.п. Получих запитване колко би струвало едно такова проучване.Не мога да отговоря ,първо по горната причина, второ защото едно е да се отиде еднократно в рамките на ден , да се получи необходимата информация и да се вземе решение. Съвсем друго е , да се окаже че трябва конструктивна експертиза, оттам да се определят какви точно работи са необходими, оттам и остойностяване.
                Тази работа по-натам чрез клавиатурите няма как да потръгне.В духа на форума, време е сервиза да отиде при автомобила.
                Последно редактирано от derhunter; 30-06-14, 12:03.

Коментар

Аз съм най малко разбиращия от тия неща обаче,си мисля че,ако има някакво свличане или поддаване на основите
                  просто няма какво да се направи,независимо от парите.
                  Виждал съм вече ,сонди,шпилки и други които не вярвам да можете да си позволите.Най вероятно и няма да е възможен вариант на този терен.
                  П.П.Ами задаваме ли си въпроса защо е атрактивна цената ?
                  Споделям напълно консултацията със специалист конструктор, но трябва да е съвестен ,и да не препоръчва както каза някой "бездънна яма".

П.П.А задаваме ли си въпроса защо е атрактивна цената ?

Коментар

Първоначално публикуван от Петьо Джартов Преглед на мнение
                    Аз съм най малко разбиращия от тия неща обаче,си мисля че,ако има някакво свличане или поддаване на основите
                    просто няма какво да се направи,независимо от парите.
                    Виждал съм вече ,сонди,шпилки и други които не вярвам да можете да си позволите.Най вероятно и няма да е възможен вариант на този терен.
                    П.П.Ами задаваме ли си въпроса защо е атрактивна цената ?
                    Споделям напълно консултацията със специалист конструктор, но трябва да е съвестен ,и да не препоръчва както каза някой "бездънна яма".

П.П.А задаваме ли си въпроса защо е атрактивна цената ?
                    Е това за консултацията излязло из под вашата клавиатура е своево рода комплимент към гилдията.Сори за спама.

п.с. ALEX_Z няма как да не олекват дискусиите, и колеги както и аз да се въздържаме от коментари в част от темите.За съжаление в 3 от 5 теми ясно ни се обяснява че няма никакъв смисъл от такива многознайковци ако и да са вложили над 10 г от живота си в натрупване на някакви знания и умения.За съжаление това не се наблюдава само в този раздел.
                    GSM +359 895 236 182

А Rhf +

Коментар

Въобще, от известно време много от темите тук олекват.....
                      Стига де! И жената искаше в нейния клас всички да са отличници ама..... нъц!
                      Споделянето на знания, умения, успехи и провали движи света и нас като елементарни частици!
                      Качеството на аудиторията не променя качеството на споделящия!
                      И други са се чувствали като стотници от армията на Самуил след разгрома ама..........!

П.П. Аз лично благодаря на всеки споделил във всяка тема! /изключая меренето на............. полуоски/
                      Поздрави!
                      GPS системи https://www.easytracking.bg/
                      Пътна помощ навсякъде и по всяко време https://закъсах.бг

Коментар

Първоначално публикуван от alex052 Преглед на мнение
                        Е това за консултацията излязло из под вашата клавиатура е своево рода комплимент към гилдията.Сори за спама.

п.с. ALEX_Z няма как да не олекват дискусиите, и колеги както и аз да се въздържаме от коментари в част от темите.За съжаление в 3 от 5 теми ясно ни се обяснява че няма никакъв смисъл от такива многознайковци ако и да са вложили над 10 г от живота си в натрупване на някакви знания и умения.За съжаление това не се наблюдава само в този раздел.
                        От написаното в поста не виждам една дума по темата.Виждам единственно някакви опити за показване на величие и........!

Точно това е причината за оттеглянето на качествената аудитория!

Коментар

Първоначално публикуван от Петьо Джартов Преглед на мнение
                          От написаното в поста не виждам една дума по темата.Виждам единственно някакви опити за показване на величие и........!

Точно това е причината за оттеглянето на качествената аудитория!
                          Да няма по темата.То си и пише че е спам.А колкото до отегляне на качествената аудитория........справка Вашата тема за къщата Ви и съветите към Вас както и коментарите Ви без да Ви засягам.
                          Ако последните ми две мнения се считат за спам моля да бъдат затрити от моделатор.

А относно казуса с къщата.Каквото и да направите ще е кърпена работа.Ремонтните СМР винаги излизат скъпи и е трудно да се определи първоначално точният им обем.Не се знае какво ще излезе след разкопаване, разбиване и т.н.

Тази къща за да стане комфортна за обитаване и съответно не енергиино натоварваща се нуждае от саниране, вероятно укрепяне на конструкцията и ред други мероприятия.Вероятно водопровода и също е за подмяна но това вече е гадаене.Снимките са недостатъчни и неподходящиза сериозно мнение,конструктивно изглежда добре.........но трябва най малко още снимков материал за по конкретно мнение.Дали е в свлачищен терен или не също е под въпрос.Виждал съм и съм участвал в мероприятия по разчистване и саниране на свлачища и както е казано по горе с това оправия няма.Сляганията и пукнатините в настилката са вероятно следствие от няколко компоненти но това пак е гадаене.Първо недобра подготовка на основата, недостатъчно трамбоване, после какъв е бетона и дали има или не армировка също е лек Х, след това- дъждовните води вероятно са отмили част от земята под настилката и тя е слегнала и напукана и т.н. Колкото до борбата с влагата..........има и лесен и относително евтин наичн за справяне с нея но това не е решение а отлагане на проблема.Аз бих започнал с отвеждане на дъждовните води далеч от нея и лека преработка по покрива, част от влагата е следствие от конденз която означава да се прекъснат термомостовете. И т.н.
                          GSM +359 895 236 182

А Rhf +

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X