Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Качественна автоматика за превключване на бойлера от нагревател към серпентина.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Качественна автоматика за превключване на бойлера от нагревател към серпентина.

Колега, аз бих си купил един магнет винтил за управлението на серпентината и едно безжично дистанционо за управление на 220 волтови консуматори. В конрад са под 20 лв. По този начин ще си щракаш пак ръчно ама от етажа без да ходиш до мазето.
    Даже дистанционното има копчета за няколко консуматора и може с едно дистанционно да вкл/изкл. нагреватела на бойлера и да спираш семпертината.
    И така докато измислиш сложната система. Магнетвинтила ще си го ползваш и после.

Коментар

От: Качественна автоматика за превключване на бойлера от нагревател към серпентина.

Само на мен ли боилера не ми изтива?
      Няма никаква автоматика,на 1 метър от котела е ,и сутрин е с температурата при която помпата е спряла-около 60 гр.
      Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

При мен котела работи около 60 градуса.Ама проблема е че работи вечер.
        Ако е да запалиш котела и да се окъпеш работата е лесна,ама не.
        Че то за да поддържаш 60-70 гр по цял ден ти трябва и огняр да спи до котела.

За Чинела отговора е Фисман.Няма кво да гледам там щото и двамата не разбираме.
        Като се замисля малко,май искам невъзможни работи.

Коментар

Първоначално публикуван от Петьо Джартов Преглед на мнение
          Като се замисля малко,май искам невъзможни работи.
          Че какво невъзможно има в това което ти написах по горе ? За час можеш да го събереш, ако си набавиш материалите.

Коментар

Джартов, прескочи до Дряново да погледнеш нещо. Може и да ти хареса. Само звънни предварително - 0886843836 Николай Ганев.
            Котли на пелети GREYKO и горелки GREYKO
            За област Габрово 0886843836

Коментар

Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнение
              Само на мен ли боилера не ми изтива?
              Няма никаква автоматика,на 1 метър от котела е ,и сутрин е с температурата при която помпата е спряла-около 60 гр.
              И мен ме устройва водата загрята в бойлера за употреба през деня от 6 часа сутрин до 17 часа вечер, при положение че помпата на парното се изключва вечер призблизително в 23 часа.
              Бойлера е 200 литра и се намира в котелното, което е външно и е само зидано с итонг без изолация.
              Е може сутрин рано да се изкъпеш, но това обикновено се случва вечер и за през деня може да се изплакнат някакви съдове - иначе всичко в миялната.

Колеги, а каква е цената ориентировъчно на този триплътен термовинтил? И доколкото разбирам начина му на работа е да отваря/затваря при зададени градуси на топлата вода?
              Преди години като си праих инсталацият исках и аз да слагам такъв, но цената беше потресаваща, но може и да не въм питал на правилното място.
              Последно редактирано от maistora_1; 04-01-14, 18:38.

Коментар

Първоначално публикуван от maistora_1 Преглед на мнение

Колеги, а каква е цената ориентировъчно на този триплътен термовинтил? И доколкото разбирам начина му на работа е да отваря/затваря при зададени градуси на топлата вода?
                Преди години като си праих инсталацият исках и аз да слагам такъв, но цената беше потресаваща, но може и да не въм питал на правилното място.
                Термостатичен трипътен вентил около 29 лв. с ДДС, ако ще го ползваш с термостатична термоглава за бойлер - още около 41 лв. за главата. Значи около 70 лв. е комплекта.
                Казано е:
                -"Обичай ближния",
                щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Здравейте съфорумци!
                  Някой има ли мнение за котел COMPACT 24 на MCZ итлянски.
                  Ще съм Ви много благодарен,ако споделите и мнението си за други котли с подобни характеристики.

Коментар

Първоначално публикуван от alex_serviz Преглед на мнение
                    Термостатичен трипътен вентил около 29 лв. с ДДС, ако ще го ползваш с термостатична термоглава за бойлер - още около 41 лв. за главата. Значи около 70 лв. е комплекта.
                    От къде да си купя?
                    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

За да не изстива водата в бойлера, когато водата в котела е по-студена се слага диференциален терморегулатор (с два датчика) и магнит вентил, който пуска вода през серпентината само ако е по гореща от водата в бойлера.
                      Единия датчик мери температурата на топлоноситела, а другия на водата в бойлера.
                      Така винаги се запасява топлина в бойлера.

Ето:
                      Диференциален терморегулатор RTh9 LCD за управление на соларни панели и камини с водна риза
                      Примерно.

Последно редактирано от ivan4o; 10-01-14, 18:59.
                      LZ5ZI qth HASKOVO
                      Pajero II GLS 3000 V6

Коментар

Колега пратих ти на лични.
                        Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Първоначално публикуван от ivan4o Преглед на мнение
                          За да не изстива водата в бойлера, когато водата в котела е по-студена се слага диференциален терморегулатор (с два датчика) и магнит вентил, който пуска вода през серпентината само ако е по гореща от водата в бойлера.
                          Единия датчик мери температурата на топлоноситела, а другия на водата в бойлера.
                          Така винаги се запасява топлина в бойлера.

Ето:
                          Диференциален терморегулатор RTh9 LCD за управление на соларни панели и камини с водна риза
                          Примерно.

Точно това ме кефи.

Коментар

Цената не знам дали ще ме изкефи.
                            Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Перфектно се справя това :http://www.intiel.com/dt_bg.htm/около 72лв/ + магнет вентил нормално затворен/около 70лв/
                              Disco II td5
                              2" OME,Safari snorkel, front D44bumper, 9500winch,chip, Fedima 265/70/16
                              planed: air locker, rear D44bumper

Коментар

Джартов, Дряново не ти е много далече - има няма 22км.
                                Котли на пелети GREYKO и горелки GREYKO
                                За област Габрово 0886843836

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X