Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какви видове циркулярни дискове има?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какви видове циркулярни дискове има?

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
    Ти ме шашкаш с този присъединителен диаметър. Това е някакъв незнаен стандарт, с който ще видиш голям зор - кофти. Масовите размери са 22 мм (това е "български" и европейски) и точно цол - 25,4 мм (това е за страните придържащи се към имперската с/ма), чести са и за 30 мм. За между тези размери, втулките не са проблем, има ги навсякъде. Даже дисковете за цол, директно си се продават с втулка за по с/мата SI. Външният диаметър не е "закован", той се ограничава от допустимата ъглова скорост на диска и размера на предпазния кожух на машината. Масово дисковете са за мах 80м/сек (винаги е обозначено) периферна скорост, оборотите на машината трябва да ги има на нейната табела. При теб - с този малък диаметър - всъщност не става въпрос за втулки. Не съм сигурен, но е възможно това да е стандартния диаметър на валовете на машините, ако е така, може да ползваш стабилизиращите шайби от циркуляр, или флекс (продават се навсякъде). В противен случай (и по лошият), опираш до разстъргване на дискове. Инак за самите дискове - като непрофвсионалист - няма да ти се наложи да навлизаш в подробностите засегнати погоре в темата. Гледай да си намираш максимално ситнозъби дискове, като тези с твърдосплавни ("видиеви") са практически универсални (до меки цветни метали). Друго, което е добре да има, са радиални прорези против разширение при загряване.
    Точно вала е А за стандарта ...в нета намерих подробности ,като посочените сервизи се намират в UK , RSA или Australia

Това е диска:
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:$(KGrHqIOKjIE4jJY23CeBOURemghPg~~48_1.JPG
Прегледи:1
Размер:30.4 КБ
ID:5702336
    ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Първоначално публикуван от green Преглед на мнение
      Точно вала е
      А как точно се монтира диска на вала? Имаш ли възможност да сложиш снимки?
      А за валовете - на флексовете премерих 13,8мм. Да кажем, че тая десета е от грешен отчет (ма се старах), или ми е много китайски шублера, но пак си има разминаване с цял милиметър. Демек шайби за флекс отпадат. А на циркулярите едната шайба е завалцована фабрично, а другата се стяга с винт в отвор на вала. Как е при теб?
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Май не е вала това е линк към схема на машината! Може да се увеличава доста!

http://www.powertoolspares.com/tool/...ntype1/spares/
        ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Е тия шайби - поз.129 и поз.130 са интересни, 130 откъм диска какво представлява? На диска май има някакъв прорез за застопоряване, на шайбата има ли "мъжкото"?

Коментар

На втората снимка се вижда "вътрешната" страна на джаджите между която се държи диска! Третата снимка е "външната" им част ..тази масивната профилната е с тясната част към машината. Мислех , че може би е обратно, но не е защото тогава опира в болтовете,които държат предпазителя.
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PIC059.jpg
Размер:69.8 КБ
ID:5702341Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PIC060.jpg
Размер:70.7 КБ
ID:5702342Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PIC061.jpg
Размер:69.1 КБ
ID:5702343

Коментар

Мисля, че втулка от диаметъра на вала до диаметъра на "нашенски" диск, е най-оптималното решение. Във всеки случай си го представям по-лесно от поръчки и куриери всеки път. Ма зависи и колко често ще го сменяш. Втулката, ще трябва да не е просто диск, а да повтаря вътрешния профил на тези шайби, но това би трябвало да е ясно на всеки сносен стругар. Втулката от цветен метал/сплав - нещо бронз, месинг - но не хептен мек - алуминий.
              Колко се вътри за този циркуляр, ако не е тайна? Свестно циркулярче за любителско приложение, втора употреба, може да се намери за 100-ина лева.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                Мисля, че втулка от диаметъра на вала до диаметъра на "нашенски" диск, е най-оптималното решение. Във всеки случай си го представям по-лесно от поръчки и куриери всеки път. Ма зависи и колко често ще го сменяш. Втулката, ще трябва да не е просто диск, а да повтаря вътрешния профил на тези шайби, но това би трябвало да е ясно на всеки сносен стругар. Втулката от цветен метал/сплав - нещо бронз, месинг - но не хептен мек - алуминий.
                Колко се вътри за този циркуляр, ако не е тайна? Свестно циркулярче за любителско приложение, втора употреба, може да се намери за 100-ина лева.
                50 лева. Да и аз мислех да правя втулка. Тя трябва да е с дебилината на диска, нали така? Но трябва да мина на 130 външен диаметър, което губи много от работната площ Така, че ще се снабдявам от острова. Има и по евтини там , ще намеря някоя връзка за услуга. Аз не мисля да го използвам много ...Планувам един ремонт в селска къща и затова го купих

Коментар

Ако вдлъбнатите места на присъединителните шайби са с диаметър по-малък от отвора на диска, втулката може да е с дебелината на диска, но в противен случай трябва да повтори профила на затвореното пространство между тези шайби (както писах), за да може да се застопори.
                  50 лева не са много, машинката все ще се вкара в работа.

Коментар

Дисковете са си с кръгъл отвор , за да може при натоварване да се самозатяга. Намерих две втулки , едната е 12.7/20мм. , другата е 20/30мм. , това са стандартни отвори на дисковете , само руските са 32мм. Трябва да имам някъде и 12.7/15мм. , но днес не остана време да търся. Та ако още ти трябват , ми прати адрес на еконт да ти ги пратя.
                    В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Благодаря! 12,7 20 ще върши работа ! Имаш лично!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X