Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Свързване на дросел, схема

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Свързване на дросел, схема

Една лента ,например един метър, дали ще свети колкото една пура метър.?

Коментар

Ето малко приложения:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:t1 001.jpg
Прегледи:3
Размер:193.4 КБ
ID:5544443Натиснете снимката за да я уголемите

Име:t1 002.jpg
Размер:202.6 КБ
ID:5544444Натиснете снимката за да я уголемите

Име:t1 003.jpg
Размер:169.1 КБ
ID:5544445Натиснете снимката за да я уголемите

Име:t1 004.jpg
Прегледи:2
Размер:169.6 КБ
ID:5544446Натиснете снимката за да я уголемите

Име:t1 005.jpg
Размер:192.6 КБ
ID:5544447Натиснете снимката за да я уголемите

Име:t1 006.jpg
Размер:150.8 КБ
ID:5544448Натиснете снимката за да я уголемите

Име:t1 007.jpg
Размер:163.3 КБ
ID:5544449Натиснете снимката за да я уголемите

Име:t1 008.jpg
Размер:197.3 КБ
ID:5544450

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:t1 009.jpg
Размер:151.2 КБ
ID:5544451

Коментар

Готино,обаче ми се струва ,че за да осветя целия гараж ще трябва да опъна доста ивици.
        За 10/6 метра предполагам че ще трябва около 60 метра от най силните а те май са около 15 лв
        За сега май ми се струва, че в моя случай клони към нови пури и дросели.

Коментар

Първоначално публикуван от Петьо Джартов Преглед на мнение
          Готино,обаче ми се струва ,че за да осветя целия гараж ще трябва да опъна доста ивици.
          За 10/6 метра предполагам че ще трябва около 60 метра от най силните а те май са около 15 лв
          За сега май ми се струва, че в моя случай клони към нови пури и дросели.
          Избора си е твой.
          Хола ми с кухнята е към 50м2.
          Но много е важно каква обща и каква локална осветеност се търси.

Коментар

В гаража нищо локално не те оправя (освен челник за трудните места). Трябва да е светло, за да виждаш какво правиш.

То зависи и от гаража де. В някои гаражи и мръсна крушка те оправя - колкото да не бутнеш рафта с бурканите, като вкарваш колата. Ама Петьо-Джартовия гараж май не е точно така.

Коментар

До сега не съм виждал гараж, в който да не се ползват преносими лампи независимо от силата на общото осветление.
              Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
              Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                В гаража нищо локално не те оправя (освен челник за трудните места). Трябва да е светло, за да виждаш какво правиш.

То зависи и от гаража де. В някои гаражи и мръсна крушка те оправя - колкото да не бутнеш рафта с бурканите, като вкарваш колата. Ама Петьо-Джартовия гараж май не е точно така.
                Ами двете ми стени са без прозорци,на едната има два 1,20/1,20 и голяма врата със един ред стъкла горе на 50 см.
                Дори и през деня е тъмно.Вярно че без преносими лампи не става,ама друго си е светлинката.
                Дори сега в студеното луменисцентните лампи отказват още повече и човек се чувства още по гадно.
                Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                До сега не съм виждал гараж, в който да не се ползват преносими лампи независимо от силата на общото осветление.
                Прав си ама не ме кефи постоянно да търча с лампата и да се пъна по кабели.Башка дето като я изпуснеш на земята и е за боклука.
                И в края на краищата аз не си вадя хляба в тоя гараж ! Сега съм там за малко.

Коментар

И аз се замислям да махам пурите. Напоследък много ме дразнят с бръмченето на дроселите. Ще слагам диодни ленти. Въпросът е какви?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Какво са ти направили рибите, та да ги светкаш с тая треперливата светлина от дросела? Тя мен ме дразни, а по-дребна животинка не знам.
                    Тъпото е, че за да работят свястно електрониките за луминисцентни лампи, трябва да им бае човек. Как пък на една не сложиха нормален кондензатор? Общо взето от две или три се прави една свястна.

Да, луминисцентните лампи не виреят на студено. По този въпрос нищо не може да се направи, освен леко да се топлоизолират. Дроселите и електрониката пък не виреят на много топло.

Диодите - колкото по-студено, толкова по-добре. Ама пък страдат от куп неочаквани неща - влага, температурни цикли, статично електричество, механични деформации, дребни сътресения в захранването и какво ли не още. Тия, които светят с правилния спектър са скъпи до наглост, другите правят хората призраци.

Няма пълно щастие.
                    Ми Ясене, ще те разочаровам. На рибите им е все тая. Даже без изкуствена светлина се чувстват по-добре. Ама пусто, нали сме си ги взели заради нас - да ги гледаме и заради това ги "светкаме".
                    Светлината от диодите е в пъти по-зле от тази на луминисцентните пури. Във въпросния 100 литров аквариум докато псувах и сменях баласти и пури, растенията си вървяха "на 6". В момента в който смених с диодно осветление и си Р%@№$%@№$ мамата. Спряха растенията - все едно че няма никаква светлина. Точно това беше и причината да не прехвърля и другите аквариуми (големите) на (И)диодно осветление - то е смърт за растенията.
                    Една лента ,например един метър, дали ще свети колкото една пура метър.?
                    Пурата 36 вата е 120 см и свети 3350 лумена - това за хубавите от 6-7 лева (830/840), а не за евтините от 1.5-2 лева (765), които светят 2450 лумена.
                    Диодите уж са по-икономични, ама докарват около 100 лумена на ват - скъпите (7 вата / 700 лумена), което ги прави малко по-ефективни от скъпите луминисцентни пури. Според мен не си струват диодите: За 36 вата ще получиш 3600 лумена, но качеството на осветеността ще е гадно. Както каза Ясен: Призраци.
                    Ами двете ми стени са без прозорци,на едната има два 1,20/1,20 и голяма врата със един ред стъкла горе на 50 см.
                    Дори и през деня е тъмно.Вярно че без преносими лампи не става,ама друго си е светлинката.
                    Дори сега в студеното луменисцентните лампи отказват още повече и човек се чувства още по гадно.

Прав си ама не ме кефи постоянно да търча с лампата и да се пъна по кабели.Башка дето като я изпуснеш на земята и е за боклука.
                    И в края на краищата аз не си вадя хляба в тоя гараж ! Сега съм там за малко.
                    За този казус мисля, че един челник ще е най-добрият избор.
                    В студеното луминисцентните лампи тръгват по-бавно, но загряват постепенно и след това си светят добре. Проблем би било ако ги палиш и гасиш често.
                    Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
                      Според мен не си струват диодите: За 36 вата ще получиш 3600 лумена, но качеството на осветеността ще е гадно.
                      Има и диоди които светят приятно и не тормозят очите, ама струват едни пари. Разликата е като между лампите 765 и 840, ама още по-голяма. Има и такива които не шашкат растенията, ама и те едни пари. И понеже не си личи че са диоди и не са фешън, никой не ги купува и съответно трябва да се търсят и заръчват от далече.

Коментар

А никой не се нае да каже, дали на схемичката която пуснах по-горе, може да се вържат две-три тръби в паралел, като се ползват стойности на елементите за по-висока мощност. Или схемата е толкова нерентабилна та на си струва занимавката?
                        Из "Златния телец"

Коментар

Нареди по ръбовете на тавана няколко пури и ще имаш добра осветеност. Колкото повече - толкова по-добра.
                          Аз не съм имал проблеми със студа, но и тук не е много студено.

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                            А никой не се нае да каже, дали на схемичката която пуснах по-горе, може да се вържат две-три тръби в паралел, като се ползват стойности на елементите за по-висока мощност. Или схемата е толкова нерентабилна та на си струва занимавката?
                            Веднага се наемам - тези лампи НЕ могат да работят в паралел. Тази схема подава високо напрежение за запалване и тази лампа, която запали първа сваля напрежението поради свързания последователно баласт R1. Другата/ите лампа/пи нямат шанс да запалят след това.

Коментар

Благодаря, значи наистина не е рентабилна за осветяване на голямо помещение с десетина двойни тела.
                              Из "Златния телец"

Коментар

Тя не е рентабилна дори и за една единствена лампа! При баласт активно съпротивление (R1), загубите върху него са големи, защото то грее.
                                Това е схема на изправител с удвояване, лампата работи с прав ток и след време започва да свети само от едната страна, другата потъмнява.
                                Схемата беше интересна в тъмното минало, единствено защото палеше лампи и с изгоряло отопление, които в стандартните тела вече не светеха.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
                                X