Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв таван за баня?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какъв таван за баня?

offtopic: С парите за този таван бих разкарал ужасяващия бойлер от банята.

Коментар

Говорихме и за опънати тавани. То си е като пвц един вид. А за бойлера... такъв голям бойлер... е загуба на пари за подгрев на вода, лично мое мнение. Имах някога 150 литра бойлер - не можех да напълня вана, купих си после 30 л проточен на 9 кВ и спрях с проблемите за недостига на топла вода.

Значи до тук определено е ясно едно, трябва да имам изолация на тавана. Над мен живеят хора, определено в банята нямат подово, което да грее и мен някак си . Мога да изолирам с вата - както е в другите стаи, а може и евентуално с друг вид изолация. Трябва ли ако е вид стиропор, тип фибран и т.н. (не съм спец не гледайте терминологията) да е дишащ или не?

Ако тавана е добре изолиран и под изолацията вървят кабели, траф и окачени лунички, банята е топла защото е с парно, изсмукания от вентилатора въздух се замества с въздух със същата температура от апартамента, би трябвало според прочетеното по-горе, да няма значение какъв е тавана... би трябвало да нямам проблеми с капките.

Правилно ли съм разбрал?
      Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
      Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
      ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
        offtopic: С парите за този таван бих разкарал ужасяващия бойлер от банята.
        Бойлера е най-тънкия 80л на пазара. не става нито за дневния тракт, нито за асансьорното. от ракурса изглежда голям. А за парите...няма да ти стигнат!
        ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Имах подобна дилема преди години, поради липсата на време се спрях на ПБЦ плоскости, тавана е окачен. Доволен съм, мухъл няма, чисти се лесно/пуша в банята със съответните последствия/. Монтажа е лесен и не се изискват кой знае какви познания - всеки може да се справи.

Коментар

Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение

Правилно ли съм разбрал?
            Поне според моите наблюдения - правилно. Сега ти остава да го претвориш в дела!
            Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
            Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение
              Бойлера е най-тънкия 80л на пазара. не става нито за дневния тракт, нито за асансьорното. от ракурса изглежда голям. А за парите...няма да ти стигнат!

Парите никога не стигат. Има поне две, доста по-елегантни решения: трифазна инсталация + проточен бойлер или обемен наистина плосък бойлер над вратата хоризонтално. Виж аристон в Google. Цените са направо нормални.

Коментар

Говорихме и за опънати тавани. То си е като пвц един вид. А за бойлера... такъв голям бойлер... е загуба на пари за подгрев на вода, лично мое мнение. Имах някога 150 литра бойлер - не можех да напълня вана, купих си после 30 л проточен на 9 кВ и спрях с проблемите за недостига на топла вода.

Значи до тук определено е ясно едно, трябва да имам изолация на тавана. Над мен живеят хора, определено в банята нямат подово, което да грее и мен някак си . Мога да изолирам с вата - както е в другите стаи, а може и евентуално с друг вид изолация. Трябва ли ако е вид стиропор, тип фибран и т.н. (не съм спец не гледайте терминологията) да е дишащ или не?

Ако тавана е добре изолиран и под изолацията вървят кабели, траф и окачени лунички, банята е топла защото е с парно, изсмукания от вентилатора въздух се замества с въздух със същата температура от апартамента, би трябвало според прочетеното по-горе, да няма значение какъв е тавана... би трябвало да нямам проблеми с капките.

Правилно ли съм разбрал?
                Мисля , че не точно,но при толкова акъли........Значи , предпоставките в твоята баня са добри.Отново ти казвам , че не ти е необходима топлоизолация.Нямаш рязък спад на температурната граница. Личен и служебен опит -да искаш. Важно е покритието на окаченият таван да е дишащо-затова и писах по-горе за най-евтините и масови варианти.Там става номера с поемане и отдаване на остатъчната влага. Относно свежият въздух-виж дали може да се вгради жалузийна декоративна решетка в долният край на вратата на банята.Относно вентилаторите-да , с клапа , с малко преоразмерен дебит до 30%,има български много добри.
                Още нещо-връзката на окаченият таван със стенната облицовка-направете я с антибактериален силикон отгоре.

П.п. Благодаря за репелента-отлична работа върши.

Коментар

Данчо,за моята баня с размери 1,6x1,6 м.,целия таван който е Хънтър-Дъглас ,през 2003.г дадох 360 лв.Този цена включва и осветлението-2 трафа,4 луни и 4 крушки/всичките Филипс/
                  По спомени 1м2 Хънтър струваше около 120 лв/чисто белия е по-евтин,ама моя е бял мрамор и затова цената му е+50%/.Ламелите,заедно с междинният и окрайчващия профил тежаха към 2 кг.
                  Днес от любопитство махнах един ламел,по тавана въобще няма мухъл.Банята ми има и вентилатор с таймер,отоплявам я със стенна печка АDАX.

.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка 0448.jpg
Прегледи:1
Размер:71.8 КБ
ID:5542855
                  Последно редактирано от GEORGI Y60; 02-12-13, 14:31.
                  NISSAN PATROL Y60 2,8TD DOBINSONS+3" SILVERSTONE X-TREME 33X10,5X15
                  ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ 0887/69-50-11 0898/780-418

Коментар

Ето и два тавана от мен.
                    Зелен гипскартон без никакви изолации.
                    Водоразтворима боя ДУЛУКС. Светодиодно осветление.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:tawan 001.jpg
Размер:177.2 КБ
ID:5542865Натиснете снимката за да я уголемите

Име:tawan 002.jpg
Размер:190.2 КБ
ID:5542866Натиснете снимката за да я уголемите

Име:tawan 003.jpg
Размер:166.4 КБ
ID:5542867Натиснете снимката за да я уголемите

Име:tawan 004.jpg
Размер:172.6 КБ
ID:5542868

Коментар

Ако не държиш да е луксозно изпълнение на тавана, ще ти бъде най-евтино решение и няма да имаш помен от мухъл и влага, тавана ми е пръскана мазилка от вар и намазана с противоплесенен латекс, тих вентилатор Доспел Ф 120, 5 wata и работи денонощно, резултат след 5 години, ето и снимки преди минути снимах:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:021220132119.jpg
Размер:179.6 КБ
ID:5542877

Име:021220132120.jpg
Размер:214.8 КБ
ID:5542878

Име:021220132121.jpg
Размер:186.9 КБ
ID:5542879

Дано съм бил полезен със скромния и ефективен вариант

п.с. Пенчо имаш хубава баня, ще има красиви кандидатки като я видят...

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
                        п.с. Пенчо имаш хубава баня, ще има красиви кандидатки като я видят...

Да, бе, кандидатки не се очакват! Щерката стана на 24!

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                          Да, бе, кандидатки не се очакват! Щерката стана на 24!
                          Значи кандидати :thumbup:
                          Hyundai Tucson JM 2.0 CRDI 4WD

Коментар

Да допълним темата
                            Опрях до вентилатора. Препоръката е вентилатор с таймер. това хубаво, но това което намирам по магазините е с таймер и датчик за светлина. Майстора ми каза да си намеря вентилатор с таймер с 3 кабела - за да се включва когато светна лапмата и да след като изгася осветлението да си бачка там колкото минути му е задал производителя. Не намерих такъв с 3 кабела. Но пък намерих с датчик за влага. Това много ме устройва - да смуче докато изкара влагата, но идва другия момент, влизаш да акаш, той не бачка, няма влага и след теб не е проветрено
                            Давайте съвети и споделете как сте го решили проблема.
                            ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Да допълним темата
                              Опрях до вентилатора. Препоръката е вентилатор с таймер. това хубаво, но това което намирам по магазините е с таймер и датчик за светлина. Майстора ми каза да си намеря вентилатор с таймер с 3 кабела - за да се включва когато светна лапмата и да след като изгася осветлението да си бачка там колкото минути му е задал производителя. Не намерих такъв с 3 кабела. Но пък намерих с датчик за влага. Това много ме устройва - да смуче докато изкара влагата, но идва другия момент, влизаш да акаш, той не бачка, няма влага и след теб не е проветрено
                              Давайте съвети и споделете как сте го решили проблема.

С таймер и три кабела взех от БауХаус. 5до 30мин.
                              Иначе съм срещал и ключ с вграден таймер.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                                С таймер и три кабела взех от БауХаус. 5до 30мин.
                                Иначе съм срещал и ключ с вграден таймер.
                                Модел? Марка?
                                ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X