Здравейте, имам едни тръби в банята и се чудя как да им подобря топлоотдаването. Имате ли някакви идеи. Засега разполагам с едно руло алуминиево фолио, но ме притеснява, че може да се получи обратен ефект.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Как да подобря топлоотдаването на тръба?
Свий
X
-
От: Как да подобря топлоотдаването на тръба?
Колега, това тръби от парно ли са? Вода минава предполагам, ако е така аз бих ги затворил в нещо като канал и в началото и края по една решетка. Взимаш едно вентилаторче от компютърно захранване и го слагаш да ти циркулира въздуха през този канал."If they give you ruled paper, write the other way." Juan Ramon Jimenez
-
Първоначално публикуван от ssaattyyrr Преглед на мнение.....едно вентилаторче от компютърно захранване .....
Подозирам, че "тръби" е социалистическата лира за баня от Татово време.
С фолио няма да стане. По-добре я смени с нещо по смислено.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо. О888 557Ч7Ч
Silverado 1.3 i
Коментар
-
не е лира, баш тръби са си и иска да прехвърли повечко от топлото на общата сметка, че да се радват комшиите.
по темата: тая работа става с ламели - радиатор на кола нали си виждал, ама не пускай комшиите да се къпят при теб!________________________________________________
Subaru OUTBACK 2,5
Hyundai TUCSON 2.0
Коментар
-
Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнениеДали ще изкара дълго в банята?
А тези тръби не са ли достатъчни да ти е топличко в банята, ако е обикновенна панелка от моя опит мога да кажа, че тръбите са си самодостатъчни за да ти поддържа добра температура.
Добре е да дадеш малко детайли, че много взехме да гадаем."If they give you ruled paper, write the other way." Juan Ramon Jimenez
Коментар
-
Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение........................ ама не пускай комшиите да се къпят при теб!Три дена глупави експерименти икономисват половин час четене!
Коментар
-
Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнениеЗдравейте, имам едни тръби в банята и се чудя как да им подобря топлоотдаването. Имате ли някакви идеи. Засега разполагам с едно руло алуминиево фолио, но ме притеснява, че може да се получи обратен ефект.
Коментар
-
тръби като тръби - ако искаш ги наречи вертикални щрангове - една, по която минава топлоносителя и една, по която се връща. Минават и заминават, а аз плащам 100 лв. на месец за тях през отполителния сезон, защото така са решили от топлото по някаква си формула, ако я изровя ще я пратя да си каже мнението някой по-запознат. По разбивката излизаше, че въпросните тръби отдават близо 2КВ, което ще рече че все едно съм сложил един конвектор и съм го надул на макс. Ама не е. Поисках, да ми сложат топломер, но ми отговориха, че не може. Искам да се получи нещо като кръгъл радиатор с ламели, но се чудя как да стане. Целта е да се увеличи повърхността - нищо сложно няма в това и нищо незаконно - не ги режа и да слагам радиатор.Александър
Коментар
-
Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнениеТ.е. искаш да ти греят като радиатор без да го плащаш?Александър
Коментар
-
Абе дай да видим не може ли да вкараш топло в другите стаи, за какво ти е в банята 30 градуса да става, предполагам и без да правиш нищо в момента си е достатъчно топло там.
По добре да не е много жега в банята, че засуканата комшийка ще прегори преди да си я почнал.
"If they give you ruled paper, write the other way." Juan Ramon Jimenez
Коментар
-
Идеи колкото искаш - примерно можеш да намериш по-дълги алуминиеви радиатори с по 5-6 ребра разположени по дължина на профила. Да кажем 100см х 5см. Да са с по-дебела основа. Основата я обработваш на някаква машина за да се образува канал в нея с размер на тръбите. Примерно да легне на 1/3 от повърхността на тръбата. После зачистваш боята от тръбите, слагаш термопроводяща паста и ги стягаш към тръбите. И за капак - затваряш ги да станат като тунел с ребра и слагаш вентилатор да ги обдухва. Ама пак няма да докараш 2kw. И давам тая идея само за да покажа, че всичко зависи от теб. Точно това надали някой би го реализирал.
Ако наистина ти ги смятат като 2kw само за тия тръби - т'ва е безумие. Предполагам делят загубите по равно между апартаментите и като има някой да крадне и да натовари всички се случва това. Търсете тия дето правят мизериите, а не се опитвайте да се надцаквате един друг.
При нас е някаква друга схема с общ вертикален щранг със топломери монтирани на него и на практика няма как да се краде. Ама пак плащам по едни 50+ лева на сезон заради стълбището уж, щото имало радиатори в него.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеАлуминиевото фолио не е правилното средство. Трябват ти капачки от буркани.
А, да - и 5 пласта боя върху тръбата не помагат.Александър
Коментар
-
Две идеи, като втората изисква допълнителни вложения:
При вариант II пак може на стената зад тръбите да се залепи от фолиото . Желателно е при изработката на рефлектора, фолиото да е от няколко слоя, за да има известна "твърдост". А ако си намериш стари полиграфски плаки от офсетов печат, направо си става като истинско.
Последно редактирано от коко келеша; 18-11-13, 09:48.Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
Из "Златния телец"
Коментар
-
Първоначално публикуван от brum Преглед на мнениеИдеи колкото искаш - примерно можеш да намериш по-дълги алуминиеви радиатори с по 5-6 ребра разположени по дължина на профила. Да кажем 100см х 5см. Да са с по-дебела основа. Основата я обработваш на някаква машина за да се образува канал в нея с размер на тръбите. Примерно да легне на 1/3 от повърхността на тръбата. После зачистваш боята от тръбите, слагаш термопроводяща паста и ги стягаш към тръбите. И за капак - затваряш ги да станат като тунел с ребра и слагаш вентилатор да ги обдухва. Ама пак няма да докараш 2kw. И давам тая идея само за да покажа, че всичко зависи от теб. Точно това надали някой би го реализирал.
Ако наистина ти ги смятат като 2kw само за тия тръби - т'ва е безумие. Предполагам делят загубите по равно между апартаментите и като има някой да крадне и да натовари всички се случва това. Търсете тия дето правят мизериите, а не се опитвайте да се надцаквате един друг.
При нас е някаква друга схема с общ вертикален щранг със топломери монтирани на него и на практика няма как да се краде. Ама пак плащам по едни 50+ лева на сезон заради стълбището уж, щото имало радиатори в него.Александър
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар