Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със замръзване.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем със замръзване.

Първоначално публикуван от georgi taskov Преглед на мнение
    Средната соленост на морската вода примерно е около 35% май май доста сол ще иде.
    Промили колега, а не процента.Нали правиш разлика?Ако не-това значи на 1 кг вода-35 грама сол
    „Дори водата придобива лош вкус, щом се взема по рецепта.“

Коментар

Направи си саламура с около 3,5% морска сол. Пробвай една вечер в камерата на хладилника и ако трябва вдигни с 0,5% концентрацията. За информация Черно море има съдържание на сол около 17 промила и не замръзва (но си е голям обем де).
      LZ1AIV

Коментар

Според мен солта не трябва да се изключва като лесен и евтин вариант, не изискващ поддръжка (сега може да се бучнат вътре и няколко зелки )..
        Какво ви притеснява помпата? Та тя е аварийна и по принцип няма да има досег с водата, освен при авариен случай .
        А при авариен случай - отваряш крана и помпата ще трябва да работи 10-15 минути, а след това - ако искаш я мий, ако искаш - я хвърляй...
        Тя да свърши работа, пък ще е спестила за нова ...
        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Kъв залив "кви 5 лева" колега след като ще ме цетираш първо си направи труда да прочетреш какво съм написал ( сол + топлоизолация) !!!
          Топлоизолацията каква топлина ще задържа, при положение, че няма да се отоплява обема, а залива е на Черно море и замръзва, Ако и да е солена водата. Ч и ще трябва някой често да произвежда вълнение в тия бидони за да не замръзне солената и топлоизолирана вода.
          подаръци за мъже от FACOM
          промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Имам питане към всеки който предлага да се използва сол.
            През зимата, ако оставиш бидона или кацата с кисело зеле навън, замръзва ли?
            Морето замръзва ли?

При нормална соленост, морската вода замръзва при минус 2-3 градуса.
            В Черно море, още по-рано.
            Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Колега топлоизолацията предпазва от външни атмосферни влияния!! За какво да се правят вълни след като може да налееш в бидините солена врряла вода и дни на ред да издържи без да замръзне . Пък след някои ден пускаш един бързовар вътре да кипне малко водата и си готов
              ОФА ДБ 2.3тд GSM:0879392939

Коментар

Кои е казал че няма да се отоплява
                ОФА ДБ 2.3тд GSM:0879392939

Коментар

С химията съм скаран, но имам водоем с обем около 20м3 в двора. Замръзването и при мен не е желан ефект, защото в него има живот и през зимата.
                  Фактът, че е в земята до голяма степен ми решава проблема със замръзването, но не и при екстремни студове. Тогава включвам маломощна циркулационна помпа или пък споменатия от колегата "бълбукатор" - компресор. Ползвам и "бушони" в случай, че токът спре за неопределен период от време, а именно пластмасови шишета, до половината пълни с пясък, БЕЗ тапи, плуващи на повърхността.
                  "Kолкото повече се превръщаме в свръхчовеци, толкова по-безчовечни ставаме"
                  А+
                  LZ1DRZ

Коментар

Благодаря за изчерпателните отговори.Ще осоля и изулирам,мисля,че ще стане.
                    sigpic

Коментар

Колега топлоизолацията предпазва от външни атмосферни влияния!! За какво да се правят вълни след като може да налееш в бидините солена врряла вода и дни на ред да издържи без да замръзне . Пък след някои ден пускаш един бързовар вътре да кипне малко водата и си готов
                      Ти не разбра ли , че колегата не е в Пловдив , а във Велинград!? Т'ва че по майналенд сняг пада веднъж на две години не значи , че във Велинград не пада до МИНУС 20. Ама айде да е на твоята - нека осолява, но ти поемаш щетите при пожар , когато навън е кучи студ и даже джибрите са замръзнали ( джибрите стандартно съдържат поне 15 градуса алкохол) повече от зимна течност за чистачки по бензиностанциите.
                      подаръци за мъже от FACOM
                      промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Зор се изолира всичко, па и тръболяка със се помпата. Солта е безпредметна за ония температури под -7-8, циркулацията също- трудно ще остане без тапа. Но на теория става. А с отопление и циркулация, обхванала цялата система, колко ще струва?
                        А тези простотии се правят от името на всички ни.
                        Даника
                        Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Добре де, цялото това 'устройство' е мобилно. Не можете ли просто да го сложите в някой по топъл хангар или гараж?
                          Колегите по-горе са прави, че солта ще смъкне температурата на замръзване, но не с прекалено много...
                          И навярно наистина няма да е ефективно ако навън е голям студ.
                          А за изолирането - набухай му няколко платна вата около него и е готово
                          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

С тая сол ще съсипе помпата и тръбите за нула време. А антифриза гори, доколкото си спомням. Единствено решение е да се заровят бидоните на поне 20-30 см под земята и отгоре да се направи капак с термоизолация. Или да им се направи термоизолирана барачка и да се пуска някакво отопление при голям студ. Три-четири платна строително ПДЧ, 4 гредички, десетина платна фибран и ще стане колибка за чудо и приказ. За отопление ще върши работа и някаква лампа ако е затворено добре или нагревател за аквариум.
                            Последно редактирано от kuzdov; 07-11-13, 07:58.
                            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                            Неизвестен мъдрец

Коментар

Ама Ясен да не е някъде на Малдивите с коктейл в ръка?
                              И интернета му вероятно го засенчват двете самотни шведки от съседната наколна къщичка.
                              Че станахме като шахматисти май!
                              Толкова много мисъл и време....... за н/И/Е/що полезно!
                              Ама като не ни е на нас в двора проблема!
                              Що да не го накараме колегата да закопае два тона саламура, че и три китеника да и метне отгоре!
                              И дано никога да не разбере, че "фрапето" не ще да мърда през помпичката, щото пожара станал след издънка в тока.
                              Не че и тока да го има то "фрапето" ще тръгне ама.....

Та ако действително е важно в работен план /а не само да замажем положението пред пожарната/ му е необходимо реално работещо решение по отношение на незамръзваща пожарогасителна течност, и по възможност, независима от ел. захранване система/стига да има възможност за гравитачна такава/. И нека не забравяме! Че ако има предписания от пожарна за методи на пожарогасене, то неизпълнението им е наказуемо и при нещастен случай отрязва всякаква възможност за претенции към застраховател.
                              В личен план, бих се примолил на Ясен за съвет. Ако прецени, че е необходимо, то тогава консулт със специализирана фирма за изграждане и поддръжка на пожарогасителни системи.
                              По отношение на лесно достъпни и незамръзващи добавки: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%...BA%D0%BE%D0%BB
                              По добре е от солта, но не съм на 100% сигурен дали са допустими за гасене.
                              Поздрави!
                              GPS системи https://www.easytracking.bg/
                              Пътна помощ навсякъде и по всяко време https://закъсах.бг

Коментар

Нишадър, амониев хлорид демек.
                                колко е цената му обаче не знам.
                                При гасене ще отделя и амоняк и хлороводород

другото за което се сещам е фиксаж(натриев тиосулфат) може да има залежал нейде, правеше се с тонове за хартиената фотография
                                байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                                Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                                Суперспам - спама на суперите

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X