Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Улуци

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Улуци

Здравейте, Предстои ми да правя покрива на старата къща, че тази зима от всякъде протече. Покрива ми е със стари цигански керемиди. Закупих втора употреба цигли с които смятам да препокрия. Отдолу е изцяло на дъски и няма изгнило по дървенията. Улуците са в доста окаяно състояние и текат от години. Преди 2 години на по-новата къща поставих в металните улуци пластмасови. Обаче тези улуци сега са с големи дупки и ръждиви. Гледам се продават пластмасови с формата на металните и със същите размери. Скобите са ми качествени и минават над улука заковани в гредите над циглите. Мисля да ползвам старите скоби че иначе скобите струват повече от самия улук. Търсих метални, но са по-големи. Вече никой не произвеждал от старите размери. Дали ще издържат улуците в старите скоби. Горе долу скобите са ми на 60-70см, на колкото са и гредите. Като цяло нямаме много сняг през зимата и наклона на покрива не е много голям, което не позволява снега да се свлича сам.

От: Улуци

Извикай някой стар майстор да огледа проблема че тая цветомузика дето я описваш ще вземеш да я оцветиш още!
    Ще почнат и основите да текат
    МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Колега dimich87, ако са ти здрави скобите и не са загнили от ръжда ги ползвай. Пластмасовите са слаби и се чупят зимно време. При мен миналата зима като падна големия сняг и дадоха фира няколко няколко скоби. Не издържат натоварването. Сега ми е вече ми е вече късно да слагам железни.

Коментар

Дори да не са здрави всички стари железни скоби, по-добре си направи сам нови за където са скапани. Става лесно. Можеш да ги поръчаш на всеки майстор който прави улуци. Тия пластмасовите са ....цензура.
        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
        Вальо. О888 557Ч7Ч
        Silverado 1.3 i

Коментар

Аз за това искам да ползвам старите си скоби. Искаше ми се да сложа и поцинковани улуци, но вече не се продават 110мм. Само са на 130мм. Имат на 4, 5 и 6м. Мене страната ми е 8м и идеално ще ми паснат 2 улука по 4м. Обаче трябва да пусна нови скоби. Имам в наличност 30-40бр скоби не слагани за старите улуци, но няма вече за какво да ги ползвам. А тези на къщата са от шина около 3мм, отделно над улъка минава втора шина, която е закована под циглите. За това мисълта ми беше да си купя пластмасов улук и да го пъхна в старите. Ама на тази къща са с големи дупки и ще е доста грозна картинката. Преди 2-3 години като првих същата гимнастика на другата къща се получи добре. Отдолу металните са си с цинка и няма проблеми. Само едната скоба като съм я слагал, бях изпънал сгъвката в улука и през нея капеше. В първия момент си помислих че влиза вода в стария улук и пак от същото място тече. Да обаче явно на това място и преди теча е бил заради скобата. Гледам сега в един магазин се предлагат пластмасови улци със завивка в предния край, като на металните. Размера им е 115мм. Мисля от тях да вземам и да пробвам дали ще паснат в тези скоби.

Коментар

Металните скоби по лесно може да ги пригодиш на размера на пластмасовия улук с огъване. Аз съм доволен от пластмасовите улуци, само скобите им са слаби, но ако се потрошат още няколко ще взема да си сложа метални.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X