Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Улуци

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Улуци

    Здравейте, Предстои ми да правя покрива на старата къща, че тази зима от всякъде протече. Покрива ми е със стари цигански керемиди. Закупих втора употреба цигли с които смятам да препокрия. Отдолу е изцяло на дъски и няма изгнило по дървенията. Улуците са в доста окаяно състояние и текат от години. Преди 2 години на по-новата къща поставих в металните улуци пластмасови. Обаче тези улуци сега са с големи дупки и ръждиви. Гледам се продават пластмасови с формата на металните и със същите размери. Скобите са ми качествени и минават над улука заковани в гредите над циглите. Мисля да ползвам старите скоби че иначе скобите струват повече от самия улук. Търсих метални, но са по-големи. Вече никой не произвеждал от старите размери. Дали ще издържат улуците в старите скоби. Горе долу скобите са ми на 60-70см, на колкото са и гредите. Като цяло нямаме много сняг през зимата и наклона на покрива не е много голям, което не позволява снега да се свлича сам.

  • #2
    От: Улуци

    Извикай някой стар майстор да огледа проблема че тая цветомузика дето я описваш ще вземеш да я оцветиш още!
    Ще почнат и основите да текат
    МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

    Коментар


    • #3
      От: Улуци

      Колега dimich87, ако са ти здрави скобите и не са загнили от ръжда ги ползвай. Пластмасовите са слаби и се чупят зимно време. При мен миналата зима като падна големия сняг и дадоха фира няколко няколко скоби. Не издържат натоварването. Сега ми е вече ми е вече късно да слагам железни.

      Коментар


      • #4
        От: Улуци

        Дори да не са здрави всички стари железни скоби, по-добре си направи сам нови за където са скапани. Става лесно. Можеш да ги поръчаш на всеки майстор който прави улуци. Тия пластмасовите са ....цензура.
        Бан-метод с който модераторите налагат на останалите своя начин на мислене.
        Към модераторите-А изтрийте го сега.
        Суратя утрепа и тоя форум. Жалко. Сбогом Приятели. Вальо. О888 557Ч7Ч

        Коментар


        • #5
          От: Улуци

          Аз за това искам да ползвам старите си скоби. Искаше ми се да сложа и поцинковани улуци, но вече не се продават 110мм. Само са на 130мм. Имат на 4, 5 и 6м. Мене страната ми е 8м и идеално ще ми паснат 2 улука по 4м. Обаче трябва да пусна нови скоби. Имам в наличност 30-40бр скоби не слагани за старите улуци, но няма вече за какво да ги ползвам. А тези на къщата са от шина около 3мм, отделно над улъка минава втора шина, която е закована под циглите. За това мисълта ми беше да си купя пластмасов улук и да го пъхна в старите. Ама на тази къща са с големи дупки и ще е доста грозна картинката. Преди 2-3 години като првих същата гимнастика на другата къща се получи добре. Отдолу металните са си с цинка и няма проблеми. Само едната скоба като съм я слагал, бях изпънал сгъвката в улука и през нея капеше. В първия момент си помислих че влиза вода в стария улук и пак от същото място тече. Да обаче явно на това място и преди теча е бил заради скобата. Гледам сега в един магазин се предлагат пластмасови улци със завивка в предния край, като на металните. Размера им е 115мм. Мисля от тях да вземам и да пробвам дали ще паснат в тези скоби.

          Коментар


          • #6
            От: Улуци

            Металните скоби по лесно може да ги пригодиш на размера на пластмасовия улук с огъване. Аз съм доволен от пластмасовите улуци, само скобите им са слаби, но ако се потрошат още няколко ще взема да си сложа метални.

            Коментар

            Активност за темата

            Свий

            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

            Зареждам...
            X