Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Течна хидроизолация за покрив

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Течна хидроизолация за покрив

Първоначално публикуван от radotin Преглед на мнение
    Аз лично съм направил няколко декара покриви с една паста Изомакс 0/А и мога да ти я препоръчам. Изомакса деиства като мембрана и се нанася лесно, за твоят пролем мисля че ще е достатъчно да намажеш само местата от където пропуска с пастата. За протокола от 7години не се занимавам с покриви и нямам за цел да рекламирам даден продукт.
    Това е единия вариант - да обработя например летвите и по десетина сантиметра лента около тях, а не цялата мембрана, за да не я "запуша" и да може да диша.Макар че специално заради дишащата мембрана съм споменал, че 30 години покрива е бил с обикновена битумно-найлонова мушама от старите разновидности, която със сигурност не диша, но не е имало проблеми с влага или "задушаване" на покрива.Е разбира се има го и момента, че преди не е било обитаемо под покрива.Ако бях убеден, че няма да се получи спарване щях да намажа всичко няколко слоя от край до край, те са 190 кв.м.

Първоначално публикуван от ALEX_Z Преглед на мнение
    Хм,слагали сме и Тондах и Брамак и какво ли не, но такива проблеми не е имало.Аз също мисля, че има нещо неоразмерено в наклона.По-малко вероятният вариант е да не са положени керемидите добре.
    В тази ситуация бих ти препоръчал следното:демонтаж на керемидите и контралетвите.Остава ти основната летвена скара/перпендикулярната на билото.Върху нея с такер пародифузионното фолио,с леко отпускане-става като улей по наклона.То ,разбира се трябва да се заусти в олуците.После-сериозно импрегниране на контралетвите/защото са изложени на агресия/.При монтажа им , ползвай или Сикафлекс или FT 101 .Обработи летвите от долната страна сериозно,странично и отгоре вече ако искаш с мазани изолации-Пабизол,Еласта.Ползвайте винтове вместо пирони. При акуратна работа ,не трябва да имаш повече проблеми.
    Но , пак казвам ,това е решение при заварена ситуация.Стараем се да не нарушаваме идеята за вентилиране.
    Иначе най-доброто е да се вкара наклона в рамките на подходящото за твоите условия и съобразно керемидите ти.
    При мен е единична скара и има само успоредни на билото летви.
    Наклоните няма да се преправят, защото това е свързано с промяна на височината на билото, а това от своя страна води след себе си подзидване и т.н.
    В началото това ми беше идеята-да се направи със същото фолио и с такера, един вид да се облече.
    Керемидите са добре наредени, но по-горе описаните проблеми си съществуват и то не само при мен.
    Просто търсех варианта за доизкусуряване при максимално ограничено преправяне на конструкцията и се сетих вместо да обличам с мембраната, да го обработя с тоя тип мазани изолации, но ме притесняваше евентуалното спарване на покрива.
    Всичко се получава първо от недостатъците на самата технология и най-важното от немърливото изпълнение.Ще го решавам между тези два варианта.

Благодаря за мненията и препоръките!
    Последно редактирано от Самодържец; 02-07-13, 20:03.
    Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение

При мен е единична скара и има само успоредни на билото летви.

Е тука е заровено кучето!Над всяка хоризонтална летва се създава възможност за образуване на локва.Свали хоризонталните и накови под тях вертикални и си готов.
      Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
      Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
      Враца

Коментар

Първоначално публикуван от genadi.tsvetkov Преглед на мнение
        Е тука е заровено кучето!Над всяка хоризонтална летва се създава възможност за образуване на локва.Свали хоризонталните и накови под тях вертикални и си готов.
        Първо нали това казах многократно - тридесет години е било така без проблеми, защо сега да има.Разликата е само в начина на коване на летвите и в изолацията.Преди летвите бяха ковани само по бичметата от билото, а сега са ковани безразборно където дойде.Преди мушамата беше тип сандвич найлон-битум-найлон, а сега дишаща мембрана.
        Второ нали тук няколко пъти се спомена, че под керемидите не трябва да попада и капчица вода, тогава изолацията и вида на скарата, нямаше да имат значение...
        Всеки трети е шести

Коментар

Първо нали това казах многократно - тридесет години е било така без проблеми, защо сега да има.Разликата е само в начина на коване на летвите и в изолацията.Преди летвите бяха ковани само по бичметата от билото, а сега са ковани безразборно където дойде.Преди мушамата беше тип сандвич найлон-битум-найлон, а сега дишаща мембрана.
          Второ нали тук няколко пъти се спомена, че под керемидите не трябва да попада и капчица вода, тогава изолацията и вида на скарата, нямаше да имат значение...
          Понеже се поставя така въпроса,решението е закупуване на още бройки керемиди и редене с по-голямо застъпване(при керемидите Тондах е възможно) и няма да пропуснат и капка.
          Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
          Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
          Враца

Коментар

Сега като каза се сетих, че това не съм го отбелязал - наистина керемидите позволяват по-голямо застъпване и точно така са наредени, да го наречем малко по-нагъсто.
            Всеки трети е шести

Коментар

Това е единия вариант - да обработя например летвите и по десетина сантиметра лента около тях, а не цялата мембрана, за да не я "запуша" и да може да диша...
              Аз правих нещо подобно преди няколко години:
              Разкарах всичките керемиди. На тяхно място наредих ламарина - накована с пирони. На снадките на ламарината сложих течна гума и воал - ленти с широчина 15-20 см.
              Понеже правех такова нещо за първи път, не се сетих да скрия пироните с по една кръпка воал + течна гума и сега имам лек теч - точно както при теб - стича се по пироните. Тези дни трябва да се кача пак горе на покрива и да си сложа кръпките.
              Ползвам Изомакс Еласта и съм доволен.
              Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X