От: Течна хидроизолация за покрив
Това е единия вариант - да обработя например летвите и по десетина сантиметра лента около тях, а не цялата мембрана, за да не я "запуша" и да може да диша.Макар че специално заради дишащата мембрана съм споменал, че 30 години покрива е бил с обикновена битумно-найлонова мушама от старите разновидности, която със сигурност не диша, но не е имало проблеми с влага или "задушаване" на покрива.Е разбира се има го и момента, че преди не е било обитаемо под покрива.Ако бях убеден, че няма да се получи спарване щях да намажа всичко няколко слоя от край до край, те са 190 кв.м.
При мен е единична скара и има само успоредни на билото летви.
Наклоните няма да се преправят, защото това е свързано с промяна на височината на билото, а това от своя страна води след себе си подзидване и т.н.
В началото това ми беше идеята-да се направи със същото фолио и с такера, един вид да се облече.
Керемидите са добре наредени, но по-горе описаните проблеми си съществуват и то не само при мен.
Просто търсех варианта за доизкусуряване при максимално ограничено преправяне на конструкцията и се сетих вместо да обличам с мембраната, да го обработя с тоя тип мазани изолации, но ме притесняваше евентуалното спарване на покрива.
Всичко се получава първо от недостатъците на самата технология и най-важното от немърливото изпълнение.Ще го решавам между тези два варианта.
Благодаря за мненията и препоръките!
Първоначално публикуван от radotin
Преглед на мнение
Първоначално публикуван от ALEX_Z
Преглед на мнение
Наклоните няма да се преправят, защото това е свързано с промяна на височината на билото, а това от своя страна води след себе си подзидване и т.н.
В началото това ми беше идеята-да се направи със същото фолио и с такера, един вид да се облече.
Керемидите са добре наредени, но по-горе описаните проблеми си съществуват и то не само при мен.
Просто търсех варианта за доизкусуряване при максимално ограничено преправяне на конструкцията и се сетих вместо да обличам с мембраната, да го обработя с тоя тип мазани изолации, но ме притесняваше евентуалното спарване на покрива.
Всичко се получава първо от недостатъците на самата технология и най-важното от немърливото изпълнение.Ще го решавам между тези два варианта.
Благодаря за мненията и препоръките!
Коментар