Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да се избавим от мухъла?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как да се избавим от мухъла?

Според мен ако не се спре теча, няма да се оправи нищо.
    Може дори и конденз от метални тръби да причиняват влагата.
    Търсете от къде идва водата и я спрете.

Коментар

Благодаря ви за отговорите,всички бяха изчерпателни и полезни! Ще търсим източник на влага,но между другото ще сложим някакъв източник на вентилация,било то през прозореца,или през стената! За сега ще потърсим по евтино решение,ако не стане прибягваме до рекуператор или фирмата която даде Daniel,благодаря ви,ще ви държа в течение с случващото се!

Коментар

Привет Георги, преди години съм се занимавал само с дограми и имам голям поглед, значи ако причината не е от течове, конденз от минаващи тръби и т.н. както казаха по-горе колегите, щом мухъла се е появил след слагането на пвц дограмата + дългия период - липса на проветряване, решението при нас се реши по следния начин, на обковите в зависимост от марката, слагахме специален насрещник за микропроветряване на при двуосово отваряне, отваря около 5 мм, когато отсъствате или сте в къщи, спокойно може да е нон-стоп отворено, без опасност да влиза вода при дъжд, но трябва непременно да видите да са отпушени отводнителните канали на касата долу! Другото което също е много важно, изтеглянето на свежия въздух през прозореца, от там и ефективната вентилация, в банята или в кухнята слагахме безшумен вентилатор с лагер и мощност не повече от 25 вата, и вентилатора включен не го изключвате изобщо! Най-добре е, ако имате възможност вентилатора да е в същотот помещение, ако са в други, вратите трябва да са отворени, 100% работи и не е имало мухъл години при обектите ни
        Последно редактирано от Еделвайс; 15-04-13, 18:42. Причина: Допълване

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
          Привет Георги, преди години съм се занимавал само с дограми и имам голям поглед, значи ако причината не е от течове, конденз от минаващи тръби и т.н. както казаха по-горе колегите, щом мухъла се е появил след слагането на пвц дограмата + дългия период - липса на проветряване, решението при нас се реши по следния начин, на обковите в зависимост от марката, слагахме специален насрещник за микропроветряване на при двуосово отваряне, отваря около 5 мм, когато отсъствате или сте в къщи, спокойно може да е нон-стоп отворено, без опасност да влиза вода при дъжд, но трябва непременно да видите да са отпушени отводнителните канали на касата долу! Другото което също е много важно, изтеглянето на свежия въздух през прозореца, от там и ефективната вентилация, в банята или в кухнята слагахме безшумен вентилатор с лагер и мощност не повече от 25 вата, и вентилатора включен не го изключвате изобщо! 100% работи и не е имало мухъл години при обектите ни

Напълно подкрепям.Ако сте направили изолация, изолирате и тавана и нямате термо мостове където да се получава конеднз то това е решението.С влагоуловител едва ли ще решите проблемите си.Е осен ако не включите по един в помещение.В момента с идеята да имаме пшо добра изолация реално затваряме влагата в домовете си.Лично аз съм си решил проблема/през зимния период когато винаги на границите топло студено се образува конеденз и т.н./ не спирам климатика.То и без това е строго непрепоръчително да се спира.
          Няма невъзможни неща,има просто недостатъчно финансиране.....
          GSM +359 895 236 182

А Rhf +

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X