Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Обработка на мраморен под

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    От: Обработка на мраморен под

    Ооо. С това да беше започнал. Половината от пода ти е увреден!
    Цялостно почистване и след това импрегнирането.
    Не помня името на почистващите препарати, но като отидеш при тези, които продават кристализатори, те ще ти препоръчат и химиката за първоначалното почистване. Предполагам че може да е на киселинна основа, не съм сигурен. Прилага се с ротационна машина с гъби с различна твърдост. От пода излиза нещо като мляко - повърхностния слой на мрамора. След това става матов и силно чувствителен към замърсявания. От тук насетне зависи каква технология ще се приложи. Едната е механично полиране, според мен най-добрата, и след това запечатка. Но има и друга. След почистването се запечатва директно. Образува се нещо като филм, който придава блясъка. Този филм не е вечен и се драска. Ноняма нищо вечно. В НДК мрамора се поддържа така през няколко години. Механичното полиране там е нерантабилно заради огромните площи. Пиша ти всичко това, за да си подготвен като дойде ред да разговаряш с майстори, ако стигнеш до там.

    Коментар


    • #17
      От: Обработка на мраморен под

      Стеф, отдавна съм те признал за МАЙСТОР и за сега най-близките до моите решения даваш ти. Разбира се не омаловажавам и другите колеги.
      Сега по въпроса, имам ОГРОМЕН проблем със вкарването на машини, които да шлайфат камъка поради следните причини:
      - първата е че преди 3 м.завърших ремонта на коридора и вкарах сума ти грешни пари в латекс
      - втората но не на второ място е, че както писах отначало всичко е обкантено с перваз от някакъв ламинат, който е залепен да стената
      Поради гореописаните точки всичко що е свързано с вода ще оцапа всичко което мрази водата, и сега бърша сълзи и се назландисвам, НО знам че нямам голям избор и ако не успея сам да оправя нещата тогава ще вкарам майстори с машини.
      П.С. Понеже съм се нагледал на "МАЙСТОРИ" и сега се опитвам да ги заобикалям от километър. Виждаш по себе си, че каквото сам с любов си направиш по-хубаво няма. Първо ще пробвам сам, а после като видя че не става ще се прежаля.
      Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
      0882 52 00 52 - Жоро

      Коментар


      • #18
        От: Обработка на мраморен под

        Само да подчертая. Не съм почнал темата само за да кажа, че хем ме сърби, хем ме боли. Искам ако може сам да реша проблема с подходящите инструменти и препарати. Имам флекс за полиране на коли достатъчно мощен, ако успея да намажа с тази киселина и после да полирам и импрегнирам мрамора сам, ще го направя. Трябва да видя какво ще предложат каменарите и после ...
        Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
        0882 52 00 52 - Жоро

        Коментар


        • #19
          От: Обработка на мраморен под

          Ох, не искам да правя впечатление, като последна инстанция, или на всяко гърне мерудия. Просто имам поглед и върху темата която си поставил и се стремя да ти помогна със съвети.
          С полир-машина за коли, има риск да задълбаеш и да направиш следи по мрамора. Трябва да имаш много стабилна ръка, и по възможност, гъба с по-голям диаметър, за да легне равномерно. Машините за мрамор са тежки, с гъби Ф40-50см. И не въртят с кой знае колко високи обороти. Обаче пръски, все пак хвърчат, защото това е мокър процес. Ако стигнеш до тях, облепяш един цокъл по стените от 40-50 см и така ще ги спасиш.

          Коментар


          • #20
            От: Обработка на мраморен под

            Не правете изпълнения с полир нашина за автомобили-колегата по горе е описъл защо.Ако повредите пода после се ремонтира трудно.Отидете в магазин за химикали и китове за камък и прегледайте препаратите.Мисля че в софия в борово имаше такъв.Относно облепянето-ползвайте бояджииски найлон с тиксо/не ги вземайте отделно а купете найлон с тиксо/ найлона е леко наелектризиран и сам се лепи по стените.Лепите по цокъла и вдигате нагоре така няма да повредите латекса.
            Няма невъзможни неща,има просто недостатъчно финансиране.....
            GSM +359 895 236 182

            А Rhf +

            Коментар


            • #21
              От: Обработка на мраморен под

              Добре, ще се вслушам и няма да правя самодейности. Това бе една идея.
              Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
              0882 52 00 52 - Жоро

              Коментар

              Активност за темата

              Свий

              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

              Зареждам...
              X