Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да видите как Жоро ВиК-то ми "разруши" къщата!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Да видите как Жоро ВиК-то ми "разруши" къщата!!

Не те си стигат просто както казах с нея,без нея все едно.
    По принцип сивата изолация я дават за изолиране на студена вода и канал(където е нужно).
    За топла вода и отопление е хубаво да се ползва от черната изолация като принципа на Мечо Пух си важи с пълна сила.
    По-добра изолация по-малки загуби.Малки загуби,нисък разход и т.н.
    Как и да е де.И с тая изолация дето сте сложили не е проблем,но нито ще пази от замръзване(ако има как да замръзне),нито от загуба на топлина.
    Лично мнение.
    Няма страшно в умирачката...
    Страшното е да си жив!...

Коментар

Първоначално публикуван от slatanic Преглед на мнение
      Не те си стигат просто както казах с нея,без нея все едно.
      По принцип сивата изолация я дават за изолиране на студена вода и канал(където е нужно).
      За топла вода и отопление е хубаво да се ползва от черната изолация като принципа на Мечо Пух си важи с пълна сила.
      По-добра изолация по-малки загуби.Малки загуби,нисък разход и т.н.
      Как и да е де.И с тая изолация дето сте сложили не е проблем,но нито ще пази от замръзване(ако има как да замръзне),нито от загуба на топлина.
      Лично мнение.
      Замръзване няма как да стане. Сградата е на ТЕЦ. А загубите на топло - пак мене си ме топлят. Та така..

Коментар

Основната функция на термоизолацията за водопровод е предотвратяването на конденз. В този смисъл, има значение главно за тръбите на студената вода, а намаляването загубите на топлина се явяват съпътстваща екстра и както Пенчо правилно отбелязва - неособено смислена. Като мярка против замръзване, термоизолацията е несъстоятелна - изолацията си е изолация, не източник.
        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от Петьо Джартов Преглед на мнение
          Да питам само ако някой знае. Дали е законно да ми стои стълбът в имота?Дали не мога да извлека някакви ползи от тези изедници!
          http://www.offroad-bulgaria.com/show...F1%F2%FA%EB%E1

Полза се съмнявам да извлечеш, аз искам да го/ги махам...

Коментар

Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнение
            Проучването е едно, включването - друго. Не е само 97лв. Има и още след това. Даже ми казаха, че може да се наложи и проект да се прави. Което са още пари.
            При мен таксата включване излезе 252лв. Със "проекта". Щото нещата се развиват в таблото дето е във входа.Тези дни трябва да дойдат да монтират новия електромер.

Коментар

Може ли да ползвам темата,за да не отварям нова,да попитам,как се монтират PVC фитинги на тръбите!? Двете са с еднакви диаметри и няма слагане с подръчни материали ? Някаква идея как да го направя?
              Мерси!

Коментар

Първоначално публикуван от Борислав Ангелов (fnqkhhhzzz) Преглед на мнение
                Може ли да ползвам темата,за да не отварям нова,да попитам,как се монтират PVC фитинги на тръбите!? Двете са с еднакви диаметри и няма слагане с подръчни материали ? Някаква идея как да го направя?
                Мерси!
                Mного неточен въпрос.Искаш да преминеш от ПВЦ към цолска резба или......?Най малкото ти трябва лепачка.
                По магазините има всякакъв вид преходници.

Коментар

Мерси!
                  ПВЦ-то се лепи (с лепило не запоява като пропилена). Не ми става съвсем ясно какво искаш да съединиш, вътрешният диаметър на фитингите си отговаря точно на външния на тръбите от съответните размери. Ако искаш да "редиш" фитинги един след друг, ползвай изрязани по размер парчета тръба като нипели. Има и водопроводни тръби от пропилен със метална вложка (именно водопроводни, а не парнаджийски), които при монтаж се "престъргват" с едни "острилки", това си е инструмент в технологията, който трябва да имаш (или майстора ти).

Коментар

Искам да сложа това: Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0303.jpg
Прегледи:1
Размер:105.0 КБ
ID:5476228
                    Към това: Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0304.jpg
Прегледи:1
Размер:153.3 КБ
ID:5476229

Гледам сега в нет-а,че под "фитинги" излизат др. неща,така че може да съм ви заблудил... иначе за горното иде реч.

Коментар

Това е най-масовият полипропиленов (PPR) водопровод. Съединява се чрез топло спояване, така просто фитинга не влиза в тръбата. Трябва ти "поялник" - след нагряване, повърхността на елементите е пластична и всичко е точно.

пп
                      Но ми се струва, че след като задаваш подобни въпроси, е най-добре да си викнеш майстор.

Коментар

Няма как да викам майстор за 2 накрайника. ЩЕ ми се изяснят нещата ... с др.освен този поялник мога ли да го нагрея и да стане работата?

Коментар

... ... с др.освен този поялник мога ли да го нагрея и да стане работата?
                          Можеш с много други неща да ги нагрееш, но НЯМА да стане работата!!!

Коментар

Няма как да викам майстор за 2 накрайника. ЩЕ ми се изяснят нещата ... с др.освен този поялник мога ли да го нагрея и да стане работата?
                            Такива инструменти се дават под наем, знам го по принцип, но изобщо не мога да ти кажа нещо по-конкретно. Сигурен съм, че все имаш някой по-близък, или по-далечен познат, комшия и под. който ще ти услужи (той като ти даде инструмента, ще свърши и работа, след като става въпрос за "2 накрайника").

Коментар

Мерси

Коментар

Майстора дето ми прави банята, преди да "запои" двата елемента ги почистваше (само контактните повърхности разбира се) с едно чисто парцалче, напоено със спирт, или ацетон, или коресилин ... Не обърнах внимание с какво точно, но си мисля, че със спирт ще да е било - другите две са доста активни ...

И на мен ми предстои направа на нова баня в къщата на родителите ми (досега беше килер), но ще си я правим 100% ние, майстор няма да викаме за нищо - само ПП тръби досега не съм лепил, но винаги има първи път, освен това свяко ми има и поялник, и е лепил доста пъти, така че ще помага и той.
                                Hristo Draganov
                                http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X