Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да видите как Жоро ВиК-то ми "разруши" къщата!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Да видите как Жоро ВиК-то ми "разруши" къщата!!

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
    Не се връзвай за монофазен проточен бойлер . Аз преди няколко години така взех един Сименс който можеше да работи на 220 и 380 волта. Продавача ме убеждаваше че нямам грижи на 220 волта .Вързах го на 220 щото нямам 380 в къщи и водата едвам я докарваше до хладка та им го върнах . За проба го закачих директно от таблото с 6 квадрата кабел и пак никакъв ефект . А и 12 киловата идват малко много на монофазна инсталация.
    Така е. Пуснах заявка за три фази и ги чакам да се натуткат. Иначе вече съм пуснал 4х10мм2 до таблото с електромерите..

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
      Така е. Пуснах заявка за три фази и ги чакам да се натуткат. Иначе вече съм пуснал 4х10мм2 до таблото с електромерите..
      Колко пари излиза вкарването на трифазен ток сега ? Рано или късно ще ми се наложи да го вкарвам . То и сега имам 3 фази на 3 монофазни електромера и като ми е трябвал съм правил разни времянки ама не е работа . В един прекрасен момент ще ми се наложи да местя струг в гаража .
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Колко пари излиза вкарването на трифазен ток сега ? Рано или късно ще ми се наложи да го вкарвам . То и сега имам 3 фази на 3 монофазни електромера и като ми е трябвал съм правил разни времянки ама не е работа . В един прекрасен момент ще ми се наложи да местя струг в гаража .
        В Габрово е около 650 лв . Чака се 3 месеца.Това е срок който си е техен-технологичен.

Коментар

Тука ми взеха 97лв, ама още не са дошли. Срока е до 30дни.

Коментар

Вече трета седмица не е дал признаци за евнтуална повреда. През него минава топлата вода за втория етаж. Водата е 55 градуса. Повече няма как да стане, че абонатната е под мой контрол.
            И как я контролираш, спираш подгряването ли?

Коментар

Първоначално публикуван от artefekt Преглед на мнение
              И как я контролираш, спираш подгряването ли?
              Ами от абонатната. Тя е от умните и си има термостат.

Коментар

Питам защото има някакъв безумец в блока, който го прави тайно същото. Ограничава затоплянето на водата сигурно до мах 50-на градуса. В резултат продължително източване на водата до подходяща за ползване, в резултат излишни кубици и тъй като подгряването на водата се плаща по показанията на водомера, в резултат огромни сметки и хладка вода....

Коментар

Първоначално публикуван от artefekt Преглед на мнение
                  Питам защото има някакъв безумец в блока, който го прави тайно същото. Ограничава затоплянето на водата сигурно до мах 50-на градуса. В резултат продължително източване на водата до подходяща за ползване, в резултат излишни кубици и тъй като подгряването на водата се плаща по показанията на водомера, в резултат огромни сметки и хладка вода....
                  Ако след източване се затопля, значи ви е задръстена циркулацията или помпата не работи.

Коментар

То и аз, заради топлата вода минавам на проточен!!!

Коментар

Тука ми взеха 97лв, ама още не са дошли. Срока е до 30дни.
                      Драсни колко са ти взели накрая тия гадове .
                      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Драсни колко са ти взели накрая тия гадове .
                        Според тях, това трябва да е края. Ма още ги чакам, та ще обадя като дойдат....

Коментар

Малко ми се виждат тия пари,но знае ли човек може да са намалили цените.Драсни после да знаем,че и аз имам интерес да си вкарам пък не ми се дава една торба пари на тия гадове.
                          Няма страшно в умирачката...
                          Страшното е да си жив!...

Коментар

От: Да видите как Жоро ВиК-то ми разруши къщата!!

Изолация ще има. Там където има достъп въздуха. Зад плочките няма смисъл.
                            Смисъл има - не - ами е задължително. Дори и да са пластмасови тръбите, дори и да са в стените, дори и да не са външни (стените). Предполагам до болка са познати на всички разните мокри, сулфатирали петна по стените около санитарни помещения. Това обикновено се приема за теч, а не е - това е конденз. Не си мисли, че стените ти са непроницаемо запечатани за въздуха.
                            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от slatanic Преглед на мнение
                              Малко ми се виждат тия пари,но знае ли човек може да са намалили цените.Драсни после да знаем,че и аз имам интерес да си вкарам пък не ми се дава една торба пари на тия гадове.
                              Такааааа, вече имам положително становище. Сега остава да сложат електромера.
                              Не искат други кинти, ама срока пак е 30дни....

Коментар

Такааааа, вече имам положително становище. Сега остава да сложат електромера.
                                Не искат други кинти, ама срока пак е 30дни....
                                Преди време от ЧЕЗ ми съобщиха, че 97лв е проучването и още 600лв за включване на трифазен ток до 15квт. За 50квт си спомням, че включването струваше около 2000лв. Това с 97лв сигурно ли е окончателната цена?
                                Глупости вършат умните хора, за останалите това е ежедневие.

Пияният е винаги по-щедър от трезвеният... питайте катаджиите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X