Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да видите как Жоро ВиК-то ми "разруши" къщата!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Да видите как Жоро ВиК-то ми разруши къщата!!

Добре е направено, но имам една забележка. Медните тръби, независимо каква вода преминава в тях - топла или студена, задължително в топлоизолация. Същото може да се направи и с ПВЦ тръбите. Изолацията решава проблема с конденза. При мен всичко е мед и поставено в съответна топлоизолация. Девет години станаха - засега никакви проблеми.

Коментар

Първоначално публикуван от rulin Преглед на мнение
      Добре е направено, но имам една забележка. Медните тръби, независимо каква вода преминава в тях - топла или студена, задължително в топлоизолация. Същото може да се направи и с ПВЦ тръбите. Изолацията решава проблема с конденза. При мен всичко е мед и поставено в съответна топлоизолация. Девет години станаха - засега никакви проблеми.
      Изолация ще има. Там където има достъп въздуха. Зад плочките няма смисъл.

Коментар

И трябва ли да се слага филтър на студената вода, ако "да" какъв да бъде той и от къде се купува?
        Имам такъв /такова тяло/ като този на снимките, но не знам от къде да му купя консумативи. Не съм го монтирал, беше към кафе машина, мисля че е с много малък дебит.
        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
          И трябва ли да се слага филтър на студената вода, ако "да" какъв да бъде той и от къде се купува?
          Имам такъв /такова тяло/ като този на снимките, но не знам от къде да му купя консумативи. Не съм го монтирал, беше към кафе машина, мисля че е с много малък дебит.

Зависи от водата. Филтрите ги има по ВиК магазините. Дебита си е достатъчен и зависи от присъединителните резби - 1/2 или 3/4цола.

Коментар

Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение
            Тоя манекен от снимката на първия поуст кой е?
            За Жоро ВеИКато ли питаш? Той е разрушителя, ама обеща после да си оправи разрушеното!!!

Коментар

Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение
              Тоя манекен от снимката на първия поуст кой е?
              Най-добрия моторист от водопроводчиците и най-добрия водопроводчик от мотористите !!!
              Е щом и в Габрово го знаем значи, представете си колко е велик !!!

Коментар

Първоначално публикуван от Петьо Джартов Преглед на мнение
                Най-добрия моторист от водопроводчиците и най-добрия водопроводчик от мотористите !!!
                Е щом и в Габрово го знаем значи, представете си колко е велик !!!
                Същия гад. Вече близо месец не излиза от нас. Че и плочки лепи и то добре!!

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                  Същия гад. Вече близо месец не излиза от нас. Че и плочки лепи и то добре!!
                  Еми как,нали Еди го чака !

Коментар

От: Да видите как Жоро ВиК-то ми "разруши" къщата!!

Еми както се казва: Честита баня колега! Със здраве и дълговечност да се ползва!Хубавите работи стават бавно! Това използвам пред скъпата като извинение за забавянето. Мисля,че и при теб ще мине.То просто е очевидно.Пък и майстора хубавец.За проточните виж Стибел. За свесните , които стават и за къпане трябва трифазен ток.Магазин имат на канала преди ул.Граф Игнатиев в посока НДК.За изолацията ,както си споменал под плочките в баните на тези къси разтояния не се слага ,освен ако не е на външна стена.Във Виена съм виждал такива инсталации на около 100години.Така ,че.....
                    Последно редактирано от Воден дух; 14-02-13, 13:57. Причина: Грешка

Коментар

Първоначално публикуван от Воден дух Преглед на мнение
                      Еми както се казва: Честита баня колега! Със здраве и дълговечност да се ползва!Хубавите работи стават бавно! Това използвам пред скъпата като извинение за забавянето. Мисля,че и при теб ще мине.То просто е очевидно.Пък и майстора хубавец.За проточните виж Стибел. За свесните , които стават и за къпане трябва трифазен ток.Магазин имат на канала преди ул.Граф Игнатиев в посока НДК.За изолацията ,както си споменал под плочките в баните на тези къси разтояния не се слага ,освен ако не е на външна стена.Във Виена съм виждал такива инсталации на около 100години.Така ,че.....
                      И аз от Виена ги знам тези мурафети. При мен и парното е с бакърени тръби в пода.
                      Щибелите ги знам, ама намерих и по-добри. Сега ги чакам да се натуткат и да внесат 12кВт монофазен с електронно управление.

Коментар

Относно филтъра.Почти съм сигурен,че не става за топла вода.Просто пластмасата ще се повреди от високата температура.Има филтри с метален корпус и метално филтърно тяло,които стават.Колегата с легионелата е прав дотолкова,че ако водата се застои в бойлер или друг затворен съд извесно време при температура около 35/45 градуса целзий тогава може да се завъди. Мой съвет е да сложиш само на студената филтър.

Коментар

Филтъра само заради варовика ли го слагате ?
                          Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                          За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнение
                            Филтъра само заради варовика ли го слагате ?
                            Варовик в шоплука няма. Има ръждиви тръби за топлата вода под мене.

Коментар

Първоначално публикуван от Воден дух Преглед на мнение
                              Относно филтъра.Почти съм сигурен,че не става за топла вода..
                              Вече трета седмица не е дал признаци за евнтуална повреда. През него минава топлата вода за втория етаж. Водата е 55 градуса. Повече няма как да стане, че абонатната е под мой контрол.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                                И аз от Виена ги знам тези мурафети. При мен и парното е с бакърени тръби в пода.
                                Щибелите ги знам, ама намерих и по-добри. Сега ги чакам да се натуткат и да внесат 12кВт монофазен с електронно управление.
                                Не се връзвай за монофазен проточен бойлер . Аз преди няколко години така взех един Сименс който можеше да работи на 220 и 380 волта. Продавача ме убеждаваше че нямам грижи на 220 волта .Вързах го на 220 щото нямам 380 в къщи и водата едвам я докарваше до хладка та им го върнах . За проба го закачих директно от таблото с 6 квадрата кабел и пак никакъв ефект . А и 12 киловата идват малко много на монофазна инсталация.
                                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X