Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сглобяема конструкция, малко помощ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Сглобяема конструкция, малко помощ

Честно казано незнам,наех си една адвокатка ,която свърши всичко !Мисля че са едно и също контейнер и хале ако няма основа!
    Последно редактирано от Roninn; 01-02-13, 23:02.
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

Е аз го правя ушким за временно, но както знаем всичко временно е постоянно.

Коментар

Което знам със сигурност е че ако няма примерно бетонова настилка (основа),не е нужно да правиш каквото и да било,още повече че имаш ток,при проверка ожеш да го декларираш като временен склад или офис за строители,или като строителни материали които ще влагаш в подобрения,Има ли основа попада като масивна сграда или там както се води !
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
        Анатолий Пейчинов o8875о9815
        https://dvrbg.com/

Коментар

Така искам да е с бетонов под, а отгоре сглобяема конструкция или готови клетки с панели.

Коментар

Ако в имота имаш жилищни постройки, най-лесно ще ти е да го направиш "постройка от допълващо застрояване" съгласно чл.46 от ЗУТ. Говориш с главния архитект, намираш си конструктор да ти направи конструктивно становище и архитект да направи ситуационно разположение на площадката ~ 400лв и след 1 месец и 20лв имаш разрешение за сроеж. За тока и водата се занимаваш с тези за настоящите жилищни постройки.
            Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

На баба ми двора е купен преди много години и са си извадили разрешително за строеж на пристройка от 40кв.м. Обаче са застроили доста неща в двора. Реших да ги мина като търпимост по параграф 16. Минаха ми пристройката, понеже е направена 80кв.м и е на 2 етажа, два гаража и лятна кухня. В имота има едно складово помещение от 60кв.м и една постройка за животни, за които не ми дадоха такова удостоверение за търпимост с мутива че са подобрения и за тях не се иска никакви строителни книжа. Единствено преди започване на строежа трябвало да се извади разрешение за строеж в което да си пише че ще се строи склад или стопанска постройка без проект. С това разрешение по време на строежа ако се оплачел някой за незаконен строеж да не ти правят проблеми. Сега съм на път към нотариус за прехвърляне на всичко на мое име. Нотариуса каза да си ги обявим в общината и да ни издадат данъчна оценка и ще ги впише в нотариалния акт като подобрения(складова и стопанска постройка). В двора има направени и много подпорни стени, понеже терена ни е доста пресечен за да стане на тераси. Подпорните стени са по 1,5м. Без документи може да се строи подпорна стена до 2м. С комшията имаме подпорна стена над 5м без документ, но понеже гаража я ползва за основа и с това удостоверение за търпимост се приема че е допустима и тя вече.

Относно конструкцията ти ми се струва че е големичка и е добре да е от стоманени ферми. Трябва добре да се изчислят. Миналата година до гаража имам една бетонирана площадка с размери 5х10. Вземах профили 6х4 и баща ми мислеше да ги слагаме на 1м ширина. Почнах да смятам и се оказа че по стария стандарт от 45кг тежест за кв.м е необходимо да са на 60см. Има обаче нов стандарт в който се казва че за навеси трябва да могат да носят сняг от 90кг кв.м. Покрива го направих с ламарина ЛТ40, която усилва допълнително конструкцията. Гредите за по-сигурно ги сложих на 50см. Пробвах гредата като я сложих и се отпуснах в средата и нямаше проблеми. Аз тежа около 100кг, което гарантира минимум 40кг/кв.м. Обаче за 8м ширина ще ти трябва по-сериозен профил или да ги направиш по-на гъсто. Гледам си го заравнил отгоре, но е добре да има някакъв накло. Предполагам към твоето място, с което да си гарантираш изчистването на снега. Другия вариант който мога да предложа е да си сложиш един сериозен двойно Т профил посредата за да носи товара, а на късата страна да е с по-слабички профили.

Коментар

Колега,не си задал височината,което е важно както администативно,така и конструктивно.Хоризонталния таван,допълнително натоварва МК.

Коментар

Височина не по- малко 2,70. Не е задължително да е плосък, просто когато го чертах си мислех за готови модули, като по строежите.

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                    Ако в имота имаш жилищни постройки, най-лесно ще ти е да го направиш "постройка от допълващо застрояване" съгласно чл.46 от ЗУТ. Говориш с главния архитект, намираш си конструктор да ти направи конструктивно становище и архитект да направи ситуационно разположение на площадката ~ 400лв и след 1 месец и 20лв имаш разрешение за сроеж. За тока и водата се занимаваш с тези за настоящите жилищни постройки.
                    Благодаря ще го проверя. За тока ще ходя да видя какви документи искат за да стане трифазен. Понеже къщата е от 60те години чух, че ще ми искат ел. проект, а водата се взима от съседно място и нямам партида. Преди години двете места са били едно общо и след разделянето партидата остава в другото място , та и там ще се едни мъки и пари. Единия вариант е да си остане така, като ми подпишат нотариално, че са съгласни да минава водата през тяхното място и водомера да ми е там (по- малко пари). Втория е около 4000 лева, което не ме устройва. Тяхна фирма го прокопават аз им правя проект, узаконявам, плащам по техни ставки, че накрая им го дарявам. Е това ако не е пладнешки узаконен обир не знам какво е. МАФИЯ

Коментар

Сега съм малко по- зает та може би другата седмица ще извикам конструктор, който ми препоръчаха за да ми даде съвет , кое, как и защо.

Коментар

Първоначално публикуван от asen3 Преглед на мнение
                        Днес говорих с комшията и се разбрахме да е на границата.Забравих да кажа, че вътре е без стени.

Това писменно строгопрепоръчително е.Ще дадете една шапка пари не е ясно утре какво ще му кефне,нему или на наследниците му.
                        А иначе личното ми мнение е ,че трябва да се насочите към метална конструкция с термопанели.Това реално си е преместваема конструкция,колегата по горе ви е описъл пътя за законно изпълнение.
                        Няма невъзможни неща,има просто недостатъчно финансиране.....
                        GSM +359 895 236 182

А Rhf +

Коментар

И аз това ще правя. Подпис при нотариус и метална конструкция. Панелите за сега не знам точно какво ще избера дали ОСБ вата ОСБ или термопанели зависи от цената на термопанелите. Не разполагам с много пари.

Коментар

Първоначално публикуван от asen3 Преглед на мнение
                            И аз това ще правя. Подпис при нотариус и метална конструкция. Панелите за сега не знам точно какво ще избера дали ОСБ вата ОСБ или термопанели зависи от цената на термопанелите. Не разполагам с много пари.
                            последно термапанела беше 26-28 лева крайна цена/това миналото лято/ от тогава не съм проверявал.
                            GSM +359 895 236 182

А Rhf +

Коментар

Първоначално публикуван от alex052 Преглед на мнение
                              последно термапанела беше 26-28 лева крайна цена/това миналото лято/ от тогава не съм проверявал.
                              Това за каква дебелина

Коментар

50мм/5см.-ограждащи.Мисля че покривните са малко по скъпи.Изрових го от стара оферта към мен.
                                GSM +359 895 236 182

А Rhf +

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X