Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Силикон за спиране на теч?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Силикон за спиране на теч?

нещо не си уцелил технологията, самовулканизиращата лепенка трябва да започнеш да я омотаваш /без тефлон/ от здраво място и постепенно да преминиш през теча до здраво място оттатък. той си държи достатъчно, аз имах прибит маркуч на хидравликата /високото налягане/ и го спря и карах доста време, докато смених маркуча, а там налягането наистина беше яко хвърляше хидравлична течност на поне 20см. струйка.

Коментар

Бишопа се самовулканизира не от въздуха, а от натягането при намотаване. Иначе нищо не става, особено върху тефлон.

Коментар

Теча е в ниско и тясно място между капачката на радиатора и гайката на крана, там просто няма как да опъна тази широка лента. Затова съм запълнил тази фуга с тефлонова лента и съм изравнил нивото, след което навих яко лентата върху металните части - тефлона е по средата и не разчитам на уплътняване там. Та лентата не може да задържи върху метални части - сигурно не са идеално гладки и водата полека минава, но както вече писах по-слабо от преди, което е някакъв напредък.
        Honda XL600LM, 1987
        Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
        Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

Коментар

Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнение
          Теча е в ниско и тясно място между капачката на радиатора и гайката на крана, там просто няма как да опъна тази широка лента. Затова съм запълнил тази фуга с тефлонова лента и съм изравнил нивото, след което навих яко лентата върху металните части - тефлона е по средата и не разчитам на уплътняване там. Та лентата не може да задържи върху метални части - сигурно не са идеално гладки и водата полека минава, но както вече писах по-слабо от преди, което е някакъв напредък.
          Къде е обекта, дето тече и те мъчи?

Коментар

тя, ако я оставиш широка, нищо не прави.......... разтягаш малко и става по-тясна - тогава и вулканизира

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
              Къде е обекта, дето тече и те мъчи?
              В смисъл адрес ли? - Гео Милев.
              Honda XL600LM, 1987

Коментар

Може и тъпо да прозвучи ,но защо не пробваш да навиеш там, плътно малко кълчища и ги намажи няколко пъти с боя!
                Естествено ,това е временно решение ,но в много случаи помага!
                / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

В смисъл адрес ли? - Гео Милев.
                  Да. Обади се днес, да мина да го погледна. Бишоп имам.
                  Може и по-нататъка.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                    Да. Обади се днес, да мина да го погледна. Бишоп имам.
                    Може и по-нататъка.
                    Благодаря за предложението, но от вчера съм на вилата - ще ти звънна през седмицата, ако е удобно.
                    Honda XL600LM, 1987

Коментар

Първоначално публикуван от emicha1 Преглед на мнение
                      Може и тъпо да прозвучи ,но защо не пробваш да навиеш там, плътно малко кълчища и ги намажи няколко пъти с боя!
                      Естествено ,това е временно решение ,но в много случаи помага!
                      Изобщо не е тъпо, гледам радиаторите с боя не дават такива ядове! Отчитам го като моя грешка, че не се сетих по-рано да ги намацам яко!
                      Honda XL600LM, 1987

Коментар

Аз пък досега не съм видял, теч да се спре отвън (за системи под налягане) или отдолу (за покрив).

Коментар

Ако ще става с боя, преди това ще стан с епоксидна смола, течен метал, пластелин и други. Всичко това е възможно само ако течът се спре напълно за времето на работата и съхненето на лепилото.
                          Според мен единственото възможно с налична вода е гума и тя да се стегне с нещо и така д ауплътни механично. С какво да се стегне - според наличните материали. Има скоби например за закрепване на ВиК тръби към стена, или метални скоби за маркуч, или медна тел и много други. Гумата може да е специално пригитвена, дебел О пръстен, който ляга точно канала (ако има такъв), "бишоп" лентата навита до изразняване и пригосност за стягане.

Коментар

Благодаря за предложението, но от вчера съм на вилата - ще ти звънна през седмицата, ако е удобно.
                            Няма проблем.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              Аз пък досега не съм видял, теч да се спре отвън (за системи под налягане) или отдолу (за покрив).
                              Е те тука си в греда с автогол. Личен опит, мога да покажа нагледно и двете, ама бас за 10 литра от твоята огнена вода - съгласен? Аааааа- и гориво за 250 км. - газ - че покривът е там. Радиаторът е в София.
                              подаръци за мъже от FACOM
                              промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Огнена вода няма и няма да има. Другото ще го покажеш при случай.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X