Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ретуш на дървени мебели?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Ретуш на дървени мебели?

Първоначално публикуван от artefekt Преглед на мнение
    Офис 1 Суперстор...
    Нямат Венге и те горките!

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
      Нямат Венге и те горките!
      От там черен и кафяв и както казах с известна сръчност...

Венге в ТЕКА.

Коментар

От там черен и кафяв и както казах с известна сръчност...

Венге в ТЕКА.
        Сигурен ли си, че имат в Тека??? В Хефле нямаха??

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
          Сигурен ли си, че имат в Тека??? В Хефле нямаха??
          Имаха преди време един комплект(към 200лв беше). В интерес на истината за 19г. работа никога не съм купувал такива продукти. Като съсипем нещо го правим наново. По рентабилно е...

Коментар

От: Re: Ретуш на дървени мебели?

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
            Ако правилно те разбирам се опитваш да кантираш рязан hdf, който е известен с другото си име - фазер.
            Фазера e тънък (обикновено), и не е HDF, а най-много MDF, даже се съмнявам да не е LDF.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Имаха преди време един комплект(към 200лв беше). В интерес на истината за 19г. работа никога не съм купувал такива продукти. Като съсипем нещо го правим наново. По рентабилно е...
              Това е било преди време. Сега и това нямат. Нямат и панти за стъкла за без дупки!!!! Умиргат, щото са галоши. А се имаха за ПРОФесионалисти!!
              Да умиргат.

Коментар

Re: От: Re: Ретуш на дървени мебели?

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                Фазера e тънък (обикновено), и не е HDF, а най-много MDF, даже се съмнявам да не е LDF.
                Възможно е, но D в HDF/MDF e Density, което е относителна величина, нямаща нищо общо с дебелината. LDF не съм виждал. В ценовата листа на един от големите играчи на пазара пише нещо от рода на HDF 2.5мм (фазер) и като си поръчаш от този артикул - пристига фазер.

Както вече споменах, аз съм аматьор в тематиката.

Коментар

HDF - high density fibreboard, MDF - medium density fibreboard, LDF - low density fibreboard.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Л е лоу
                    М е мидъл
                    Н е хай левъл на плътност.
                    Все са трици, ама ги обработват по разно му.

Коментар

Момци, не искам да се намесвам в спора, но т.нар "фазер" е по-известен между професионалистите, а и въобще под съкращението ПДВ. И по технология се отличава от повечето вносни съкращения...
                      Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Re: Ретуш на дървени мебели?

mdf - 500-1000 kg/m3 - http://en.wikipedia.org/wiki/Medium-density_fibreboard
                        hdf - 800-1040 kg/m3 - http://en.wikipedia.org/wiki/High-density_fiberboard
                        фазер 900 kg/m3 - http://lessoplast.com/index.php?m=562&lang=1

Коментар

Ъхъ, а сега вземи парче фазер 6мм, и парче ламиниран паркет, дето е пак толкова, и им сравни здравината. Сам ще разбереш че нямат нищо общо. Явно Цезарът е прав че има разлика в технологията.

ПП: Аз също нямам претенции за някакви висши знания по темата. Знам само че при работа се държат различно. Това поне за класическия фазер спрямо MDF.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            .. Явно Цезарът е прав че има разлика в технологията...
                            Е, все нещо ми е останало от вишуту...
                            Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Re: Ретуш на дървени мебели?

Ей, карате ме да се излагам по скайпа в късна доба. Чукнах един специалист по тематиката и той така се разсмя на понятието фазер 6мм, че ми стана неудобно.

Коментар

Това е от каталога на Продиз - стр. 15.10. http://www.prodes.bg/index.php?optio...d=49&Itemid=85
                                Глупости вършат умните хора, за останалите това е ежедневие.

Пияният е винаги по-щедър от трезвеният... питайте катаджиите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X