Обява

Свий
Няма добавени обяви.

...помогни си сам

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ...помогни си сам

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
    Дали е нормално (то какво ли е нормално в нашата държава) в едно толкова кратко писание да има толкова призиви и примери за незаконни действия?...
    ...не,немисля,че трябва така да обсъждаме поста на колегата със същия проблем,просто аз не виждам как по друг начин може да се преустанови практиката с паркирането.Дори този вариянт е достатъчно популярен,невиждам кое е незаконното.Това по никакъв начин не пречи на ползването на тротоара по предназначение,нали сте съгласни,дори е естетически издържан,а не са някакви камъни,гуми и т.н.Високи бордюри,железни декоративно обработени тръби,подобни сфери това за мен е единственото,което трябва да направи границата шосе/тротоар а и евентуално заспал,пиян или просто каскадьор-шофьор да се отбие от връхлитането върху пешеходец.Естествено на места,на който се налага и да има някакъв стандарт.Ако местната управа предложи друг,работещ начин бих го приел,няма място за неподчинение,но немисля,че един милиционер да стои и да пази е по удачно.Респект,колеги.Не спираите да пишете.
    HUSGVARNA 630 SMR
    PEUGEOT PARTNER 2,0 HDI

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
      profesionalista супер са станали топките. Остави ги колегите какво казвате, те щото са загрижени за теб да не отнесеш някоя глоба, НО аз имах същия проблем и напълно те разбирам. В съседство и по-точно баш до мене се намира един хотел, чийто собственик е не селянин, не каруцар, а пълен миндил. Нарочно си накарва почиващите да ми спират пред гаража, където има светеща табела метър на мерър, че е забранено паркрането. След безброи караници ми писна и реших да взема нещата в свой ръце. Резултата беше дозина срязани гуми и жалба в полицията към мен.
      Проблема реших като поставих едни от тея стоманениете метални стойки (от оранжевите) които се скъват за да минеш ислед това се изправят и се заключват със специален ключ.
      Слагай си плафоните и хич да не ти пука, щом като хората не разбират от дума, а на "доброжелателните "съседи решили да те сезират където и да било може презноща да им циментираш по 2-3 такива плафона и да се кефят на сутринта .

Поздрави !
      П.п. язък за плафоните
      ...благодаря колега!Мисля,че не след дълго идеята ще стане практика.

П.П....плафоните си бяха обречени,просто ги спасих по този начин.Успех.
      HUSGVARNA 630 SMR
      PEUGEOT PARTNER 2,0 HDI

Коментар

Първоначално публикуван от profesionalista Преглед на мнение
        ...не,немисля,че трябва така да обсъждаме поста на колегата със същия проблем,просто аз не виждам как по друг начин може да се преустанови практиката с паркирането.Дори този вариянт е достатъчно популярен,невиждам кое е незаконното.Това по никакъв начин не пречи на ползването на тротоара по предназначение,нали сте съгласни,дори е естетически издържан,а не са някакви камъни,гуми и т.н.Високи бордюри,железни декоративно обработени тръби,подобни сфери това за мен е единственото,което трябва да направи границата шосе/тротоар а и евентуално заспал,пиян или просто каскадьор-шофьор да се отбие от връхлитането върху пешеходец.Естествено на места,на който се налага и да има някакъв стандарт.Ако местната управа предложи друг,работещ начин бих го приел,няма място за неподчинение,но немисля,че един милиционер да стои и да пази е по удачно.Респект,колеги.Не спираите да пишете.
        Не ме разбирай погрешно. Споделям начинанието ти. Обаче като колега съм длъжен да хвърля светлина и от друга посока, щото - опит колкото искаш... Не винаги логичното е вярно (според закони и наредби) и е добре да се знае, че при определено развитие на събитията можеш да очакваш и неприятности за наглед просто, елементарно и общественоугодно дело. Примери - колкото искаш...
        Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Не ме разбирай погрешно. Споделям начинанието ти. Обаче като колега съм длъжен да хвърля светлина и от друга посока, щото - опит колкото искаш... Не винаги логичното е вярно (според закони и наредби) и е добре да се знае, че при определено развитие на събитията можеш да очакваш и неприятности за наглед просто, елементарно и общественоугодно дело. Примери - колкото искаш...
          ...не,не всичко е ок,дори съм благодарен на всеки от вас писал по темата,та нали това е смисъла на семейството-диалога!Успех!!!
          HUSGVARNA 630 SMR
          PEUGEOT PARTNER 2,0 HDI

Коментар

Тук, в София, има подобни топки на някои места. Не знам кой е решил да ги слага - 20-30см са високи и много хора съм виждал да се спъват(вкл. и аз 2-3 пъти). На тротоари принципът е подобни препятствия да са с височина над коляното. Ако има как и при теб ...

Коментар

Айде сега, първо - общината трябва да е благодарна и да почерпи ( няма да стане , щото не наша фирма ги е сложила).
              Второ - тези тръби , с бяло-черна пластмаса, да не би да са по-естетични ( по са, щото ги слага наша фирма - към 80 лв. за бр. взима).
              Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнение
              Тук, в София, има подобни топки на някои места. Не знам кой е решил да ги слага - 20-30см са високи и много хора съм виждал да се спъват(вкл. и аз 2-3 пъти). На тротоари принципът е подобни препятствия да са с височина над коляното. Ако има как и при теб ...
              Само една ракия не може да предизвика това, нужни са поне 5-6 и после 3-4 бири.
              подаръци за мъже от FACOM
              промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Дали е нормално (то какво ли е нормално в нашата държава) в едно толкова кратко писание да има толкова призиви и примери за незаконни действия?...Не искам да прозвучавам грубо или да насърчавам някого към незаконни дейности, но ако човек им вкъщи малки деца (3-4г) и възрастни хора (моите баба и дядо на по 80 и кусур години) , недай боже човек не знае кога ще му потрябва спешна помощ, а както знаете, ако чакате линейка е почти сигурно, че ще доиде след 15-20 мин. при полужение,че до болницата са ми 5 мин. нормално каране с кола. Ама какво да прави човек такава си ни е държавицата. Щом няма кой да ни помогне ще си помагаме сами. Тва дето майстора го споменава е част от действителността и затова вместо борчета ще слагат тръби за по 100лв. и ще ги менят всяка година.Поздрави !П.п. Ако някой се е пробвал с нашата правораздаваща система относно неправилното паркиране и е "ПОБЕДИЛ" за повече от месец има каса биричка от мен А най-лошото са недоброжелателни съседи които вместо да засадят дърво пред къщи корят пъклени планове как да накарат екскурзянтите си да спирад пред моята врата.

Коментар

...умно,заслужава си да се помисли,благодаря.Иначе немисля,че хората ще се прибият в тях,идеята е да се сложат да бордюра.
                  HUSGVARNA 630 SMR
                  PEUGEOT PARTNER 2,0 HDI

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                    Айде сега, първо - общината трябва да е благодарна и да почерпи ( няма да стане , щото не наша фирма ги е сложила).
                    Второ - тези тръби , с бяло-черна пластмаса, да не би да са по-естетични ( по са, щото ги слага наша фирма - към 80 лв. за бр. взима)...
                    Като почнеш по-често да общуваш с разни администрации разбираш, че не винаги логичното е нормативно правилно.

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
                      Дали е нормално (то какво ли е нормално в нашата държава) в едно толкова кратко писание да има толкова призиви и примери за незаконни действия?...Не искам да прозвучавам грубо или да насърчавам някого към незаконни дейности, но ако човек им вкъщи малки деца (3-4г) и възрастни хора (моите баба и дядо на по 80 и кусур години) , недай боже човек не знае кога ще му потрябва спешна помощ, а както знаете, ако чакате линейка е почти сигурно, че ще доиде след 15-20 мин. при полужение,че до болницата са ми 5 мин. нормално каране с кола. Ама какво да прави човек такава си ни е държавицата. Щом няма кой да ни помогне ще си помагаме сами. Тва дето майстора го споменава е част от действителността и затова вместо борчета ще слагат тръби за по 100лв. и ще ги менят всяка година.Поздрави !П.п. Ако някой се е пробвал с нашата правораздаваща система относно неправилното паркиране и е "ПОБЕДИЛ" за повече от месец има каса биричка от мен А най-лошото са недоброжелателни съседи които вместо да засадят дърво пред къщи корят пъклени планове как да накарат екскурзянтите си да спирад пред моята врата.
                      Не казвам, че не нямаш основание, но действията се квалифицират като такива и толкоз. Ич няма и да те питат - зашиват ти акта и оди се оправяй.

Коментар

Не казвам, че не нямаш основание, но действията се квалифицират като такива и толкоз. Ич няма и да те питат - зашиват ти акта и оди се оправяй.
                        Тука си прав, ама нещо нямам нерви вече да се занимавам, ама идиотчетата да не ми спират пред гаража щото Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ramborambojohngunsmiley.gif
Прегледи:1
Размер:12.0 КБ
ID:5423507

Поздрави !

Коментар

Козец, не си прав, да знаеш!
                          Под коляното проблемите са по-малко - ходилото е защитено от обувка обикновено. До коляното или, както се случи при мен, над коляното от 70 сантиметра колче на и без това платен общински паркинг до тротоара, удара е гарантиран на слизане от колата и, вярвай ми, мнооого болезнен. Част от бедрения мускул го виждам до коляното си, май ще се стигне и до доктор.

Коментар

...така беше си решил един човечец проблема в Поморие!Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_3388.jpg
Размер:138.2 КБ
ID:5425579
                            HUSGVARNA 630 SMR
                            PEUGEOT PARTNER 2,0 HDI

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_3457.jpg
Размер:133.3 КБ
ID:5425580
                              HUSGVARNA 630 SMR
                              PEUGEOT PARTNER 2,0 HDI

Коментар

Първоначално публикуван от profesionalista Преглед на мнение
                                ...така беше си решил един човечец проблема в Поморие![ATTACH=CONFIG]514459[/ATTACH]
                                Много добре измислено! А за тези твоите топки, мисля, че някой с 30см клиренс, ще паркира ''над'' тях като първия пич.
                                Най-добре сложи цветя, най-малкото е по-красиво!
                                ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                                0878 23 58 34- Радо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X