Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Инвертор вместо ю пи ес?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    От: Инвертор вместо ю пи ес?

    Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
    Когато някой, не се е сетил да монтира предпазител - така става.
    Иначе и аз не съм привърженик на самоделките. Особено направени от набедени майстори!
    п.с. Майсторе - не иде реч за теб!!
    Въпросът хич не се решава лесно с предпазители. А в случая с камината, това UPS да спре, защото му дошло нагорно също не е вариант - камината ще кихне, а накрая може и пак пожар да направи.

    Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
    Ако УПС за 60-80 кинта ви се вижда слаб и ненадежен (какъвто си е), а по-корав идва твърде скъп (отново - точно така си е), потърсете си употребяван. Обикновено са със заминали акумулатори, новите струват колкото един боклучав китаец, НО определено 1 KW APC (примерно) бачка много по-смислено и по-дълго от уж 600VA ментак, който на 2рия месец си заминава след 15 минути, а понякога и толкова не изкарва.

    Както вече казаха и колегите - внимателно с експериментите с големи акумулатори! На дребните и особено на евтините УПСи, нито зарядната верига е мислена да издържи такова свирепо претоварване, нито изходящата! В общи линии, се разчита, че въшкавия 1-2-5Аh акумулатор няма да отдаде повече от, да речем, 15-20А. Един какъв да е автомобилен акумулатор, сами се сещате, пуска (а и поема) в пъти повече и - БУМ!, на печелившите, честито Полупроводниците стават цели проводници, а последствията - по-горе вече го казаха съвсем ясно.

    Ако все пак се спрете на варианта отделно инвертор, отделно зарядно - търсете (или си направете) зарядното с опция за дозареждане и контрол на напрежението, иначе сбогом акумулатор за нула време. Не е сложно, просто иска малко мислене навреме
    На APC с мощност над 1000 VA може да се сложи произволно голям акумулатор, лошото е че те са на 24 волта. По-малките (700VA и надолу, с батерия 12 волта) също издържат, но за тях нямам толкова продължителни наблюдения. На половин мощност би трябвало да работи непрекъснато.

    Колко мощна е всъщност помпата?

    Коментар


    • #17
      От: Инвертор вместо ю пи ес?

      Обикновено са 20-50Вата

      Коментар


      • #18
        От: Инвертор вместо ю пи ес?

        Малките АПЦ почти нямат охлаждане вътре , един такъв съм го преработил с транзисторите на големи радиатори отвън и 60ач стендбай акумулатор + допълнително зареждане до 10-15А 13,8в , като към акумулатора има и директно свързани устройства. Работи си от години без да е пипан .
        0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

        Коментар


        • #19
          От: Инвертор вместо ю пи ес?

          Малко със закъснение,но да напиша че си взех един ю пи ес на фирма от Гоце Делчев,предназначен да работи със външен акумулатор,като задължително условие според инструкциите за ползване е,акумулатора да е над 7 амп. часа.Аз купих чисто нов акумулатор-автомобилен,41 ампер часа.Надявам се да нямам проблеми.Мощността на помпата е 40 вата.Устройството си има контакт в който се включва щепсела на помпата,а самото устройство към мрежата,акумулатора се свързва със щипки.Като чета какво са писали колегите,по-горе,а именно за пожари и т.н.се чудя дали ю пи ес-а да се включва само когато се пали камината,а през деня-когато няма никой в къщи да е изключен,а вечер пак включване и т.н.
          Yamaha Yz450F
          Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
          Всичко с ''рошави''гуми!

          Коментар


          • #20
            От: Инвертор вместо ю пи ес?

            Ако устройството си е предназначено за целта, не би трябвало да имаш проблем. Не, че е 100% гаранция де.
            Най-вече, ако имаш възможност, дръж акумулатора по-далеч от камината, желателно в коридор или друго подобно помещение. Изпарения, киселини,водороди ... сещаш се,не е много готино да ти седи до леглото или близо до открит огън.
            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

            Коментар


            • #21
              От: Инвертор вместо ю пи ес?

              Акумулатора заедно с ю пи ес-а,са в едно стълбище,така че са далече от топлина и огън.Иначе пробвах устройството на резервно захранване и помпата си работи,само дето е малко по-шумна.Четох насам-натам че това било защото резервните захранвания не правели чиста синусоида или нещо такова,но за мен е важно да захранва помпата когато спре тока
              Yamaha Yz450F
              Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
              Всичко с ''рошави''гуми!

              Коментар

              Активност за темата

              Свий

              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

              Зареждам...
              X