Обява

Свий
Няма добавени обяви.

възстановяване на стара бетонна тераса-въпроси за технологията!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: възстановяване на стара бетонна тераса-въпроси за технологията!

Не ти трябва бетонконтакт,направо мий с водоструйка ,една ръка по редка хидроизолация за импрегниране и ето ти бетонконтакт!След това си нанасяш хидроизолацията и тогава замазка 3,4см./1х1 пясък /цимент/ с някаква сетка може и от най-тънката оградна мрежа поцинкованата на квадрати и тогава ,ако искаш една ръка на четка пак изолация и си лепиш каквото искаш,разбира се с лепило за външно,както и плочките/ ако са плочки /.Лепиш с цяло мазане плочката, не на гребен или на кюфтета,за външно само нацяло!
    Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
      ..................Лепиш с цяло мазане плочката, не на гребен или на кюфтета,за външно само нацяло!................
      Това от къде го измъдри ?
      По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

На мен по снимките ми изглежда, като да ти се руши плочата, а не замазката? Има филц в сместа и е армирана Иначе и аз бях с подобен казус, има тема във форума с доста съвети.

п.п. ето я и нея: темата
        Последно редактирано от Вива ViRuS4eto; 19-08-12, 18:54. Причина: допълнение
        The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Първоначално публикуван от Liebherr4eto Преглед на мнение
          На мен по снимките ми изглежда, като да ти се руши плочата, а не замазката? Има филц в сместа и е армирана Иначе и аз бях с подобен казус, има тема във форума с доста съвети.

п.п. ето я и нея: темата

Libherr4eto,какво се случи с твоят казус,решили го или е в стадий "бюджет"?

Коментар

Първоначално публикуван от marmatoneca Преглед на мнение
            Libherr4eto,какво се случи с твоят казус,решили го или е в стадий "бюджет"?
            Сбирам бюджета и чакам малко да се"развали" времето, че в тези горещини не може да се работи по терасата.... пък и басейна на детето е на нея
            The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Първоначално публикуван от alexalex69 Преглед на мнение
              Това от къде го измъдри ?
              От личен опит !Където съм лепил така няма проблеми,а където съм гледал по обекти майстори как лепят външно на кюфтета или гребен/за по -технологично/,след няколко зими тотална разруха на места ,нацяло намазана плочка с лепило отдолу никакви проблеми вече 10 години!
              Вкъщи съм налепил 60квадрата гнайс по къщата /целия долен етаж/на цяло обмазване и то с цимент и пясък става като зид ,няма мърдане не го правя като големите майстори с кюфтенца ,материала трябва да излезне за да има плътност под плочите за да устои на атмосферните условия иначе и най-малката влага преминала отдолу зимата замръзва и плочката или камъка са ФИУ и си влизаш в чести ремонти !
              Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
                От личен опит !Където съм лепил така няма проблеми,а където съм гледал по обекти майстори как лепят външно на кюфтета или гребен/за по -технологично/,след няколко зими тотална разруха на места ,нацяло намазана плочка с лепило отдолу никакви проблеми вече 10 години!
                Вкъщи съм налепил 60квадрата гнайс по къщата /целия долен етаж/на цяло обмазване и то с цимент и пясък става като зид ,няма мърдане не го правя като големите майстори с кюфтенца ,материала трябва да излезне за да има плътност под плочите за да устои на атмосферните условия иначе и най-малката влага преминала отдолу зимата замръзва и плочката или камъка са ФИУ и си влизаш в чести ремонти !
                За кифтета съм съгласен ама за гребена не съм съгласен .Проблем е ако не се използва подходящ гребен и лепило с неправилно предназначение и правилна гъстота .
                По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Здравейте колеги!по план трябваше още преди 2-3м., да съм завършил ремонта на терасата ,но явно е вярна поговорката ,че"докато хората си правят планове ,господ се забавлява"!Но ...най-важното е,че вече съм пред финала ,грубите работи вече са зад гърба ми !
                  Та..малко хронология:1-изкъртих старата замазка и се отвориха всички кратери -като тези Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P8110424.jpg
Прегледи:1
Размер:134.7 КБ
ID:5413066Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P8110423.jpg
Размер:63.4 КБ
ID:5413067.
                  след това ,много кратно измитане и двукратно почистване с водоструйка(за съжаление без нагледен мат"рял),но ....е ясно какъв е ефекта.
                  3.подсилване на повърхностния слой ,против изронване- с разтвор от :теракол за външна употреба,С200,бетоноконтакт(с гранули) и сят пясък-на вид и консистенция-точно като ......гъста БОЗА!!
                  4.армировка и дюбелиранеНатиснете снимката за да я уголемите

Име:P9300090.jpg
Размер:172.2 КБ
ID:5413071Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P9300091.jpg
Размер:184.5 КБ
ID:5413072Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P9300092.jpg
Размер:204.3 КБ
ID:5413073Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P9300093.jpg
Размер:159.6 КБ
ID:5413074.
                  5.циментова замзка с добавяне на пластификатор за намаляване количеството на водата в замазката(снимките са "вечерно-нощни")-свършихме по тъмно и ....това е резултата)Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P9300094.jpg
Размер:100.4 КБ
ID:5413075Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P9300095.jpg
Размер:95.2 КБ
ID:5413076Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P9300096.jpg
Размер:81.3 КБ
ID:5413077.
                  Сега предстои най-важната част от ремонта -хидроизолацията!Първо ще се нанесе грунд за подготовка и след това самата хидроизолация(ще кача снимки и от двете дейности)!След това поставяне на облицовка,но това ще се поотложи леко за сега!
                  Това е накратко от мен за сега!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X