Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лепене на плочки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Лепене на плочки

И задължително преди полагане на плочки по стените и тавана намажи с бетонконтант.
    Con musica el mundo esta mejor, vamos a tocar juntos!
    0879076007 Жельо

Коментар

Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
      +Плочките на пода не ги подвеждай по стената ами под ъгъл 45(където се среща със стената на плочката и е отрязан единият ръб).Така не си личат кривините в помещението.
      Обаче проблема с наклоните по пода е по-труден ! Да не се забравя и това .
      По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Първоначално публикуван от jpetrov Преглед на мнение
        И задължително преди полагане на плочки по стените и тавана намажи с бетонконтант.
        Мда. И после, който прави следващия ремонт след години ще те благославя дълго и напоително.
        Няма нужда от бетонконтакт.
        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от jpetrov Преглед на мнение
          Бетонконтакт се използва при лепене на плочка върху плочка и нов бетон върху стар иначе при всички други случай грунд . В БГ работа с концетрат на леко за разреждане с вода до 1 към 10 . ГРунда става и преди шпакловка и преди боядисване като при боядисване се оцветява в част боя за да може на втората ръка всичко да си излезе . Пък къде ли ще ходи то си знае !

Коментар

Ако тръгнеш от сифона в четирите посоки, не е въобще труден, адаш.
            Да не говорим за пълното безсмислие на сифоните на пода. Отживелица от средата на миналия век. От над 50 бани които съм направил в чужбина, онези със сифоните на пода се броят на пръстите на едната ми ръка. Излишно е да казвам, че клиентите винаги са възрастни хора, израсли в онези времена...
            За започването от втория ред плочки, също не съм убеден. Да, въпрос на персонален похват си е , но макар че съм виждал и правил и двата варианта, не мога да го приема за задължително. Нито за супер професионално.

Коментар

Ако ти е някъде на скрито се пробвай, но няма как резултата да ти хареса от първия път. Имаш да гониш равнинност, наклони, рязане, напасване, липса на кухини, фугиране, добре е да има и хидроизолация по ъглите - все неща, от които някое ще ти направи беля на сефтето. 100-150 лв е майстора за една баня при 2-3 дена работа. Не че и той ще спази всичките, но поне ще сгреши по-малко от теб.

Коментар

Има една подробност, обаче. Ако аз лепя плочките, аз си правя замазката и си изправям стените. А това не отнема два-три дена.

Имаше едно неписано правило в чужбина: Колкото ти струват плочките на квадрат, толкова ти струва и лепенето. А не, някой супер дупер тарикат да си купи супер дупер плочки по 200 лв на квадрат, а после да търси "майстор" да му ги залепи на 10 лв, че и маана да намира.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                  Ако тръгнеш от сифона в четирите посоки, не е въобще труден, адаш.
                  Да не говорим за пълното безсмислие на сифоните на пода. Отживелица от средата на миналия век. От над 50 бани които съм направил в чужбина, онези със сифоните на пода се броят на пръстите на едната ми ръка. Излишно е да казвам, че клиентите винаги са възрастни хора, израсли в онези времена...
                  За започването от втория ред плочки, също не съм убеден. Да, въпрос на персонален похват си е , но макар че съм виждал и правил и двата варианта, не мога да го приема за задължително. Нито за супер професионално.
                  И аз от 5 месеца в Германия не видях баня със сифон на пода обаче в Бг баня без сифон на пода не съм виждал . А пък за лепенето на стените най-правилно е от тавана или отгоре на долу ама това вече въпрос на опит . Варианта с лепене от първия на стената е удачен на баня без наклони иначе по бързият и лесен начин е втори ред и нагоре стени ( първи ден ) , довършване и под ( втори ден ) и трети ден кърпеж първи ред и фугиране .

Коментар

Саше, я кажи за тия сифони дето не са на пода?
                    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                      Има една подробност, обаче. Ако аз лепя плочките, аз си правя замазката и си изправям стените. А това не отнема два-три дена.

Имаше едно неписано правило в чужбина: Колкото ти струват плочките на квадрат, толкова ти струва и лепенето. А не, някой супер дупер тарикат да си купи супер дупер плочки по 200 лв на квадрат, а после да търси "майстор" да му ги залепи на 10 лв, че и маана да намира.
                      Това е най добрият и правилен вариянт а не той мажача ще изправи пък ако не стане шпакловчика или бояджията. А накрая чорбаджията !

Коментар

Времето е абсолютно същото, адаш. Амалогията (мастрафа), също.
                        Аз задължително си правя първо пода. Но както казах, похватите са строго персонална работа. Важен е резултата.

Коментар

Минимум необходими инструменти:
                          Малък 30см и голям ок 1м нивел
                          Малък или среден шлаиф с диамантен диск + ламелен за отрезите - всеки срез ако е видим се прави лека фаска 1мм
                          Молив или нещо си за чертане.
                          Шпакла за фугиране- гумена, или дървена пръчка с формата на кутрето ти.Маска еднократна или нещо да извежда прахоляк - стара прахохосмукачка, или вентилатор поне
                          Мистрия
                          Маламашка - гребен
                          Бъркало + дрелка + кофа(2)
                          Кръстачки за фуги
                          Дърводелски метър в случая е по- добре от рулетка

Стенната плочка се започва от 2 ред срещу вратата или най- видимата(осветена част).
                          В най -ниската част трябва да се събира цяла плочка. Бележиш отгоре и очертаваш посредством нивела четирите стени (някои обрамчват стените с профили за гипсокартон или дървени летви и така започват 2 ия ред). Сега вече само трябва да се съобразяваш с центрирането на плочките. В сметките не забравяш и фугите. След като залепиш стените от 2 ред нагоре започваш пода. Най -накрая остави играчката с 1ия ред.
                          Ъгловите лаистни са с цвета на бъдещата фуга.
                          Съобразаваш се предварително с кабели и тръби.
                          Съвет е да вдигнеш плочките колкото се може по- нависоко (моята баня я мия с водоструйката).
                          Стенната плочка ляга върху подовата.
                          Вместо да използваш фризове вземи 2 нюанса(или цвята) на един вид плочка- можеш да си направиш рае, диагонал, шахматно... Вариантите са повече и по- евтино от фриз.
                          Здрава основа е нужна задължително!
                          Ако не ти хареса нещо - никакъв компромис - наново."Окото ти ще е там" веднага като влзеш в банята следващите години.

Повече - от профитата!
                          Последно редактирано от //Радо//; 02-07-12, 21:27.
                          Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Петьо, аз не разбрах какво имаше предвид под "мокро помещение" в началото, но ако е баня, дали ще е с вана или с душ-кабина, НИЩО не налага монтирането на сифон по средата.
                            Това не е химическа лаборатория, касапница, казанджийница и подобни интерпретации от соц миналото.

Коментар

Баня е.
                              Сифона сега е в единия ъгъл.
                              Ама като не е в пода къде е?
                              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Сифон си има душ-кабината, или ваната.
                                Чувал съм безумни доводи от сорта: Ако недай си Боже,мен ме няма и избие гъвкава връзка...и много от тоя род. На всеки аксесоар в банята, който се свързва посредством гъвкави връзки, се поставят спирателни кранчета И на топлата И на студената вода (желателно с филтърчета). Ако аз отида на море или в отпуск, има си и главен спирателен кран преди водомера.
                                Друг е въпросът, че никой уважаващ себе си и клиентите си майстор, няма да сложи кЕтайски гъвкави връзки от по 50 ст'инки.
                                Дълга е темата и доводи ще има и за и против, та не ми се влиза във филма...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X