Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лепене на плочки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Лепене на плочки

Няма никаква философия. Ще се справиш и сам, само желание да имаш.
    Ще ти дам всички необходими инструменти.

С майстор е най лесно, но от друга страна е предизвикателството сам да се справиш.
    А и съм останал с впечатление, че ти обичаш с всичко да се цапаш и забавляваш
    www.occ.bg - Преносими газови бойлери и Мобилна баня за къмпингуване
    0898777327

Коментар

Майстора е опция, ама поне да знам кое как защо и т.н.
      Ама е на - тия кривите стени майстор ги е мазал, не съм аз ... и те така
      Не е спешно, имам време да си претегля нещата.

ПП Мите, мърльо ли ме нарече или беше комплимент
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Облицовай го с ламаринТа или го Хасфалтирай! Плочки.... лиготии..
        edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Може с кован бакър. Ше е яко.
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
            Може с кован бакър. Ше е яко.
            ... и непременно да го калайдисаш....
            edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Ц, тъкмо да фане патина

Пак оспамихме ))

А аз сериозно питам иначе.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                Майстора е опция, ама поне да знам кое как защо и т.н.
                Ама е на - тия кривите стени майстор ги е мазал, не съм аз ... и те така
                Не е спешно, имам време да си претегля нещата.
                Е умна приказка.
                Ще те подготвим теоретично и практично, ще станеш досуш инженерин.
                П.П. А медТа знаеш ми е слабост...

Коментар

Петьо в Хиподрума ли ще лепиш плочки ?
                  емил златков
                  паджеро 2.5тд
                  ве стром 650

Коментар

Първоначално публикуван от zemo Преглед на мнение
                    Петьо в Хиподрума ли ще лепиш плочки ?
                    Ако аз ги лепя, да.
                    И друг да ги лепи пак там де

Коментар

Не е кой знае каква философия. Малко търпение се иска и няколко чалъма. Мирко ще ти ги каже на кафе.
                      Удовлетворението е двойно.
                      На теб ръцете са ти на правилното място. Ще се справиш без проблем.
                      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Няма нищо сложно трябва само да не се бърза и предварително да се планира всяка стъпка . Кривите трябва да се предвидят за да може да се избегнат . Зависи и какъв резултат искаш . Може да бъдат два вида( гладки и криви ) и (прави и зазъбени ) . Ако искаш само да има плочки няма проблем да си направиш и сам (бърз начин) . Ако искаш да бъдат хубави и да се хвалиш че ти си ги лепил ( бавен и труден начин ). Иначе в преден пост ти изброиха нужните инструменти , но само с тях не става има някой тънкости които ще научиш вече когато нещо се объркало и няма начин да бъде ремонтирано . И един случай от реалния живот .Един като теб решил да си лепи сам плочките и се чудел от къде да почне че да се научи и решил от кенефа че не било толкова важно и нямало много да се срамува ако сгреши , а кухнята оставил като се научи . Обаче като ги налепил установил че всички гости влизат да ползват кенеф а кухнята където вече се бил научил никой не влизал . Така че имаи и това предвид . Като почваш трябва да предвидиш така да ги почнеш че фугите в ъглите да се покриват. Почваш от стената срещу врата и със стената от ляво и дясно да я покриваш . А не да почнеш от ляво или от дясно и после стената срещу врата . По принцип се разделя и стена на две и се почва от средата и в двата края да са равни парчета ама може да се почне със средна плочка и двата края да се прави кърпеж . Почни и не от първия ред на стената а от втория като първия ред се прави след пода . Фугата по стените трябва да бъде не по малко от 2 мм а на подовите плочки към стената не повече от 10 мм но не и по малко от 5 мм .Фугите от стените към пода също 2 мм . Всички вертикални и хоризонтални фуги стените и пода да бъдат със санитарен силикон , желателно но не и задължително . Има и тънкости и при фугирането ама тях ако почнеш сам . Само не бързай и не си мисли за колко време ще го направиш . По-добре и бавно и хубаво отколкото после да псуваш . Ако имаш въпроси ще се радвам да бъда полезен . Не си мисли че е много трудно но не и подценявай правилното планиране . УСПЕХ
                        По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Бърза работа нямам.
                          За сега проучвам нещата, всеки акъл е добре дошъл

Коментар

Ако нямаш търпение- направо забрави. Пипкава работа, гониш милиметъра и нивела. Иначе има няколко основни трика за сносно лепене и сигурно още 10- 15 хватки за качествено и бързо изпълнение.
                            Лично аз на 10 - та плочка и на 2 ред на тухлена зидария (при положение че върви добре работата) - тегля една п- ка майна и викам който може.
                            Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от alexalex69 Преглед на мнение
                              Няма нищо сложно .... Не си мисли че е много трудно но не и подценявай правилното планиране . УСПЕХ
                              +Плочките на пода не ги подвеждай по стената ами под ъгъл 45(където се среща със стената на плочката и е отрязан единият ръб).Така не си личат кривините в помещението.
                              Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
                                +Плочките на пода не ги подвеждай по стената ами под ъгъл 45(където се среща със стената на плочката и е отрязан единият ръб).Така не си личат кривините в помещението.

Много добър съвет!
                                Достатъчно е ъглите да не са прави и става доста неприятна картинка. Много валиден вариант за пода!

ПП: Ако няма сифон, с триъгълника-точна половин плочка, се започва от прага и ъгъла зад вратата (в петното, което покрива самата врата, когато е затворена)
                                Ако има сифон, на "Х" в четирите му ъгъла, пък в края както дойдат. Иначе, ще ти се наложи да ги "клепаш", за да направиш наклоните без да има локвички после.
                                Последно редактирано от TigerHunter; 02-07-12, 20:35.
                                Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X