Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моят Дом...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Моят Дом...

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
    Да оставим майтапа, няма по-добро от истинския дъбов паркет.
    Може би паркета от тропическа дървесина, все пак...
    Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Може би, ама ако ще ми е жал да ходя по него.......... Все пак искам той да ми слугува, а не обратното. Всичко е много субективно. Въпрос на мерак и кинти естествено.
      За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от mitko punev Преглед на мнение
        На моите майстори им купувах теракол с фибри, който ползваха за изолацията и го смесваха с хоросана, а циментовите лепила се напуквали след време....думи на майсторите.

По темата.....ако колегата ще се отоплява с подово, стандартния ламинат издържа до 60 градуса.......има и по издръжлив, но цените са по-височки.
        Мите, пробвал ли си да ходиш по нещо дето е 60 градуса по цял ден? Аз съм вкъщи с подово и 30 градуса е границата на търпимост, детето ходи по гащи зимата и се въргаля по земята непрекъснато, пода е с ламинат от сравнително евтиния. 90 метра тръба върху изолация, армирана замазка с фибри, пластификатор и арматурна мрежа и фуга около цялата площ. Разкош! Даже малко ми е жега нощем, изсушава въздуха, но си има решение. Пробвано вече 5-та година.
        The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Според мен:
          Размера на плочките се определя не от този, който ще ги чисти, а от размера на помещението!
          В малко помещение се слагат по-малки, от чисто естетически съображения..
          Иначе тази настилка се ползва в горещи географски пояси, а при нас - там където влагата е голяма.. примерно първа линия над плажа!
          От дъбовия паркет по-хубав е само много стария дъбов паркет, пренареден и залепен върху плоскост от OSB!
          В банята най-много се пази от малки наклони, защото ще ти изгният вратите! Пази се от плитки сифони, защото ще ти мирише! Пази се от гладки плочки, защото се се пързаляш! И се пази от хлопаща изравнителна замазка, защото пода ще се пропука!

А ако сложиш подово с мощност над 200 вата на кв.м. в банята, без еластични фуги, плочките ще заподскачат като пуканки! Ако пък сложиш с по-малка мощност, ще ти измръзнат ...

Коментар

При мен подовото в банята го вкарах след лирата, тръбата изходящата на лирата направи змейка в пода и е идеално, като излезеш къпан и стъпиш на плочките, е топличко и даже няма нужда от килимче. Плочките не са мръднали, замазката пак е плаваща върху изолация с фуги около стените. Банята я направих суха, няма сифон, душ кабината си е с корито и сифон. Не възнамерявам да коля агне в банята и не ми трябва да я мия с маркуча

Коментар

Първоначално публикуван от Liebherr4eto Преглед на мнение
              При мен подовото в банята го вкарах след лирата, тръбата изходящата на лирата направи змейка в пода и е идеално, като излезеш къпан и стъпиш на плочките, е топличко и даже няма нужда от килимче. Плочките не са мръднали, замазката пак е плаваща върху изолация с фуги около стените. Банята я направих суха, няма сифон, душ кабината си е с корито и сифон. Не възнамерявам да коля агне в банята и не ми трябва да я мия с маркуча
              Без лирата, в банята ще ти се спука чешмата през зимата! Не го брой твоето подово за отопление..
              Стандарта е между 300 и 400 Вата на квадрат и като махнеш шакфчето на мивката, трябва си бая горещ под.. На банята разбира се..

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                Без лирата, в банята ще ти се спука чешмата през зимата! Не го брой твоето подово за отопление..
                Стандарта е между 300 и 400 Вата на квадрат и като махнеш шакфчето на мивката, трябва си бая горещ под.. На банята разбира се..
                Не съм съгласна, цялото жилище е на подово-водно от котел и само в банята имам лира и то заради пешкирите, да има на какво да висят. Температурата е над 25 градуса, единствено че въздуха е сух и се налага освежаване. Аз и да не го броя за отопление, факта че никога през живота ми не ми е било толкова топло зимата е красноречив. Детето наскоро се оплака "Мамо, откакто свърши зимата все ми е студено!" - Да, спряхме парното Споделям опита си, защото съм супер доволна от това което се получи като резултат. Който има желание може да сметне ватовете, ще дам изходни данни - 45КВ котел на твърдо гориво, 280 кв/м. отопляема площ. Котела го фиксирам на 60 градуса.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                  Може би, ама ако ще ми е жал да ходя по него.......... Все пак искам той да ми слугува, а не обратното. Всичко е много субективно. Въпрос на мерак и кинти естествено.
                  Що ще му слугуваш? Има в пъти по-малко обслужване от дъбовия. И е доста, ама доста по-твърд и здрав. И бая по-скъп, естествено, но ако можеш да си го позволиш - алтернатива няма. Може би бамбуковият донякъде ...

Коментар

еее ама пак се отплеснахте!
                    човека пита за гранитогрес, вие взехте да сравнявате видовете отопление, че и сметки ще правите... я по-сериозно и по същество!

Коментар

Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнение
                      Пускам тази тема,за да можем да обсъждаме това което не разбирам в строителството.Аз съм пълен лаик в тази област,ще ме извинявате за въпросите.
                      Първо-мисля цялото жилище,без едната спалня да ги направя с плочки/гранитогрес?Кое е по-добре при условие че е нова кооперация?Какви плочки да взема?35х35 или 65х65 за коридора,кухнята и хола?Какви са положителните или отрицателните страни?В четвъртък ще идва майстор да се споразумяване за плочките,и искам да съм подготвен до колкото може.
                      Второ-Банята мисля да сложа само стъклото от душ кабината към плочките.От душ кабина(в пълен формат) се отказах.В момента имам два сифона-един за душ кабината,един за банята.Майстора по ВИК ме съветва да направи един общ-линеен,като плочкаджията щял да даде наклона на водата?Кое би било по удачно и практично?
                      Трето-стените трябва да се шпакловат.Равни са,но тук там си искат доизравняване.Кое да направя първо-шпакловка или да наредя пода,и после шпакловка?
                      Засега това са въпросите.

п.с-не бъдете много критични

поздрави
                      За плочките, както беше казано вземи 60х60 за дневната и коридора, и 30х30 за банята. Трябва да помислиш и за стените на банята, там същите плочки като на пода ли ще слагаш, ако да фугите от пода ще продължават ли по стените или не... Хубаво е да си подготвен и откъм цени, в София реденето на плочки от добър работник е в порядъка на 15 лв/кв.м. Купи качествен мателиал за фугирането, на плочките там им е проблема.

Аз мисля, че идеята за линеен отводнител за банята и стъклен параван е много добра. При мен е така, ако искаш мога да снимам. Важно е ако е така изпълнено при затворена врата на паравана отводнителя да остане от страната на душа, така не изтича никаква вода към "сухата" част на банята.

Твърдо първо шпакловай, даже грундирай стените и таваните или дори мини една ръка боя, да се види къде има нужда от поправки по шпакловката и после положете настилките. Накрая можеш да нанесеш само последната ръка боя. Трябва да знаеш какво искаш да се случи със стените след шпакловката, дали ще търсиш прави ъгли между стените или само да са "гладки".

... и един съвет: не казвай на "майсторите", че нищо не разбираш, те това и чакат и като те почнат... скъпо ще ти излезе.

Успех.
                      Toyota Land Cruiser 80, 1FZ-FE
                      BMW F650CS
                      Радо о885 5о 59 5о

Коментар

Първоначално публикуван от rraadd00 Преглед на мнение
                        ... и един съвет: не казвай на "майсторите", че нищо не разбираш, те това и чакат и като те почнат... скъпо ще ти излезе.
                        Според тебе колко време ще им отнеме да разберат?

Коментар

Първоначално публикуван от Liebherr4eto Преглед на мнение
                          Мите, пробвал ли си да ходиш по нещо дето е 60 градуса по цял ден? Аз съм вкъщи с подово и 30 градуса е границата на търпимост, детето ходи по гащи зимата и се въргаля по земята непрекъснато, пода е с ламинат от сравнително евтиния. 90 метра тръба върху изолация, армирана замазка с фибри, пластификатор и арматурна мрежа и фуга около цялата площ. Разкош! Даже малко ми е жега нощем, изсушава въздуха, но си има решение. Пробвано вече 5-та година.
                          Абсолютно съм съгласен Виве. Имах предвид ел. подово (въпреки че там температурата се регулира по лесно)
                          Когато си купувах ламината за къщата, гледах тези стойности и препоръките бяха да си взема по-качествен ламинат именно заради подовото. Предполагам че е пресилено това мнение, най малкото защото не съм го пробвал, а ти си.........но по-добре колегата да чуе всичките мнения и опит, за да си направи изводите за себе си.

Коментар

Отоплението е на локален тец в квартала с вече монтирани радиатори.
                            Кое да направя първо?
                            Да наредя банята,да шпакловам стените и тогава плочките на пода?
                            Ламината и гранитогреса са ми на една цена,затова ще слагам плочки.Намерих хубава цена за плочките-38лв кв.м.Хубав ламинат 48лв?Мисля че с плочките няма да сгреша?

поздрави

Коментар

Отоплението е на локален тец в квартала с вече монтирани радиатори.
                              Кое да направя първо?
                              Ламината и гранитогреса са ми на една цена,затова ще слагам плочки.Намерих хубава цена за плочките-38лв кв.м.Хубав ламинат 48лв?Мисля че с плочките няма да сгреша?

поздрави
                              Аз бих го направила точно в този ред.
                              Женя Вълчанова 0888272565

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
                                Според тебе колко време ще им отнеме да разберат?
                                Така е, няма да им е трудно, но от моя опит с работници, не е едно и също да "си признаеш" че не разбираш или те да си мислят така.

Първо шпакловай, после започни с настилките и накрая банята. Ако направиш обратното, първо банята, то цялата мръсотия от плочките и шпакловането ще трябва да мине през "новата" баня. Най-малкото работниците ще влизат с мръсните си обувки да си наливат вода, за да бъркат разтвори, а и друго да правят, и както и да постилаш няма да е същото.
                                Toyota Land Cruiser 80, 1FZ-FE
                                BMW F650CS
                                Радо о885 5о 59 5о

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X