Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Здраве и топлоизолации ...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Здраве и топлоизолации ...

Вата като вата, продава се на плочи (листове) или намотана на руло (топ).
    А марката не я помня точно, ама е от масовата - има я във всеки склад за строителни материали.
    Интересното е, че на купчината с вата имам 2 вида - от различни производители и с различна плътност, та се очертава играчка докато направя експериментите и изчистя съответните грешки, за да докарам представителност на резултатите и дефинирана грешка (доколкото мога).

Някой да има дозиметър, с който да услужи за седмица - две, че да увелича измервателните уреди и да усреднявам спрямо двата.
    Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
    LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
    Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

Хихи, в една съседна тема тъкмо се укротиха дискусиите за радона. Пак е той, да знаете.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Хихи, в една съседна тема тъкмо се укротиха дискусиите за радона. Пак е той, да знаете.
        Не се занасяй, много добре знаеш, че не е.
        А и тоя дозиметър мери само гама (чат пат и бета).
        LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009

Коментар

Какво да кажем, за натиканата под гипскартона стъклена вата, дето не мишки, ами кремиковски металург - орденоносен не би изтърпял в дома си!

Да дишаш стъклен прах, дето те облъчва с радон и гама лъчи!
          И после - защо ми съхнат цветята и никога не съм имал хлебарки?

Те да не са прости?

/ Майтап, щом продавача кзва че всичко е О.К. няма място за притеснение!/

П.С. С позволение на автора на темата да бутна една подтемичка! Просто не бивада се вкарва в нова тема, защото става въпрос за здраве..

Новите дограми са най-лошото възможно нещо, което може да направи една дограма на живо същество! При старите има минимална естественна вентилация, докато при новите всички живеят в "аквариуми"!! Само плесените са благодарни за чудесните условия!
          Те ти булка Спасов Ден!

От много тарикатлъци, накрая ще живеем в ужасяващи помещения, с добър вид!
          Последно редактирано от Volk; 16-04-12, 20:02.

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
            ...............
            Те ти булка Спасов Ден!
            И в съответствие с евро-дирекциите.
            За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
              .........
              Новите дограми са най-лошото възможно нещо, което може да направи една дограма на живо същество! При старите има минимална естественна вентилация, докато при новите всички живеят в "аквариуми"!! Само плесените са благодарни за чудесните условия!
              Те ти булка Спасов Ден!

И се чудят как да и направят микровентилация - това е хита на пазара - просто отвори в дограмата - да духа от там.
              Много хора ми се чудят защо в апартамента съм с оригиналната дървена и крива дограма на 40 и кусур години.

Коментар

Първоначално публикуван от Радослав Райчев Преглед на мнение
                И се чудят как да и направят микровентилация - това е хита на пазара - просто отвори в дограмата - да духа от там.
                Много хора ми се чудят защо в апартамента съм с оригиналната дървена и крива дограма на 40 и кусур години.
                И аз съм така. Остъклих и единия балкон пак с дървена. Прави я корабен дърводелец с 14 годишен материал. Не питай колко ми излезе, че ми става лошо.
                За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                  И аз съм така. Остъклих и единия балкон пак с дървена. Прави я корабен дърводелец с 14 годишен материал. Не питай колко ми излезе, че ми става лошо.
                  Как няма да ти стане лошо - "корабен дърводелец" , "14 годишен материал" ... Освен дограмата си си платил и за представление по Шекспир...
                  Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Не се занасяй, много добре знаеш, че не е.
                    А и тоя дозиметър мери само гама (чат пат и бета).
                    Той е, той е. Никой не е казал, че радонът се ограничава само с алфа-излъчване. Е, цялото му семейство допринася, разбира се.

---
                    А цялата тема е малко пресилена. Уверявам ви, че и само с дърво може да се постигне също толкова нездравословна къща. Целият въпрос е в грамотното строене, а не в използваните материали, пък били те и скромно радиоактивни или прекалено плътни.

Коментар

Тези дни съвсем случайно извадих дозиметъра (Terra-P) и без умисъл го оставих върху купчината с каменна вата на рула, докато си оправя багажа и се преоблеча. На тръгване го видях да показва 0.18 uS/h - странно, защото фона е около 0.10-0.11. Не се замислих много и си тръгнах.
                      Аако се разходиш с дозиметъра покрай къща градена с онези красиви гръцки тухли и керемиди.... ?!?!
                      Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                      Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                      В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
                        Как няма да ти стане лошо - "корабен дърводелец" , "14 годишен материал" ... Освен дограмата си си платил и за представление по Шекспир...
                        Корабен, без кавички. И чаках 3 месеца. Балкон с объл участък. Само там са 4 вътрешни и 4 външни черчевета. Прави ъгли са само контурите. Човека си заслужи кинтите отвсякъде. Лошото е, че вече и да искаш да си платиш, няма на кого.
                        За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Корабен, без кавички...
                          Корабен, вагонен - все е тая. Или го бива или не. Твоя явно си го е бивало и в работата, не само в приказките, които както разбирам също са на ниво..

Лошото е, че вече и да искаш да си платиш, няма на кого.
                          Не бъди толкоз сигурен. Само аз познавам 4-5, които без да са "корабни" и без да ползват "материал на 14 години" творят чудеса. Просто работата с дървесината си изисква строго спазване на технологичният процес и положителният резултат винаги е налице. Както и с всичко друго, разбира се.
                          Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Чувал съм, че в английския език има поне 20 различни думи за понятието дърводелец. Защо ли?

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                              Чувал съм, че в английския език има поне 20 различни думи за понятието дърводелец. Защо ли?
                              Напиши 3.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                Напиши 3.
                                Не мога. Аз съм учил по Руски учебници. Просто така съм чувал. Едни правят дограма, други столове, трети мебели, други....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X