Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Метален кош с камъни за укрепване- откъде?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Метален кош с камъни за укрепване- откъде?

Да питам конкретно по темата:
    Не че съм голям фен на естетиката на габиона , но може да се окаже най-практичното решение за терасиране на селски двор.Даденостите са , че са необходими подпорни стенички високи х 50 см., или една стена висока към 100 см.
    Камъни безформени, полудялани и прочие от стари дувари бол.

Това което ми се иска -дялани камъни, няма свободни наоколо.
    Та, засега се намериха габиони Zn 200/50/50 см. х 121 лв/бр. Или , иначе погледнато това са пари за 0,5 м3 обем габион .Има и 100/50/50 см. Там цената за 1 м3 габион излиза 268 лв.
    При положение, че ги нямаше старите камъняци налични , варианта щеше да е отсвирен със сигурност.
    Ако някои е решавал наскоро такава задача , нека сподели за доставчик.

Коментар

Вземи си иззидай стенички суха зидария.
      Цени за малко мрежа и арматура.
      Ба....
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
        Бе даже ги познавам пичовете. Ама от опит знам ,че ни стаа баш както го пишат. Лично мнение.

Коментар

Първоначално публикуван от ALEX_Z Преглед на мнение
          Да питам конкретно по темата:
          Не че съм голям фен на естетиката на габиона , но може да се окаже най-практичното решение за терасиране на селски двор.Даденостите са , че са необходими подпорни стенички високи х 50 см., или една стена висока към 100 см.
          Камъни безформени, полудялани и прочие от стари дувари бол.

Това което ми се иска -дялани камъни, няма свободни наоколо.
          Та, засега се намериха габиони Zn 200/50/50 см. х 121 лв/бр. Или , иначе погледнато това са пари за 0,5 м3 обем габион .Има и 100/50/50 см. Там цената за 1 м3 габион излиза 268 лв.
          При положение, че ги нямаше старите камъняци налични , варианта щеше да е отсвирен със сигурност.
          Ако някои е решавал наскоро такава задача , нека сподели за доставчик.
          Без значение естетиката (на някои наистина им харесва), това което си посочил са цени на габиона като материал. Следва транспорт, механизация (половин кубик скална маса, от какъвто и да е камък, все е над тон), някакъв труд (ако и неособено квалифициран) и т. н. Казваш, че камъни имаш, освен това са и намясто - за зидария ще платиш единствено труда. Пък и за това, което говориш - 50-ина сантиметра откос - толкова масивна стена е излишна.
          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
            ............
            Цени за малко мрежа и арматура.
            Ба....
            Именно.
            Реших да проверя ценово варианта само и единствено заради наличните купчини безформен камък,които да се разкарат си е също разход.

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
            Без значение естетиката (на някои наистина им харесва), това което си посочил са цени на габиона като материал. Следва транспорт, механизация (половин кубик скална маса, от какъвто и да е камък, все е над тон), някакъв труд (ако и неособено квалифициран) и т. н. Казваш, че камъни имаш, освен това са и намясто - за зидария ще платиш единствено труда. Пък и за това, което говориш - 50-ина сантиметра откос - толкова масивна стена е излишна.
            Да де, габиона е ясно, че е телен празен сгънат кош в магазина, съответно и цената около 250лв/м3 обем е за празен кош. За геометрията-просто няма по стандарт с по-малки сечения.За височина стена около метър обаче , не съм съгласен да е по-тънка от 50 см.-поне до 2/3 от височината.

Какво показва равносметката за вариант суха зидария: Издирват се стари дялани камъни /около30-50 лв/м3 /.Да кажем още толкова да е товароразтоварване ,транспорта , защото в близост няма. Полагането го оценявам на до 100 лв/м3./зависи от геометрията и качеството на дяланият камък.Да сложим още 50лв/м3 зидария непредвидени:транспорт от по-далечно разстояние или други.

Копаене, основа за двата варианта са много сходни като дейности, съответно разходи.

Следствие първо: Сухата зидария ще излезе като цена толкова , колкото е празен габион за 1 обем.Въпроса с естетиката вече е изместен от финансовият такъв.

Следствие второ : Ако не се намерят габиони на много по-смислена цена,то изобщо забравям за варианта.Ще преглътна момента с разходите по старите камъни.

Следствие трето:Ще се търсят стари дялани камъни с две/три лица, в и около София, или посока север,северозапад .Що годе с успоредни страни. Мога и да пратя хора за разглобяване от моя страна.

Коментар

Добре де, аз не разбирам особено, ама що трябва да е скъпо? Смисъл габиона не е ли просто да държи камъните да не се разбягат? Т.е. може да се ползва кош за пране, тенекиена тарга за бутилки или там нещо?
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

...Да де, габиона е ясно, че е телен празен сгънат кош в магазина, съответно и цената около 250лв/м3 обем е за празен кош. За геометрията-просто няма по стандарт с по-малки сечения.За височина стена около метър обаче , не съм съгласен да е по-тънка от 50 см.-поне до 2/3 от височината.

Какво показва равносметката за вариант суха зидария: Издирват се стари дялани камъни /около30-50 лв/м3 /.Да кажем още толкова да е товароразтоварване ,транспорта , защото в близост няма. Полагането го оценявам на до 100 лв/м3./зависи от геометрията и качеството на дяланият камък.Да сложим още 50лв/м3 зидария непредвидени:транспорт от по-далечно разстояние или други.

Копаене, основа за двата варианта са много сходни като дейности, съответно разходи.

Следствие първо: Сухата зидария ще излезе като цена толкова , колкото е празен габион за 1 обем.Въпроса с естетиката вече е изместен от финансовият такъв.

Следствие второ : Ако не се намерят габиони на много по-смислена цена,то изобщо забравям за варианта.Ще преглътна момента с разходите по старите камъни.

Следствие трето:Ще се търсят стари дялани камъни с две/три лица, в и около София, или посока север,северозапад .Що годе с успоредни страни. Мога и да пратя хора за разглобяване от моя страна.
                Той коша е празен до време, после пак си трябва кран. Дяланите камъни, също са въпрос на естетика, ма си е законно де.

пп
                Ако правилно разбирам, си мислиш, че в габиона няма значение дали камъните са „безформени" - м'не, не е така.
                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Габионът се поставя празен и се фиксира. След това се пълни с камънни по определен ред.
                  Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

С малко повечко търпение, сух дувар се зида и с безформени камъни.
                    Хеле па при височина до 1м.
                    Идеята е, да се ползва каквото е налично.
                    Не да се кОпуват камъни.
                    Бас държа, че така сухата зидария ще излезне 0.00лв, със собствен труд.
                    Много пъти съм казвал, че в България не познават парите, но за малко арматура и мрежа, тези цени са меко казано откачени.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                      Той коша е празен до време, после пак си трябва кран. Дяланите камъни, също са въпрос на естетика, ма си е законно де.

пп
                      Ако правилно разбирам, си мислиш, че в габиона няма значение дали камъните са „безформени" - м'не, не е така.
                      Мда, аз лично съм наясно.Както сам си констатирал, не съм "аджамия" в сферата.
                      При смислена цена на коша, се обмисляше вариант за пълнеж от "сбиртока" + подбор на еднолицевите за повърхнините.Което за конкретните цели щеше да е достатъчно.

Коментар

... Та, засега се намериха габиони Zn 200/50/50 см. х 121 лв/бр. ...
                        Аз една друга ценова листа гледам

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:gabioni.jpg
Прегледи:1
Размер:72.3 КБ
ID:5661919

Вярно, че в нея няма такива с ширина 0.5 м, ама цените ми се видят наполовина.
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                          С малко повечко търпение, сух дувар се зида и с безформени камъни.
                          Хеле па при височина до 1м.
                          Идеята е, да се ползва каквото е налично.
                          Не да се кОпуват камъни.
                          Бас държа, че така сухата зидария ще излезне 0.00лв, със собствен труд.
                          Много пъти съм казвал, че в България не познават парите, но за малко арматура и мрежа, тези цени са меко казано откачени.
                          Бе сух няма как да стане. Не и с такъв материал. Ако си виждал по планинските имоти дуварчета от обли, безформени и всякакви камъни, нахвърляни отгоре с вършини,клечаци и т.н. срещу животните, може да се сетиш какво е налично.Каменната част е до 40-50 см. , защото за повече гравитацията и пречи.То себе си не може да носи , камо ли някакъв земен натиск.Отделно като почнат да прорастват растенията във фугите и разрушават зидарията.
                          Остава варианта зидане с циментов разтвор , но по целият двор и къща не се вижда никъде цимент или бетон, та затова мисля за суха зидария с подобни на "квадри" форми, както им казвахме навремето.Навремето предците ни сами са си ги добивали и оформяли, сега нъцки.

Никой не казва , има ли по-нормални цени и къде за габиони за битова употреба.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                            Аз една друга ценова листа гледам

[ATTACH=CONFIG]802369[/ATTACH]

Вярно, че в нея няма такива с ширина 0.5 м, ама цените ми се видят наполовина.
                            Гледах и тази. Обаче никак не си представям ограда или подпорна стена на такава височина с ширина 100 см. Даже си мислих как да го обърна да легне на тясната страна, но не става да се затвори капака и "зашие" .Отделно си образуваш двойна хамалогия с камъните като обем.
                            Последно редактирано от ALEX_Z; 23-05-15, 00:08. Причина: допълнение

Коментар

...и разрушават зидарията...
                              ...и едновременно с това я заздравяват, освен ако не са големи дървета
                              Утре ще ти снимам малко на вилата, все безформени камъни. Като претенцията им е да са по-високи от 50см и да държат земя.
                              Друг е въпросът, колко сръдкава работа е.
                              Дотолкова, че ме мързи да продължа.

Коментар

Добре де , снимай. Аз също ще снимам и ще ги премерим. Налични освен сбиртоците имам и квадри на плевнята, масивни каменни елементи за входни стъпала и еднолицеви за стари подпорни стенички.Няма нещо да не са му повлияли растенията, дори и каменните стъпала с дължина до 2 метра. Всякакви здравеци, лиани и други дето не знам и как се казват.Говоря за каменни елементи , с непочиствани фуги сигурно от десетилетия.
                                Но излитаме от темата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X