Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблеми с печката

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #31
    От: Проблеми с печката

    [QUOTE=Иван Горчев;1702179]Клапата, която има при мен е на около метър и половина над пламъка в комина.
    Вижда се на снимката. До колкото успях да видя отваря и затваря комина. При въртенето си не се усеща усилие, не усещам да има и някакви степени или контри, за да може да седи устойчиво в някакво положение, различно двете крайни.

    Предполагам, че е сложена за да се затваря комина, когато няма запален огън, за да не става течение и да не падат боклуци, но се замислих и дали може да се използва за регулиране.
    Когато е отворена напълно огнището гори много силно.

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1080860.jpg
Прегледи:1
Размер:53.0 КБ
ID:5326532[/QUOTEТ
    Тази клапа е точно за регулиране на въздуха.Иначе тази камина ,която си снимал е с възможно най-малкото КПД-около 3%,т.е.служи за затопляне на външната атмосфера.Не знам ти ли си я правил, но поне канали за въздух да бяха оставени и/или камера към другата стая.Иначе от естетична гледна точка е добре.
    МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

    Коментар


    • #32
      От: Проблеми с печката

      На дръжката на клапане се връзва верига, а някъде отдолу се ковва едно пиронче - всяка брънка от веригата закачена за пирончето, ти регулира отварянето на клапата с по няколко градуса.
      Не знам дали ме разбра !?
      подаръци за мъже от FACOM
      промоция на читави инструменти

      и на хоби такива

      тел. О879 Ч8Ч 2З5

      Коментар


      • #33
        От: Проблеми с печката

        Клапа на комина на отворено огнище е доста опасно нещо. Особено с възможност за пълно затваряне на изходащия отвор. Идеята на майстора с верига и пирон не е лоша - поне няма да се затвори напълно сама когато няма кой да я наблюдава. За ограничаване на горенето по-добре да има създадена възможност за ограничаване прихода на въздух към горивната камера - примерно вратичка на огнището, която да може да се отваря докрай и да си остава като открито огнище. Обикновено клапите над горивната камера се правят така, че да е невъзможно да се затворят напълно. За летния сезон се правят клапи, които не се въртят на ос в комина, а са като плъзгаща преграда, затваряща напълно изходящия отвор.

        Коментар


        • #34
          От: Проблеми с печката

          Добър ден.Имам подобен проблем.Моля за съвет.
          Живея в 8 етажен панелен блок.Аз съм на 5-я етаж,камината ми е с водна риза.
          Проблема е че веднъж има тяга и веднъж няма.Печки горят на 1 -я и на 4-я .Когато някои от тях запали моята печка връща.комина е удължен над билото с интернитна тръба.моля за съвети.благодаря

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X