Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблеми с печката

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблеми с печката

Става дума за вилата ми . В апартамента нямам никакви проблеми с камината вече седем години .
    Лудак

Коментар

Какво очакваш да постигнеш с това?
      edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение

Какво очакваш да постигнеш с това?
        Да направи тяга и да почне да дърпа като хората , знам ли..........
        Лудак

Коментар

Колега,я пробвай дели ще пуши, ако вратата на стаята е леко отворена!
          0осем9осем7шест0осем7едно
          Миро

Коментар

Най-вероятно при теб се случва ефекта комин-стълбище,т.е.стълбището играе роля на по-тягов комин.Друг подобен ефект се получава при включване на кухненски аспиратор.Ако ти е много уплътнена къщата и няма приток на въздух няма да ти връща комина,просто няма да има силно горене.И третата хипотеза е да са ти мокри дървата.Иначе тия сдвоени комини дето си ги направил не интересно,да не кажа....,че ти е калпав коминочистача.
            МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

И при мен се случваше същото на вилата. Леко открехвах прозорец и проблема изчезваше. Просто дограмата е много плътна.

Коментар

... и аз го имах същия проблем, освен всичко коминчето беше изградено с тухли четворки, третия етаж го опуших много хубаво. Гледахме, мислихме, въздух бол, но котелът си искаше пропускливост. Кой ли не питах, стигнах до извод, че ще зидам нов комин.
                Дойде човек, специалист по горенето и вика, взимаш неръждавейка Ф180 на 0.5 гофре, нагъчваш го по целият комин и нямаш ядове. Очуках го, нагъчих тръбата, каменна вата, гипскартон. и от 3 години нямам проблем. Въпрос на желание и организация. Байпас не става, мой опит.
                Най обичам да ми обясняват как няма да стане!

Коментар

Първоначално публикуван от bochkata Преглед на мнение
                  Колега,я пробвай дели ще пуши, ако вратата на стаята е леко отворена!
                  Вариантите с отваряне и затваряне бяха първи и ефекта е нулев

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
                  Най-вероятно при теб се случва ефекта комин-стълбище,т.е.стълбището играе роля на по-тягов комин.Друг подобен ефект се получава при включване на кухненски аспиратор.Ако ти е много уплътнена къщата и няма приток на въздух няма да ти връща комина,просто няма да има силно горене.И третата хипотеза е да са ти мокри дървата.Иначе тия сдвоени комини дето си ги направил не интересно,да не кажа....,че ти е калпав коминочистача.
                  Не е от стълбището........ към втория етаж има плъзгаща врата и няма как да стане номера

Тази Събота ще пробвам различни варианти и ако не стане бутам ги и наново ........... .
                  Лудак

Коментар

Сложи една"Циганска любов"да видиш че няма да пуши.
                    Кой знае колко сте увъртяли ризите вътре.
                    Това дето се охлажда от вътре е зор работа не е като тухлите.
                    Не се ли затопли няма естественна турболация.
                    Той и пушека не е глупав ей хора!
                    Е за това ги мразя аз всички котли,не са като печките!

Коментар

Първоначално публикуван от p.djartov Преглед на мнение
                      Сложи една"Циганска любов"да видиш че няма да пуши.
                      Кой знае колко сте увъртяли ризите вътре.
                      Това дето се охлажда от вътре е зор работа не е като тухлите.
                      Не се ли затопли няма естественна турболация.
                      Той и пушека не е глупав ей хора!
                      Е за това ги мразя аз всички котли,не са като печките!
                      А бе ела да видиш моя многоходов котел(две увъртяни ризи) с 12 метров комин как гаси клечката като понеча да го паля,че се налага леко да притварям.Отделно дето случайно или не къщата ми е на най-високото място в града.
                      МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
                        А бе ела да видиш моя многоходов котел(две увъртяни ризи) с 12 метров комин как гаси клечката като понеча да го паля,че се налага леко да притварям.Отделно дето случайно или не къщата ми е на най-високото място в града.
                        Съгласен съм напълно.
                        До преди две години се отоплявах с камина обикновенна без водни ризи, само огнеупорни тухли вътре.
                        На есен я палех на пролет я гасях.Комин не съм чистил,чат пат ще поочукам кюнците.
                        Купих котел(чугунен Италиянски)все нещо иска да го ръчкам ризите му се затлачили,кюнците и те.Бактисах,аз добро от това парно не съм видял.Няма ли някой мангал да седи до котела няма рахат.Само пелетките и толкоз.Там комина не играе толкова решаваща роля.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                          Ето така гори отворено огнище с комин 20/20/ 800см.[ATTACH=CONFIG]390988[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]390989[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]390990[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]390992[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]390993[/ATTACH]
                          Моето е същото като изпълнение, но около два пъти по-малко.
                          Има клапа, която затваря комина. Как с нейна помощ мога да регулирам колко силно да гори, без да опуша стаята?
                          Аз не вярвам в чудеса!
                          Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
                            Моето е същото като изпълнение, но около два пъти по-малко.
                            Има клапа, която затваря комина. Как с нейна помощ мога да регулирам колко силно да гори, без да опуша стаята?
                            Аз имам клапа непосредствено над огнището. С нея регулирам. Тази над комина я ползвам само когато не е запален огън.

Коментар

Клапата, която има при мен е на около метър и половина над пламъка в комина.
                              Вижда се на снимката. До колкото успях да видя отваря и затваря комина. При въртенето си не се усеща усилие, не усещам да има и някакви степени или контри, за да може да седи устойчиво в някакво положение, различно двете крайни.

Предполагам, че е сложена за да се затваря комина, когато няма запален огън, за да не става течение и да не падат боклуци, но се замислих и дали може да се използва за регулиране.
                              Когато е отворена напълно огнището гори много силно.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1080860.jpg
Прегледи:1
Размер:53.0 КБ
ID:5326532
                              Аз не вярвам в чудеса!
                              Разчитам на тях!

Коментар

Може, разбира се.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X