Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Предварителни договори с ВИК и ЕНЕРГОТО

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    От: Предварителни договори с ВИК и ЕНЕРГОТО

    Сега като се зачетох опреснително в нотариалния акт, установих, че там пише полусрутена къща и постройки, а там има само насип с камънаци Между другото Сиско е-мейла ми е silvi_7878@abv.bg , ако решиш прати ми там скайпа си и ще се радвам да ме посъветваш по въпроса, след като се занимаваш с подобни работи.

    Коментар


    • #17
      От: Предварителни договори с ВИК и ЕНЕРГОТО

      Не приемам насоките на Сиско за правилни!
      Ако искаш да се отървеш от развалините и чак след това да започнеш на чисто с проучване за проектиране, отиди в общината и си подай заявление за разрешение за премахване на съществуваща постройка. Ще ти трябват актуална скица и нотариален акт. Плащаш някаква такса и като ти издадат разрешението буташ и извозваш съвсем спокойно.
      Относно геодезическото заснемане, винаги е по-добре терена да е разчистен. Не го казвам защото така е по-лесно за геодезистите, ами защото това ще спомогне за един по-добър модел. Мерил съм във всякакви условия, включително и в гъста растителност около моят ръст - 1.85м. Когато мястото е бунище е възможно да се пропуснат структурни линии на терена или ситуационни елементи.


      П.П.
      Сиско, интересно ми е да прочета задължителните становища на конструктора и архитекта ти относно онова преустройство в Търновско.
      Нали сме единодушни че те са лъжи?
      Последно редактирано от VECTOR; 17-04-11, 22:51.
      Георги Тонев

      Коментар


      • #18
        От: Предварителни договори с ВИК и ЕНЕРГОТО

        Е,целта е всичко да е някакъв вид съобразено с законите,не може да се правят абсолютни своеволия.Проблема в случая не е нито в извозването,нито в геодезията,а какво ще се прави генерално.Защо да ходи да се занимава с глупости и прости канцеларски плъхове за да си извози боклуците.Никой не е длъжен.Ако трябва да сме точни към проекта за ПБЗ изсикват договор с фирма за извозване на отпадъците в определени сметища.Нали се сещаш,че ако се оглеждаш тотално в законите си готов полудял.Използваш изкопните маси (ако има такива) за изравняване на терена,а ако е равен - ще има нужда от още,имаш право,не си длъжен да плащаш на някого за нещо,което ще използваш сам.Старите материали (камъни,греди дъски) също влизат в употреба.Не ми се обяснява,казвам само,че има различни начини за това.Кой както иска - така да си строи.Най-лесно става - наемаш си някой да ти свърши всичко и си готов,ама е манги,манги.
        Последно редактирано от сиско; 18-04-11, 08:41.

        Коментар


        • #19
          От: Предварителни договори с ВИК и ЕНЕРГОТО

          Ще разводним темата и ще ни се карат.
          Аз, най-общо казано, вярвам че системата ще се подобри тогава когато има неограничен брой недоволни от нея, които не се опитват да я заобикалят, а настояват за правата си.
          Ще ми се интилигентни хора да вдигат бунтове по общини и администрации!
          Последно редактирано от VECTOR; 18-04-11, 22:58.
          Георги Тонев

          Коментар


          • #20
            От: Предварителни договори с ВИК и ЕНЕРГОТО

            Поне доколкото мога да тълкувам ЗУТ, собственика на законно изграден строеж може да го премахне, като преди това уведоми общината и агенцията по картография и кадастър. Това би могло да стане със заявление по образец. Тук обаче имаме самосрутваща се постройка, която по смисъла на същия закон представлява непосредствена опасност и би следвало да се премахне. С една дума - разходете се до общината и бъдете по настоятелни, попитайте какво заявление и къде да подадете за да уведомите общинарите и събаряйте. Ако има използваеми материали ги складирайте, разчистете площадката и действайте - няма много време ако смятате да започвате тази година със строителството, даже малко сте закъснели.

            П.П. Под "действайте" нямам предвид да почвате да строите. Без да имате одобрен проект и издадено разрешение за строеж не трябва да започвате строителство, защото после става една....
            Александър

            Коментар


            • #21
              От: Предварителни договори с ВИК и ЕНЕРГОТО

              Аз започвам да си мисля, че може би най-правилния и най-лесния път да действам с тази камара от камъни и храсти, е да си направя проекта, да си взема разрешението за строеж и преди да ми направят фундамента, да предвидя строителната фирма да изчисти мястото. Предварително да подавам заявления и да плащам такси ми се струва сложно. С разрешението за строеж, предполагам, че ще ми разрешат и да премахна камъните, особенно, ако го има като разход в проекта.

              Коментар


              • #22
                От: Предварителни договори с ВИК и ЕНЕРГОТО

                Изберете си проектант, който да ходи в общината и да се занимава с тези неща вместо Вас. Във Велико Търново със сигурности има читави такива, а аз лично се сещам за един, който е родом от гр. Елена, но ако изобщо се захване взима доста скъпо. Оттам нататък може да пускате въпроси в темата, подкрепени със снимки и копие от визата за проектиране - ние ще ви дадем някой друг съвет. Купчината камъни е най-малкият Ви строително-технически проблем.
                Александър

                Коментар


                • #23
                  От: Предварителни договори с ВИК и ЕНЕРГОТО

                  Здравейте, докато проучвах нещата с пречиствателните станции и изгребните ями, ми казаха, че има възможност на мястото, на което ще строя вилата да прокарам мръсния канал към дере - може би на това казват заустване на отпадъчни води - само, че в случая тръбата ще трябва да мине и през мястото на други хора. Те нямат нищо против. Някой правил ли е такова нещо. Не успях да прочета в интернет пространството нещо по въпроса от практическа гледна точка. Само в ЗУТ и Закона за водите пише за едни разрешителни, но ако се следва този път, ми се струва малко вероятно да стане през този век. Иначе това ми се струва добра идея, защото няма да мисля за машини за изгребване и други консумативи. Ако някой е правил подобно нещо, моля да сподели.

                  Коментар


                  • #24
                    От: Предварителни договори с ВИК и ЕНЕРГОТО

                    Заустването става само когато е на лице пречиствателна станция, поне аз така мисля.
                    Александър

                    Коментар


                    • #25
                      От: Предварителни договори с ВИК и ЕНЕРГОТО

                      В случая става въпрос за селско дере, а в закона за водите чл. 46 - се казва "разрешително за ползване на воден обект се издава за заустване на отпадъчни води в повърхностни води". Дерето не е нито воден обект нито повърхностни води по смисъла на закона. Има и решения от съдебната практика в този смисъл. Не знам обаче на практика как се правят инвестиционните проекти, какво се залага в тях?

                      Коментар


                      • #26
                        От: Предварителни договори с ВИК и ЕНЕРГОТО

                        Здравейте, искам да ви попитам ако знаете следното: Днес си взех скицата за проектиране и веднага подадох за виза за проектиране, но служителката която приемаше заявлението ме накара да отбележа на скицата с молив и кръгче ориентировъчно мястото, на което мисля да застроявам. Каза ми, че главния архитект на общината трябвало да знае къде ще се строи. Отбелязах там някакво кръгче, но аз сега тепърва ще ходя с тази виза при моя архитект за да решаваме къде ще е най-добре да бъде къщата и се притеснявам, че това отбелязване при изменение при моя архитект може да ми създаде проблем. Отбелязах кръгчето малко под съществуващата полусрутена къща на скицата. Как смятате дали това кръгче ще ми създаде проблем, ако впоследствие моя архитект ми каже, че е по-добре да се строи на мястото на полусрутената къща.

                        Коментар


                        • #27
                          От: Предварителни договори с ВИК и ЕНЕРГОТО

                          Ужас - кръгчета чудесии. Тези общинари съвсем не знаят къде се намират. Бягайте при архитекта, той ще ви каже какво да правите.

                          Вашият Архитект ще Ви помогне в избора на подходящите параметри на застрояването и да покаже графично разположението на сградата, съобразно действащите нормативни документи и закони. Изобщо не знам защо трябва да се усложняват толкова прости неща. Успех.

                          П.П. Доверете се на Архитекта си, ако сте го избирали внимателно, той ще си свърши работата.
                          Александър

                          Коментар

                          Активност за темата

                          Свий

                          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                          Зареждам...
                          X