Здравейте на всички искам да попитам всички строители, които са минавали през тези процедури: Има няколко неща, които не ми станаха ясни. Понеже искам да си построя малка вила на село - 50 кв.м. и чета Закона за устройство на територията, запознавам се с разни наредби и други нормативни актове, но от практическа страна не разбрах следното: Прочетох за всякакви срокове в ЗУТ - едногодишния срок за инвестиционния проект, след изтичането на който същият няма действие, тригодишният и съответно петгодишния давностен срок при незавършване на грубия строеж, след което разрешението за строителство губи действие, ако не се презавери. Не ми стана ясно обаче тези предварителни договори с Енергото и ВИК в случай, че не завършиш или не започнеш строителството какво става с тях. А и кога точно се подписват те - на места четох че за енергото е практика в 30 дневния срок от заявлението за присъединяване да подпишеш и предварителния договор. Тези предварителни договори имат ли някакво обвързващо действие. Не съм виждала такъв. Ако някой знае моля да напише таксите които са му взели от ВИК и енергото от проучвателното заявление до сключването на предварителния договор. Благодаря предварително за отговора.

Коментар