Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Виладжийски мъки или ХИМИЧЕСКО ПРЕЧИСТВАНЕ НА ВОДА ~ 400 литра.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Виладжийски мъки или ХИМИЧЕСКО ПРЕЧИСТВАНЕ НА ВОДА ~ 400 литра.

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
    Вода в затворен съд (се тая дали е прозрачен) не маже да зеленяса
    Убеден ли си? Да е затворен съдът помага, но в никакъв случай не е сигурно.

Коментар

Зеленясва и още как! Пробвано. ВЕрвай ми.
      Друг е въпроса,че си зависи и от водата.

Коментар

Ако е само за дезинфекция - става с калиев перманганат (евтин е), слага се малко, колкото да порозовее, но не знам точно колко. Пил съм вода от езеро в Африка дето плуваха всекакви жабета, направена на "чай" по този начин. Малко сладнеше, но може да е било от колоидната супа.
        ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
          Нищо й няма на тоалетна със сифон зимата. Е иска едни 10 лв сол
          Точно така правя и аз. На пролет изсмуквам саламурата с шприца, дето си сменям маслата на дифовете и после я сипвам за киселото зеле - така не харча кинти за сол , майтап бе, Уили
          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Значи специално в тази част на Стара планина вода затворена в шише не зеленясва, и да, сигурен съм - 35 години емипиричен опит. Там на практика и в незатворено шише/варел не зеленясва (освен алги по съда, но самата вода е чиста).
            Мога и да се напъна да дам химико-биологино обяснение защо, но мисля че няма нужда
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от stelio Преглед на мнение
              Идеята е с ултравиолетова (антибактериацидна) лампа,като онези в болничните стай да облъчвам циркулиращата през филтара вода.Във външните филтри тип канистър за аквариуми за декоративни рибки има такива лампи и вършат идеална работа, избиват всичко живо (нишшиводорасли,спори,едноклетъчни.....) всичко което се носи във водата преминаваща през филтъра.В твоя случай , ув лампата - тя всъщност е луминисцентна лампа светеща в улравиолетовия спектър трябва да се постави в прозрачна тръба стъклена или пластмасова, да се водоизолира да се защитити от удар и евентоално счупване и да се постави в резервоара.
              Колега, малък съвет ако позволиш!? Ти може и да знаеш де...
              Не съм се занимавал с пречистване на вода, използвана за подобни нужди, но имам градинско езерце в двора и съм изчел страшно много литература по въпроса> филтър, може да се направи от едно бидонче с пълнеж от активен въглен, минерална вата и зеолит. Има и други пълнежи, но тези мисля, че са най-евтините! УВ-лампата се препоръчва /даже е задължително/ да се постави на ИЗХОДА на филтъра не преди него, защото мори гадинките живеещи в пълнежите и които всъщност пречистват водата!
              "Kолкото повече се превръщаме в свръхчовеци, толкова по-безчовечни ставаме"
              А+
              LZ1DRZ

Коментар

Благодаря на всички за съветите.
                Днес разбрах че пак са влизали и са претарашили вилата.
                Майка им мръсна, крадлива!!! Да измрат всичките до крак, барабар с целите им семейства!
                Бесен съм!!!
                Георги Тонев

Коментар

Здравей колега,
                  Съжалявам за случилото се. Тъст ми има вила до София и там решава проблема с водата със сондаж 40 м., помпа, която пълни два варела по 200 л., като първия играе ролята на утаител. От време на време капва малко белина във водата. Всичко това отива във хидрофор, който стига спокойно за цяло домакинство.
                  По-добре в Хайлукса, отколкото в хайлайфа...

Коментар

За хидрофор колегите са написали.Аз споделям опит.Монтирахме го в кладенеца.На всичкото отгоре сложихме и суха помпа. Желание на клиента.Сложихме я на поставка в кладенеца.На 1метър от най-високото ниво на водата в кладенеца, така, че да не се залива помпата.Кабела и тръбата 1 цол излиза извън пръстените още долу при помпата, така,че като погледнеш от горе не виждаш нищо.В/у помпата клиента си скова нещо като параван от дъски,така като погледнеш от горе виждаш един резен от дъски.Стапала в кладенеца няма.Това е на около 3,5 метра от горе.Обраха цялата вила ама там нищо не беше взето.За капак на кладенеца беше сложил две изгнили талпи.Много е важно съседите да не знаят за тази схемичка.Единия ден се появиха при него и той ни отпрати докато не си отидат.За пречистването.Ако над теб има други места със септични ями, то тогава става сложно.Ако няма такива и ти си първи на водната жила не ти трябва никакво пречистване.Освен груб механичен филтър на смукатела на помпата.Поздрави.

Коментар

Не е баш по темата ама някой да е в час със сондажите за вода в района на Луково?
                      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Воден дух, благодаря за инфото.
                        Около мен не можеш да намериш едно л***о да ме замериш, пък камоли септични ями.
                        С хидрофор не ми се занимава засега.
                        Търся евтино, лесно и бързо, което естествено е за сметката на удобството.
                        Във вилата са изрязали всички захранващи кабели, барабар с два метра от рекордомана, който после е зарязан, защото късно са установили че не струва.
                        Взлома и неприятното чувство ги пишем на старата сметка.
                        На вниманието на комшите, стара новина:

Ченгето е с лично оръжие, аверите са с надписи "полиция" и газифицирани... Жички дърпат!
                        Докато не стане ситуацията като в някои от американските щати, нещата няма да потръгнат.
                        Хванеш ли го в твоя имот неканен - пукаш му главата и общината организира погребение.

Търтей, вероятно имаш някакви телефони на хора все пак.
                        Единственото, което се сещам е единнадпис със спрей "Сонда" и ГСМ номер.
                        Написан е на един каптаж (бетонов) точно като слизаш от паметника към селото. Не по пътя покрай параклиса, а покрай запорожците.
                        Ако не го знаеш, ще ти пусна координати.
                        Последно редактирано от VECTOR; 15-02-11, 00:29.
                        Георги Тонев

Коментар

Първоначално публикуван от VECTOR Преглед на мнение
                          .....
                          Търся евтино, лесно и бързо, което естествено е за сметката на удобството.
                          Във вилата са изрязали всички захранващи кабели, барабар с два метра от рекордомана, който после е зарязан, защото късно са установили че не струва.
                          .........
                          VECTOR, вероятно си го направил, но ако не си, трябва да заявиш за грабежа в полицията и да вземеш документ с № на преписката. Той ще ти потрябва в ЧЕЗ (или който там ви обслужва) за служебното възстановяване на рекордомана. В противен случай, възстановяването си е за твоя сметка. Не, че са се засилили, де. Последния път ми бавиха възстановяването около 2 месеца. Чакаха да се съберем 7-8 пострадали, та да не пращат екип всеки път .
                          Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Danika, този път не съм подавал жалба в полицията.
                            Просто... нямам възможност да си зарязвам работата и ходя до Своге да пиша обяснения, които за нищо не могат да послужат.
                            Така или иначе са разбити няколко вили, ченгетата могат да се вдигнат и да съберат някой и друг отпечатък. Ама...
                            Предпоследния път само си пропилях времето.
                            Сигурен съм че тези киселяци от енергото ще ги чакам над месец.
                            Саморазправа му е майката!
                            То и мерак ти убиват и всичко...
                            Ще пиша като предприема нещо с тоалетната и варелите.
                            Поздрави.
                            Георги Тонев

Коментар

Първоначално публикуван от VECTOR Преглед на мнение
                              Така или иначе са разбити няколко вили, ченгетата могат да се вдигнат и да съберат някой и друг отпечатък. Ама...
                              Без документ полицията нищо не може да направи. И за добро.
                              Не, че с документ често прави нещо, но все пак има разлика.

Коментар

Да видим какво означава "документ"?
                                Констатирам, че върху недижимата ми собственост е имало упражнен взлом и съответни липси - грабеж.
                                Правя си труда и звъня на полицията.
                                Отегчен служител ми обяснява че трябва да подам жалба и да опиша подробно ситуацията, както и липсите.
                                Правя го.
                                Никой от полицията не се доближава дори на 30км до мястото на жалението.
                                Документи мога да си подавам по пет на ден - от скука.
                                Хипотетично, ченгетата биха могли да разпитат местни жители за съмнителни лица, биха могли да свалят отпечатъци (каквито са оставени на богато) или най-малкото биха могли да вдъхнат прашинка респект с присъствието си.
                                Не ми се обясняват личните ми сблъсаци с полицейската профанщина.
                                Ясене, ако ти е интересно, на лични ще ти опиша как става това, двама души да бъдат пребити пред охранителни камери на Раковска и след жалба с точно цитирани регистрационни номера да не се случи нищо.
                                Мога да ти дам и пример как приятел го блъскат със 70 на пешеходна и до ден днешен няма никой в затвора.
                                Докато ми издържат ръцете... разчитам на тях!
                                Последно редактирано от VECTOR; 23-02-11, 01:29.
                                Георги Тонев

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                                X