Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Системи за автоматизация на сгради

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Системи за автоматизация на сгради

Първоначално публикуван от Андрей Боянов Преглед на мнение
    На какво решение си се спрял?
    Абе то хубаво съм се спрял, ама вчера следобед получих такова предложение за покупка на готова къща, че не можах да спя снощи и хич няма да се оглеждам за автоматизация.
    Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
      Абе то хубаво съм се спрял, ама вчера следобед получих такова предложение за покупка на готова къща, че не можах да спя снощи и хич няма да се оглеждам за автоматизация.
      Успех с покупката!
      "The only regret I will have in dying is if it is not for love."
      Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Първоначално публикуван от Андрей Боянов Преглед на мнение
        Не споря, а поради незнание питам. Дай пример за някоя голяма производствена линия и някое електронно оборудване, с което са залели пазара и са изместили китайските или турски аналози.

Специално за сградната (пък и не само сградна) автоматизация, аз лично не съм голям оптимист за българските изделия в тая област. Поне не в близко бъдеще...
        Телетех, Сектрон, имаше още едни на 7ми километър, но им забравих името, има и други. Повечето монтирани у нас алармени системи, противопожарни системи, системи за видео наблюдение, някои за телеметрия на различни неща и т.н. са техни (отделно имат и голям износ, но рядко под собствена марка, обикновено брандират за някой). Няма да ги намериш в магазините, но повечето фирми, които монтират или предлагат направо такива услуги, работят с тях. Системите за сградна автоматизация са евтини и лесни за разработка и производство, не много повече от алармена система примерно (занимавал съм се с такива). Най-удобните канали, по които могат да стигнат до сградите, се държат от досегашни клиенти на тези производители. Не виждам никаква пречка да не се случи същото и с тяхното производство.
        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
          Телетех, Сектрон, имаше още едни на 7ми километър, но им забравих името, има и други. Повечето монтирани у нас алармени системи, противопожарни системи, системи за видео наблюдение, някои за телеметрия на различни неща и т.н. са техни (отделно имат и голям износ, но рядко под собствена марка, обикновено брандират за някой). Няма да ги намериш в магазините, но повечето фирми, които монтират или предлагат направо такива услуги, работят с тях. Системите за сградна автоматизация са евтини и лесни за разработка и производство, не много повече от алармена система примерно (занимавал съм се с такива). Най-удобните канали, по които могат да стигнат до сградите, се държат от досегашни клиенти на тези производители. Не виждам никаква пречка да не се случи същото и с тяхното производство.
          Ами ние със Сектрон работим доста, всъщност за системите за пожароизвестяване, контрол на достъпа, СОТ, пък и отчасти за видеонаблюдение, ги ползваме тях като доставчик.

И за всичките споменати системи оборудването е вносно - голяма част жълто.

При системите за сградна автоматизация това, което е по-скъпо от системите за сигурност, е че има голямо разнообрази на входове и изходи. Освен евтините цифрови такива (каквито само се използват в системите за сигурност), тук има доста видове аналогови входове и изходи, които са доста по-скъпи. Всъщност не знам дали производството им е по-скъпо, но би трябвало, иначе нямаше всичките доставчици да ги продават толкова скъпо.

Което не значи, че не могат да се произведат тук, но за целта въпросният производител трябва да има доста по-голям пазар от българския според мен.
          "The only regret I will have in dying is if it is not for love."
          Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

То е ясно, че компонентите са жълти. Понякога и корпусите, макар и някои от тях да се правят тук. Става дума за самата система, къде се лепят елементите по платката, къде е направен и записан фърмуеър и къде е станало крайното сглобяване. Всъщност сега се замислям, че имаше два Сектрона. Единият производство, а другият търговия. Иначе са свързани. Всъщност, ако работиш с тях, просто ги питай ги за производствените им линии. Не казвам, че си произвеждат цялата гама продукти, които предлагат, но доста голяма част от нея. Дори имат и сериозен износ на собствена продукция. А дори не са най-големия производител на такива неща у нас, Телетех например е доста по-голям и изнася за ЕС и Русия.
            Последно редактирано от Тодор (Zaarin); 03-10-10, 15:44.
            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X