Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дървени покриви и покривни и конструкции

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Дървени покриви и покривни и конструкции

Да, ще се радвам да чуя мотивите. Варианта с дъски отпада, тъй като доста оскъпява.

Коментар

Първоначално публикуван от BRUKLLIN Преглед на мнение
      Ама нали щяхме да даваме само мотивирани мнения! Хич не става с ПДЧ, ама защо.....
      И на мен ми е интересно кво ще ти отговори.
      пп знаеш ли какво е ПДЧ и ОСБ?
      А тези простотии се правят от името на всички ни.
      Даника
      Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от mybabybook Преглед на мнение
        А как стой въпроса с обшивката на покрив с ПДЧ плоскости? Защото финансово това май е най-евтиният вариант?
        Пробвай с ,,магнезиеви плоскости" в чичко Г.
        Даника

Коментар

Талашитът няма абсолютно никаква устойчивост на вода, нито дори на нищожна влага, отделно и механичните му показатели - за да се редят керемиди върху него, ребрата трябва да са напрез 30 см да кажем. ОСБ-то има даже и уж водоустойчив вариант, но практически е не повече от йота по-добро.
          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
            И на мен ми е интересно кво ще ти отговори.
            пп знаеш ли какво е ПДЧ и ОСБ?
            ОСБ съм виждал и знам от какво се прави. ПДЧ не съм сигурен на 100%

Коментар

Ясно. Прочети за магнезиевите плоскости.
              Не са безбожнпо-скъпи, по - лесни са за работа, вечни, без доп обработка.
              Даника

Коментар

От ПДЧ се правят шкафове и гардероби. По погрешка си купих шкаф за баня от такова. След месец почна да се надува, без да е имало директен досег с вода. Не бих сложил такова на покрив.
                ОСБ слагат под битумни керемиди. Там идеята е да е идеално равно. И трябва да е много добре защитено от влагата, а това струва пари. И то е нетрайно, ама такъв е живота сега.
                Nissan Qashqai 1.3 DDT

Коментар

Първоначално публикуван от mybabybook Преглед на мнение
                  Да, ще се радвам да чуя мотивите. Варианта с дъски отпада, тъй като доста оскъпява.
                  При една и съща дебелина , примерно 2.5 см. , цената е една и съща за дъски и ОСБ , с второто става по-бързо и е по-лесно за превоз , затова го предпочитат строителните фирми , но за мен дъските са по-доброто решение.
                  Иначе от ПДЧ до ПДЧ има огромна разлика , има от 50 лв. плоскост има и от 220 лв. плоскост , има устойчиво на влага ПДЧ , има и устойчиво на огън. Това от 50лв. като се забърше с влажна кърпа се надува на третия път. Но нито едно от тях не става за покрив , това са материали за мебели и в някои случай за преградни стени. Другият вариант за покрив е брезов шперплат за външна употреба , значително по-лек от ОСБ-то , но по-здрав , но и по-скъп.
                  В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Миналата година на един покрив плътната обшивка я направихме от сухи калибровани дъски дебели 27мм. и широки 105мм. по спомен като пари излезна малко над цената на 21мм. ОСБ. Дъските бяха внос от Австрия. Ако те интересува на лично мога да дам контакти на фирмата.
                    Гледам в ляво- няма нищо, гледам в дясно пак няма нищо и си викам: Аааааа тука има нещо!

Няма вече Диско,няма вече Pinz...

Коментар

Парите за труд, допълнителна обработка, финишните операции и материали, включени ли са?
                      Даника

Коментар

Имам още едно питане. На един от зидовете, на който ще легне единия скат, има издатък с около 20см от основния зид(заради междуетажното стълбище). Има ли вариант ската от тази страна да бъде само един, без никакви чупки, т.е. целия скат да е в една равнина без повдигания в по-издадената част. Снимката е примерна, като в моя случай издадената част е около 20см, докато на снимката според мен е доста повече. Дължината на издадения участък е 2,5м, а на другия 6м.
                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PHS39_1920x1200_7.jpg
Прегледи:1
Размер:891.2 КБ
ID:5797744

Коментар

Има, скатът продължава във въпросния участък, в същата равнина. Така стрехата ще слезе надолу, но за 20 см не мисля, че е проблемно. Впрочем, този строеж няма ли си проект?

Коментар

Нямаме проект. Иначе как ще стане точно? Изляхме пояса, но след като поставим долните греди, които ще лежат върху пояса, тази, която ще е в изнесения участък, ще е по-навън, и така ребрата в долния си край в този участък ще са по-високо отколкото ребрата в участъка, който е с 20см навътре. Питам понеже доколкото го мислехме, ако скатът продължи във същата равнина, това означава, че трябва да мине през гредата(долната столица), а не да легне на нея.

Коментар

Ако поясът над издадената част е на едно ниво с останалия - няма да стане. По-точно, може ама с клизма, за 20 см при наклон 1/3 става дума за 6-7 см - може да се задяла столицата с толкова, може и в този участък ребрата да лягат на дъска, или талпа.

Коментар

Да, изляхме пояса и всичко е на едно ниво. Т.е. ако на частта, която не е издадена поставя греда 14х14, на издадената част трябва да е примерно 7х14(7см по вертикал). И от нея меря до билото и почвам да зидам фронтона?

ПП каква е минималната дебелина на гредата/талпата, която ще е над издадената част, така че да носи две ребра 12х8, без никаква подпора отдолу, т.е. ребрата на наклонената стреха. Керемидите са бетонни.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 10 потребители онлайн. 0 потребители и 10 гости.

Най-много потребители онлайн 287,789 в 18:08 на 26-08-26.

Зареждам...
                                X