Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Интериорна плъзгаща врата.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Интериорна плъзгаща врата.

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
    Явно ще трябва да се повторя - винкела се слага не на пода, а на вратата и не се вижда никъде. Колелото може да се монтира на пода така, че въобще да не се забелязва. Отдавна и порталните плъзгащи врати вече се правят конзолни, за да няма профил по пода/земята. Дано сега да съм ясен....
    Колега, на мен ми стана ясно още от първото обяснение. Решението с колелцата от двете страни е достатъчно добро за мен - няма да има в какво да се спъвам и няма да дразни окото. Общо взето ще трябва да обиколя магазините (особено гореспоменатия КЕНТ) за да добия представа за важните неща при монтажа - никой не иска вратата му да се плъзга сама защото не е нивелирана или да се движи трудно и да стърже. Относно материала - по добре ще си е МДФ фурнирован. Имах някакви идеи и за Плексиглас, но той е доста по-скъп.
    Вграждане в стени и демонтиране на каси са напълно изключени, затова не ги обсъждаме. Благодаря, бяхте много изчерпателни колеги.
    Александър

Коментар

Колега има ги на склад . същото като на снимката. Провери и в SISO. Обади се ако искаш ще ти съдействам.
      Т5
      Crossrunner

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
        Колега, на мен ми стана ясно още от първото обяснение. Решението с колелцата от двете страни е достатъчно добро за мен - няма да има в какво да се спъвам и няма да дразни окото. Общо взето ще трябва да обиколя магазините (особено гореспоменатия КЕНТ) за да добия представа за важните неща при монтажа - никой не иска вратата му да се плъзга сама защото не е нивелирана или да се движи трудно и да стърже. Относно материала - по добре ще си е МДФ фурнирован. Имах някакви идеи и за Плексиглас, но той е доста по-скъп.
        Вграждане в стени и демонтиране на каси са напълно изключени, затова не ги обсъждаме. Благодаря, бяхте много изчерпателни колеги.
        Успех!
        Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Такова решение може да се види в каталозите на Дорма.
          В раздела за кострукции тип "Манет"
          Винаги може да се побългари , важно е да се види оригинално техническо решение.
          Та топлата вода е открита отдавна...
          животът е магия !
          X5 3.0d

Коментар

Това е направено с части от бриколаж. Горе има релса с две ролки ,от долу е само един водач без да е цяла релса. Плоскоста е ПДЧ 18мм. За 4 години експлоатация два пъти са "гресирани" ролките
            Прикачени файлове
            емил златков
            паджеро 2.5тд
            ве стром 650

Коментар

Колега, работя в Дорма. Имаме подобен механизъм, имаме и на релса.
              Може да се направи и от стъкло(нямах време да чета всички постове може да си писал, че искаш да е плътна).
              Пиши на: maistora_1@yahoo.com, че нямам право все още на лични съобщения
              ще те консултирам допълнително!

Коментар

има вариант и изобщо никакви механизми да не се виждат... всичко да е захванато за самата стена. Една носеща конструкция от подходящ стоманен профил, върху който се захваща 5-6мм ПДЧ с избран от теб ламинат. Лошото е, че ще трябва самата врата да е около 2 пъти по-широка от светлия отвор, който имаш... или да се направят две. Не съм сигурен дали си обясних правилно идеята...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X