Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся някой, дето разбира от Ауридно и програмирането му.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Търся някой, дето разбира от Ауридно и програмирането му.

Работата е единична за една джаджа. Джаджа за следене на 4 нива в сондаж. Да се върже към ардуино за следене и запис на данните и за управляване на помпа. Хардуера е наличен.

Имаше един колега от Варна, ако не се лъжа. Как му беше ника? той имаше теми тук за програмиране на ардуиното.

ето го колегата, ако не се лъжа
    Последно редактирано от KingofROAD; 02-09-23, 22:50.
    -Чем занимаетесь по жизни?
    -Ну в последнее время - в основном офигеваю от происходящего.

Коментар

Покорно благодаря!

Коментар

Ааааа Веселине аз също правих нещо подобно....
        Не съм в час с ардуиното но трябваше да направя на един мой обект защита от наводняване....
        И след дълго умуване и проучване реших да използвам руския похват с "многоешелонна" защита (да се застраховам) вместо една проектантска скъпа система...
        Използвам 2 "релета" стандартни за управление на помпи(от екофлуид - управляваща електроника във вид на стандартен автоматичен бушон с потенциометри за настройки)
        Всяко реле има 3 датчика - общ на дъното, минимално и максимално ниво... абе стандартна конфигурация дето се ползва навсякъде --- масово
        Е мойта идея беше същото това но го умножих по две
        Идеята е първото реле управлява една помпа както е описано...
        Второто реле същото но с втора помпа и датчиците са разположени на друго водно ниво спрямо първото.
        И по този начин получих 4 различни нива ...съответно различни действия
        Ако едното не сработи - то ще се задейства второто...Ако и двете се осерат трета система имам...
        Просто прецених че всяка система с релета и помпа струва около 300-400 лв а охраняват скъп склад...3 системи са не повече от 1500 лв а сигурността е тройна(за мен)
        По този начин избегнах ардуиното....
        П.П
        Тествах многократно системата - работи 3 години вече... От 100 включвания (долу горе) 95-96 са на първия ешелон. 2 пъти се включи втория ешелон и третия още не се е включвал...
        П.П2
        Релетата на екофлуид имаха настройка на чуствителност на датчика - и установих че на пробите с чешмяна вода е около 20-30килоома докато за дъждовна вода трябваше да увелича чуствителността над 100к. Не очаквах такава голяма разлика между водите...

Разказах всичко просто с цел може да ти подскаже някоя идея...Понякога простата идея е по ефективна от скъпи и трудоемки решения

Коментар

Какви 300-400 лв?!? При мен няма никакво значение дали нямало да сработи някога. Джаджата за регистриране на нивото с 8 датчика е десетина лева. Намери се един човек, който ми препоръа да не взимаме ардуино, че 8 битово, а ESP32 - 32 битово с WiFi, че и с дисплей намерих за 35 лв - https://vi.aliexpress.com/item/1005004632953455.html И едно 40 амперово реле за 8 лв - https://vi.aliexpress.com/item/10050...yAdapt=glo2vnm

Коментар

За това което си изброил като функции е без значение дали MCU е 8 или 64 битово.
            Ако с това реле ще управляваш помпата, на твое място бих проверил дали е подходящо за индуктивен товар.

А за китайските много качествени стоки, на символични цени съм писал и друг път...
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
            X