До: Как се справяме с ината на нашите деца?
Ще ти кажа моята рецепта, макар че при теб е малко късно. При мен са двама на тази възраст - 16 мес. Първо, всички потенциални илачи съм ги проверил и одобрил на вкус. После мотивирам жертвите - "Ау, какъв страхотен сироп" и удрям привидно една глътка. Те са лакомници и щом излъжа единия, другия също е готов. Ако има сироп с по-гаден вкус, го оставям за десерт.
Успех!
Ще ти кажа моята рецепта, макар че при теб е малко късно. При мен са двама на тази възраст - 16 мес. Първо, всички потенциални илачи съм ги проверил и одобрил на вкус. После мотивирам жертвите - "Ау, какъв страхотен сироп" и удрям привидно една глътка. Те са лакомници и щом излъжа единия, другия също е готов. Ако има сироп с по-гаден вкус, го оставям за десерт.
Успех!
) - чуваше се страшно издрънчаване
, сърцата ни направо се вледеняваха
и щом викнехме "олелеее" следваше силен вой с обръщане на джуки и съъълзи, съъълзи... да ти се скъса сърцето... И ние се бяхме уплашили, че ще се повредят така, да не им стане нещо и т.н. родителски притеснения, но щом споделихме с джипито, която е педиатър, тя ни каза следното: "Не се притеснявайте излишно, децата са с гумени глави. Освен това като се ударят не викайте, охкайте и ахкайте, а се правете все едно нищо не се е случило. Разбира се следете да не се ударят и пострадат сериозно, но не го показвайте...
". Тогава това ми се стори много бездушно и жестоко изказване, но все пак последвахме съвета й. И естествено се оказа, че е права.
Коментар