Обява

Свий
Няма добавени обяви.

В колко часа се прибират децата ви.

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #31
    До: В колко часа се прибират децата ви.

    Здравейте на всички.
    Никъде не видях,някой тийн като мен,да изрази някакъв съвет към родителите.

    Най-важното нещо е,че вечерният час,дисциплината (в клас,на училище) и т.н. НЕ СЕ КРИЯТ В ШАМАРИТЕ.От личен опит Ви препоръчвам шамарите към детето да бъдат с контролирана сила,и възможно малък брой (колкото за сплашване).Майка ми и татко ми се разделиха Юли месец,2002 г.От тогава живея при майка ми и преди 2-3 г. взех за първи път тайно колата.След като се разбра,изпратиха ме при татко,който вечерта ми тегли здрава тупалка ... (не желая да влизам в подробности).От тогава се зарекох,че аз него няма да го търся и нама да ходя да спя при него за някоя вечер.До ден днешен,аз съм му звънял точно 5 пъти. Надявам се,че не искате и Вие родители,вашите деца да постъпват така с Вас.
    Хубаво е,ако вкъщи се пие,да се пият по 50-100 мл ракия вечер и по някоя биричка през деня.Да не се увличате,защото често пияни родители оказват тормоз върху малчоганите си (на възраст от 5-6 г. до 10-12 г.)Това прави децата агресивни и буйни,вземат пример от вас и в началото на пубертета почват алкохола и цигарите.Естествено зависи и средата в която играят.От тази среда зависят и по-сериозните неща.
    На 16-17 вече детето Ви е в този момент,когато вие му казвате "Има време и за тези неща,сега трябва само да учиш".Тази приказка е малко досадна..Точно сега те започват дискотеките,момичетата/момчетата (напоследък често 15-16 г. тинейджъри си намират сериозна връзка) и возенето с колите (за момчетата).За момичетата,някоя съфорумка да даде съвет.Но и от този период започват наркотиците,кражбите и т.н.Има брошури които се раздават на родителите с цел,да предотвратят такива моменти.Опитвайте се да го разбирате,да бъдете с неговия ъкъл.Изисквайте нормален успех в училище - 5.00-5.20 .От 5.50 нагоре,вече много се престаравате...
    И накрая да спомена нещо свързано с именно този вечерен час,което си го бях оставил за последно.Не се опитвайте да му налагате примерно 22:30 да си е вкъщи.Оставете детото Ви само да си прецени.Вкъщи баба (понеже живея само с нея и мама)се опитваше да си създаде привилегии на баща.Просто и казах,че ще се върна тогава когато реша и тя колкото и да иска да спаза часа - аз няма да се върна.От тогава насам нямям ядове,само им съобщавам,че ще сакъснея или няма да се прибера въобще.Сигурно в тоя момент ще си помислите "Тоя е луд.все едно иска да каже да му даваме всичктие си пари,да го храним и гледаме,а той да не прави нищо".Не,напълно грешно сте ме разбрали.Имайте някакъв контрол над детето,старайте се да бъде психически а не физически.Ако започнете с детето Ви от малко да си споделяте всичко,старайте се отношенията ви да се запазят такива (най-често се дръжте като приятел/ка и се майтапете от сорта "Ще ходиш ли да клесаш" и т.н.
    Извинявма се дългия пост (за някои дори безсмислен),за правописни и пунктуационни грешки (пишеше ми се на тази тема,но ме мързеше да си поправям грешките).

    Коментар


    • #32
      До: В колко часа се прибират децата ви.

      Аз съм на 13 и честно казано не излизам вечер, за разлика от моите съученици. Според мен родителите трябва да дават по-голяма свобода на своите деца, тъй като те растът и започват да предпочитат да са с приятелите, отколкото с семейството! Лошото е, че някои злоупотребяват с дадената им свобода и , така да се каже, започват да си позволяват много своеволия.

      Коментар


      • #33
        До: В колко часа се прибират децата ви.

        Здравейте
        Момче, на 16 години, нямам вечерен час . Излизам с приятели, но гледам да съм си в нас 10-12, не по-късно.
        Поздрави

        Коментар


        • #34
          До: В колко часа се прибират децата ви.

          Аз пък май към 30 бях, когато получих вечерен час Е, мога и да закъснявам, но с аргументирано предупреждение.... Добре си беше едно време!!!!
          Някои казват, че съм ужасен човек. Но това не е така - аз имам сърце на мил, чувствителен юноша. Пазя го в буркан със спирт на бюрото си...

          Коментар


          • #35
            До: В колко часа се прибират децата ви.

            "Едно време" както казва колегата по-горе,общо взето нямаше нужда от вечерен час. От Пловдив съм, на 33 години.Споменавам го ако ще правим сравнения къде как е. ОБАЧЕ сега е друго нещо-вече има причини за вечерен час. Имам дъщеря на почти 4 години и ка то гледам сега как е не ми се мисли за след 10 години

            Коментар


            • #36
              До: В колко часа се прибират децата ви.

              Малко от по-веселата страна - Ще учиш ли, ще бачкаш ли ?

              Коментар

              Активност за темата

              Свий

              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

              Зареждам...
              X