Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дете и спорт

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #31
    От: Дете и спорт

    И аз имам подобна задача, и стигнах до извода, че решението е индивидуално, според заложбите на детето. Най-естествено се получава, когато детето започне да практикува спортовете практикувани от родителите.

    За плуването:

    Аз искам да вкарам дъщеря ми в басейна от 2-та година, но треньорите казват, че преди 5 години ще е загуба на време, и тогава за месец-два ще усвоят всичко, което биха усвоили за 2-3 години в басейна преди това. Наистина съм виждал групи в басейните, там 3-4 годишните са рядкост. Засега щерката ходи на танци и гимнастика в детската градина, като мисля от тази есен да я запиша на нещо подобно и извън нея.

    Коментар


    • #32
      От: Дете и спорт

      Първоначално публикуван от Dobs Преглед на мнение
      ...Малката така или иначе има белодробни проблеми (страда от бронхити често) и не мисля, че хлорните пари в басейните ще са добре за нея...
      Консултирай се с лекар дали не говоря глупости, но си мисля че в подобни случаи плуването може само да помогне а не да навреди. А за хлорните пари - не знам по колко хлор слагат в българските басейни, но не ми се вярва това което диша в басейна да е по-лошо от това което би дишала на който и да е градски стадион или игрище, или пък по-лошо от прахоляка и влагата които би дишала в зала. Тия работа са константа, спорът дали е по-вредно да бягаш за здраве край замърсен и запрашен булевард от това да си мързелуваш в къщи е винаги актуален, но май бегачите печелят, колкото и да сме убедителни фотьойлните спортисти
      Издъних се на Тюринг теста

      Коментар


      • #33
        От: Дете и спорт



        Езика и аз не го разбирам. Няма и нужда. Когато някой измисли в Бургас по-чист въздух от 2 километра в морето надветрено от града, да се обади. Аз на такива започнах. Изгледай го, Кеф!
        https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

        Коментар


        • #34
          От: Дете и спорт

          Дете и спорт поддържам мнението на колегите, че не е важен спортът , а треньорите които се занимават с децата.
          Моят от две години ходи на народни танци и съм много доволен от общото физическо състояние на детето.
          Сега лятото не мога да го прибера вечер докато има деца на улицата, единственото лошо за момента е, че не иска да ходи пеш само с колелото(колело без помощни кара от 3 годишен) или с тротинетка.
          За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
          0878 79 20 61 Борис

          Коментар


          • #35
            От: Дете и спорт

            Големият ми син на тази възраст започна с таекуондо. Освен, че му беше забавно, много добре развива координацията. А и си намери нови приятелчета.
            Плуване е супер, но ако е в басейн, който не се хлорира, а се дезинфекцира с други /по-безвредни/ препарати.
            Изключително важен е подходът и отношението на треньора.

            Коментар


            • #36
              От: Дете и спорт

              На тази възраст за децата е много важно да започнат да влизат в залата /без значение по какъв спорт /с желание и интерес.Ако се стресне ,откаже или не и е интересно ,не я насилвай да практикува избрания от теб спорт.Според мен най-подходящия спорт за момиче е художествената гимнастика , а за момче - борбата .Сигурно много ще започнат да ме оборват , но това е лично мое мнение казвам го от личен опит.Трябва да се увериш ,че инструкторите имат подход към малки деца .Най-важно е детето да изразходва енергията и да се забавлява всичко останало са подробности.

              Коментар


              • #37
                От: Дете и спорт

                Гимнастиката, в каквато и да било форма- спортна, художествена, аеробна, акробатична има доста предимства:
                1. Тренира се в зала и през най- тежките, зимни месеци можеш да осигуриш движение на детето, вместо да е затворено вкъщи.
                2. За разлика от плуването, няма мокра глава, от банята- директно на -5 градуса и т.н.
                3. Развива чувството за ориентация, двигателна култура, равновесие, чувство за ритъм.
                4. Амбициите в този спорт (с малко условности, но в 90 % от случаите) приключват на около 12-13 години и детето може да се съсредоточи върху важните периоди, които го чакат в училище.
                Е, всичко зависи и от клуба и треньора, както и навсякъде другаде.
                Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

                Коментар


                • #38
                  От: Дете и спорт

                  Плуване. Не се сещам за по хармоничен спорт. Натоварвания и опасност от контузии са сведени до минимум. А това, че живеете в Бургас, предопределя избора на 100%. ДА не говоря, че ще спиш по спокойно.
                  Две неща съм си обещал, за децата ми- да плуват и да карат ски.
                  Дъщеря ми е на 6 почти седем, ходи от 4 годишна. Два пъти седмично. А миналата зима изкара 3 месеца на Витоша, ски всяка събота и неделя. Имах същите терзания като теб. Дали не е малка, ами това ами онова.
                  Всичко е до личен пример. Аз карам ски по добре от колкото ходя, и плувам малко по добре от колкото карам ски. РИба, харпуни, палатки, разходки, когато мога и по много. Детето ме вижда и се включва, иска и тя да идва с мен, да си говорим за плуване и ски, да ходим на риба и т.н Аз умишлено я побутвам в тази посока, но леко и с личен пример. Примамки, спорта като награда малко се получи. И тя почна.
                  Неминуемо идват периоди на леко отегчение, но са за кратко, а ако ходиш от време на време с детето в басейна и плажа, да го видиш и поплуваш или на пистата да му кажеш, "браво" и , че още малко да задобрее ще го взимаш с теб на върха, просто им поникват крила. Иска да е част от нещата, да се научи, да ти се хареса. Води го.
                  Съгласен съм с всички мнения на колегите, къде в повече, къде в по малка степен.
                  Майка ми и баща ми са минали по този път с техните родители. Аз влязох в басейна на 6 г. Няма зима няма лято, исках да се гмуркам с баща ми с харпуна, майка ми казва, че докато съм ходел зимата, не съм кихнал, сняг до колена и често пеша. А на ските съм от 4г., братята ми (имам 4 ма) също. Децата на единият от тях също.
                  Добре е за мен, да започне с познат човек, говоря за двата спорта. Познат или с приятелче или вие. Много важно е з амен, да вижда и практическата полза от заниманията. Аз карам на пистата, всички около нея карат, а тя с шейната и е скучно. В началото плуваше с майка си, в смисъл има си треньор, а майка и си плува там някъде. Със ските по същия начин. Не са се отделяли и са напрегнати, но това изчезва много бързо. Аз скачам от кея или се гмуркам с харпуна, тя ме чака на брега и иска и тя и неща от този сорт.
                  Е, това лято скачаше с мен от кея и се гмуркаше да вади раци и миди, извади ми душата та и плавници и взех, и от дете което се страхуваше от водата, сега не можеше да я извадя.
                  Не е спряла и да ме пита кога ще завали сняг да кара ски и да се пуска вече от върха и т.н и т.н и т.н Има да учи, но има желание и ще успее. Говорим за тези неща, имаме си малко като клуб по интереси. Детето вижда съмишленик и одобрение, а не някой който с цигара в уста му казва да не пуши. Това исках да кажа. Личен пример, а не болни амбиции.
                  Пийте червено вино! Дава здраве.
                  А то ни трябва за да пием ракия!

                  Коментар


                  • #39
                    От: Дете и спорт

                    Имам познат и колега който дъщеря ме се роди месец след сина ми, на 6 месеца малката вече беше в басейна и вече се справя доста добре с плуването.
                    Моя младеж обаче мисля като порастне още малко, живот и здраве и да обува кънките. Хокея на лед макар и не много разпространен също е прекрасен спорт за момчетата.

                    Коментар

                    Активност за темата

                    Свий

                    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                    Зареждам...
                    X