Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дете и спорт

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    От: Дете и спорт

    Танците по-скоро се удават, отдава се възбудена жена на някой мачо.

    Коментар


    • #17
      От: Дете и спорт

      На тази възраст само плуване.За гърбовете няма страшно - стават широки само на професионалните плувкини и то на брусистките Пък и бая химия трябва да изяде,за да заякне толкова,та не се притеснявайте Ако има кой да води детето редовно на басейна,ще укрепне и ще получи прекрасна двигателна култура,без големи и опасни за тази възраст натоварвания.
      Не ме е страх от големи разходи - страх ме е от малки приходи!
      Най-добрият ром е студеният ром!
      Кралско правило : Със камила може,с камилар - не!!!

      Коментар


      • #18
        От: Дете и спорт

        Плуването е добро, особено за рехабилитация или след лечение. За развитие на комплексни умения, трябва да се има предвид, че ние човеците прекарваме голямата си част от времето на сушата и под действие на земното притегляне... Това доколко добре ще се справя по-късно едно дете в живота с разни "простички" неща като падания, катерене, бягане и прочие... много зависят от първоначалната му подготовка... Има неща, като да речем тримерната ориентация в пространството и свързаната с нея двигателна култура, които се изграждат само докато детето е малко... после и с голямо желание не може да се компенсира... нещо като чуждите езици... на стари години. Колкото до басейните, който все пак реши да си води детето на басейн, да има предвид, че хлорирането е един от големите проблеми пред здравето на децата... Има достатъчно писано, достатъчно статистики и т.н. всеки заинтересован и сам ще си ги намери... Но дишането на хлорни пари съчетано с високо натоварване е сериозна предпоставка за бъдещи медицински проблеми... Да знам че има и други, напълно безвредни методи за почистване на вода в басейни... само не знам да са много разпространени...
        VPetrov.photography

        Коментар


        • #19
          От: Дете и спорт

          Моята дъщеря беше на 3.5 години, когато сама прояви желание да се запише на спортна гимнастика в детската градина. Гимнастиката е съобразена с тяхната възраст. Научи доста неща, но не ги тормозят да стават професионалисти. Аз съм много доволна.
          Женя Вълчанова 0888272565

          Коментар


          • #20
            От: Дете и спорт

            Първоначално публикуван от Dobs Преглед на мнение
            битката с ТВ, Фейсбук и интернет ще е безвъзвратно загубена?
            Ако така възприемаш нещата, битката ВЕЧЕ е загубена.

            ТВ можеш да изхвърлиш, Фейсбук дотогава може и да няма или да не е толкова значим, а Интернет е незаменим инструмент в борбата за оцеляване и малките хора трябва да могат да се ориентират в него.

            Аз като най-тежък скептик на спорта в съвременния му вид мисля че няма и чак такава интрига във въпроса. Така или иначе е важно на какъв треньор ще попаднеш, а конкретният спорт има второстепенно значение.

            Коментар


            • #21
              От: Дете и спорт

              Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
              Пусто в този спорт май нещо прекалено много са вманиачени на тема "килограми", което в един момент може да избие в лоша посока ...
              Едната ми племенница ходи дълго и напоително. Не е била кльощава, а с точно нормално телосложение за дете на такава възраст. В цялата и гупа нямаше кльощаво дете. Стана пъргава и скоклива. В тоя спорт, както и всеки друг на аматьорско ниво, няма нищо лошо. Не е необходимо да ги тормозят - то това зависи повече от родителите и избрания треньор. При добър подход постепенно сами си изграждат навици и колко да се хранят и колко да се движат и т.н., а "кварталните" и "градските" състезания ги учат да работят в екип и да имат амбиции да постигнат нещо. После стана висока (такъв и е гена), и с гимнастиката се приключи в полза на волейбол (до колкото знам).

              В професионалния спорт, и то абсолютно всичкия такъв, в днешно време да се говори за здраве е несъвместимо с всякакви сериозни постижения. Ама то това си е работа като всяка друга, със все прилежащите и вредности.

              ...ама, 4 годишно - по мои наблюдения средностатистически поне момчетата започват да разбират какво искат едва на 6-7 години, по-рядко 5. Рано и е още - просто я наблюдавайте и няма да ви е нужно никакво трупане на идеи предварително - признаците какво харесва и какво и се прави ще са повече от ясни, като дойде момента.
              Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

              Коментар


              • #22
                От: Дете и спорт

                Всеки сам преценява за детето си, аз лично смятам, че четири години е отлична възраст за влизане в зала...
                VPetrov.photography

                Коментар


                • #23
                  От: Дете и спорт

                  110% поддържам плуването. Хармоничен спорт, предпоставка за хармонично развитие и хармонично тяло. Широкият гръб идва едва след пубертета, и то ако продължават да блъскат на състезателно ниво. А дори и да дойде, си струва многократно предвид останалите здравословни плюсове. Тренирани дробове, ненатоварено сърце, спокоен пулс - все е плюс.

                  Здравето на страна - от чиста гледна точка на физическо развитие (физическо - в смисъл "физика", а не физическо в смисъл "здраве") - по съвсем емпирични и ненаучни лични наблюдения (демек - от относително високия брой познати ми жени които като малки са тренирали плуване що-годе сериозно, или поне - редовно) - ако момиче тренира активно плуване ПРЕДИ пубертета - един чифт други неща, от другата страна на гърба, след пубертета се развива по доста интересен начин, без да се намесва наследство и ген. Това може да го искаш за детето си, а може и да не го искаш. И, отделно, пак по същите ми несериозни наблюдения - този спорт развива при жените красиви, заоблени рамене, както и целия триъгълник рамене / шия / ключици (каква "гръдна кост" ме гонеше одеве не знам ). Огърлиците и роклите без презрамки ще и стоят по-добре

                  Както и с всеки друг спорт, ако се продължи с тренировките на състезателно ниво - гърба някак взима превес в "състезанието за развитие", а раменете стават широки, и тялото си става "плувкиня". Пак няма лошо, предвид плюсовете за здравето.
                  Последно редактирано от Goblin; 10-09-13, 18:44.
                  Издъних се на Тюринг теста

                  Коментар


                  • #24
                    От: Дете и спорт

                    Братовчедка ми, вече голяма жена, тренираше плуване в училище преди години.. Спечелила е няколко медала, все първи места..И това до 11 клас, по-нататък не продължи.. Никога не е имала голям гръб, големи крака и т.н..
                    Имам други познати, които тренираха плуване в специализирана гимназия за това, разправяха, че взимат някакви химии.. Е, те станаха огромни.. А след като завършиха съответната гимназия, станаха прасета..

                    Коментар


                    • #25
                      От: Дете и спорт

                      Най-добре е детето да реши какво да тренира, защото е изключително важно да тренира нещо, което желае и да ходи с удоволствие на тренировки. Обърнете внимание и на децата, от които ще бъде обградено детето, това също е важно.
                      Казах тези две неща, защото когато бях на 6, баща ми ме записа на тренировки по Баскетбол. Аз исках да тренирам друго, но не можеше. Другите деца бяха на по 8-10 години и след всяка тренировка се прибирах плачейки. Бях поставен под голям психически и физически тормоз. Така тренирах 1-2 месеца и после направиха група от деца, само на моята възраст. Може би тези тренировки, с по-големи и този тормоз ми помогнаха да бъда доста над другите на моята възраст. Тогава започна да ми харесва и тренирам Баскетбол и до днес.

                      Ако запишете детето да тренира нещо, поне ще знаете, че то ще се научи на дисциплина и ред, ако попадне на добър треньор, разбира се.
                      ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                      0878 23 58 34- Радо

                      Коментар


                      • #26
                        От: Дете и спорт

                        Първоначално публикуван от Dobs Преглед на мнение
                        ....
                        Имам дъщеря на 4 години .... Кой спорт е подходящ за момиче? Вашите деца проявяват ли интерес? .....
                        Един съвет от мен - не робувайте на понятия като момчешки и момичешки спортове. Моята сега ще става на 5 и вече 2 години в детската градина тренира футбол с треньори от НСА. Касиерките в градината 2 години не спряха да ме питат всеки месец защо момиче, та и малко се е записало на футбол?! А тя сама си го избра и се кефи - тренира понякога сама в къщи, ходи на турнири и т.н.
                        Technical Rescue Direct - life lies in courage
                        http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

                        Коментар


                        • #27
                          От: Дете и спорт

                          За по добре два спорта-един основен и един допълнителен.
                          Примерно основен някой боен /Карате,таекуондо, айкидо/спорт и допълнителен плуване. Комбинацията е много добра за хармонично физическо и психическо развитие.След 4,5 години тренировки плуване, втория спорт се сменя примерно с тенис на корт или на маса. Но това от 5 годишно нагоре.

                          Коментар


                          • #28
                            От: Дете и спорт

                            Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                            Всеки сам преценява за детето си, аз лично смятам, че четири години е отлична възраст за влизане в зала...
                            То си е до дете. Там, дето ходим да почиваме от време на време, внучето на хазяите (5г.) си е готово за спортна гимнастика - като пумпал е. Прави коремни, салта и прочие в промишлени количества като на майтап. Водили го - деца дето ходят над година не могат и половината неща, дето той прави с лекота. Ама, ходил няколко дни и повече не ще. А съм сигурен че след време ще се върне в залата - то си му е дадено свише. От друга страна имам познати чиято щерка още от 3 и нещо годишна просто си искаше и се кефеше като ходи (не помня какъв спорт беше при нея, ама е без значение). Приятелите на моя разбойник чак сега (6-7г.) по-масово започват да се занимават с нещо постоянно. Преди това ходиха и пробваха това-онова, но епизодично и за кратко.

                            Та, дечурлига всякакви. Но определено мога да кажа че според скромните ми наблюдения в болшинството случаи родителите си имат основната вина за нечие затлъстяване.
                            Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

                            Коментар


                            • #29
                              От: Дете и спорт

                              Плуване. И като стане на 7-8, я качи на лодка. Ако и хареса- виж ми аватара. Изисква мисъл, баланс, техника, тактика. Става и самостоятелна /няма как, сама в лодка/. Вдига и самочувствие до безкрай- карам лодка сама... Ще трябва да и мажеш носа с крем против изгаряне. За друго лошо не се сещам. Ааа, и като поотрасне ще и се лепят като мухи, ама за това си има .357...
                              Хубавото на ветроходството е, че точно когато не е на училище, е заета. Сега, ако ме питаш дали е за момичета, още преди 20 години, 1/3 от бургаския отбор бяха момичета.
                              https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

                              Коментар


                              • #30
                                От: Дете и спорт

                                Благодаря за чудесните идеи и съвети!
                                Плуването за мен е номер едно (аз самия съм запален гмуркач и харпунджия), но имам сериозни притеснения за басейните. Малката така или иначе има белодробни проблеми (страда от бронхити често) и не мисля, че хлорните пари в басейните ще са добре за нея. За момента докато не израсте тези " детски" болести мисля да не я пускам на плуване. Ще видя как стоят нещата с танците, балет и художествена гимнастика.
                                Давайте още информация от първа ръка. Всичко ще е от полза

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X