Обява

Свий
Няма добавени обяви.

На преглед в демократична болница.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Не можеш да прецениш добър специалист, ако не си по-голям специалист от него. Четейки отзиви можеш да прецениш само кой как си е уредил рекламата. ... ако можеш естествено.
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо O888557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

• Гаврил Груев Хлътев
      Гаврил Груев Хлътев коментира
      Редактиране на коментар
      Очевидно не можеш да отличаваш фалшиви от реални отзиви.
      Вероятно защото нищо нямаш никакви знания по медицина и по 'реклама' чрез коментари.

Фалшивите коментари си личат очеизвадно, а тези за лекари - още повече.

СЕРИОЗНО - ако търсиш истински лекар по определена специалност - драсни ми ЛС - ще отделя време веднага щом видя съобщението и може да поне да удължим нечий Живот като се избегне някой от 'търговците с бели престилки'.

• drukman
      drukman коментира
      Редактиране на коментар
      Ако (да не дава Бог) тръгна да търся лекар, вярвай ми, последното място на което ще погледна си ти и форумите.

• Гаврил Груев Хлътев
      Редактиране на коментар
      Нормално е - все пак си Българин.

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
    Не можеш да прецениш добър специалист, ако не си по-голям специалист от него. Четейки отзиви можеш да прецениш само кой как си е уредил рекламата. ... ако можеш естествено.
    Нито пък имаш гаранция, че ще го намериш в топ форма, когато се доредиш до него след два-три месеца

Коментар

• Гаврил Груев Хлътев
      Редактиране на коментар
      Имаш ли гаранция като тръгваш за работа с колата си, че някой загледан в телефона си 20тина г. чекиджия няма да те блъсне челно с камиона си?

• ezhko
      ezhko коментира
      Редактиране на коментар
      Вероятностите са в полза на преуморен/прегорял специалист и нашмъркан гъзар/поркан селяк в купето

Дори и сред лекарите останаха такива които имат усет, умения и познания..... и не мислят само колко да те оскубят. Малко са, много малко, но с повечко внимание и късмет се намират.
    Жалкото е, че при всички последни проблеми които имах ме спасяваше един инженер. И диагнозите и методите му бяха светлинни години пред велики пловдивски диагностици.
    Ако ти е интересно, мога да разкажа.
    Вальо O888557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

• Savov
      Savov коментира
      Редактиране на коментар
      Drukman, смяташ ли, че кадърен лекар ще работи почти без пари по НЗОК, само за едното призвание? Колко години би то правил, като в магазина искат кинти? Бъди реалист, лекарите не са глупави хора. Аз не съм ползвал направление никога през живота си, за семейството общо 1-2х за последните 10 год.

• дядо владо
      дядо владо коментира
      Редактиране на коментар
      Отговора ми е към "Савов" - Да аз смятам !

• drukman
      drukman коментира
      Редактиране на коментар
      Савов, никъде не съм написал, че искам да е безплатно. Дори не коментирам, че съм плащал 46г всеки месец. Искам да ми свършат работа.
      Последно ме закачи някаква алергия и в скъпа частна пловдивска клиника ми прибраха парите и една седмица ми дупчиха задника с кортизон или нещо такова..
      Като резултат захарта ми докараха на 30, кесията - 500лв а резултат 0(нула). Инженерчето ме прати на аптеката за някакво смешно антиалергично за 10 кинта, което не вдига захарта. Проблема се реши за 15-тина дена.
      Да не разказвам как брат ми след 15 години мъки си излекува язвата за една седмица с лекарства за 25лв.Повече от 20 години от тогава. Стана 110 кила.

В момента 90% от лекарите работят продавачи към фармацевтичните концерни а народа се държи болен с търговска цел.

Лекарствата които лекуват се спират от производство и се заменят с такива които са скъпи и само потискат симптоми.
      Последно редактирано от drukman; 21-01-26, 03:26.

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
    Дори и сред лекарите останаха такива които имат усет, умения и познания..... и не мислят само колко да те оскубят. Малко са, много малко, но с повечко внимание и късмет се намират.
    Жалкото е, че при всички последни проблеми които имах ме спасяваше един инженер. И диагнозите и методите му бяха светлинни години пред велики пловдивски диагностици.
    Ако ти е интересно, мога да разкажа.
    Разказвай, но няма да ме учудиш. Все пак Петър Димков не е учил медицина, а е излекувал повече народ от повечето окръжни болници.....

Коментар

Цитат:
      "В момента 90% от лекарите работят продавачи към фармацевтичните концерни а народа се държи болен с търговска цел.

Лекарствата които лекуват се спират от производство и се заменят с такива които са скъпи и само потискат симптоми."

Напълно подкрепям, примери-бол.

Коментар

• blackfirefly
        blackfirefly коментира
        Редактиране на коментар
        Преди година за едно болно гърло и лека хрема лекаря който ме прегледа беше написал рецепта с хапчета за 80 лева! Даже ми препоръча аптека в която негови рецепти минавали с намаление....

Болниците са търговски дружества официално, а лекарите - еднолични търговци. Пазарна икономика. Капитализъм. Кое не е ясно?

Коментар

• chrichri
        chrichri коментира
        Редактиране на коментар
        В далечни времена, преди Асклепий да промотира виаграта,
        в Индия истинските лекари са лекували безплатно. Това неслучайно е описано по-късно в една от суните на Патанджали, като критерий за истинност.

Ама ти още малко и ще изкараш, че и фармацевтичните компании са... търговски дружества?
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Системата е направена в интерес на фармацевтичните компании. Когато лекарите печелят САМО от болни пациенти, няма как да очаквате те да лекуват. Така компаниите продават хапчета и гледат лошо на всеки който лекува.

По врем на така омразния (по съвет от ГПТ) социализъм в болниците не се плащаше. Пациентите само досаждаха и лекарите се стараеха да ги излекуват та да им се махнат от главите.
        ...нооооо Фармахим беше държавна и не измисляше методи за увеличаване на печалбите.

PP Интересно, освен корона вируса на кои други болести пречи пушенето, та тоя невиждан интерес да бъде спряно.
        Вальо O888557Ч7Ч
        Silverado 1.3 i

Коментар

• дядо владо
          дядо владо коментира
          Редактиране на коментар
          За съвременните "лекарства" за масова употреба и тяхното влияние съм100% съггласен, любимият ми и безотказно действащ "аналгин хинин" бил едва ли не отровен според €-геЮвете ( отровен , че им мори печалбите ) , колкото до цигарите - имам откъслечин спомени за някаква далавера финансова ( понеже пазара е многомилионен) Първо продадоха марките на китайците ( гуш малко парички) после за да не гушат китайците почват анти кампаниите .......

Думи на мой приятел(има доста аптеки): "Още една грипна вълна и ще си сменя колата." А неговите коли не са евтини...

Коментар

• drukman
          drukman коментира
          Редактиране на коментар
          Ладога?

• chrichri
          chrichri коментира
          Редактиране на коментар
          Ъхъ.

• drukman
          drukman коментира
          Редактиране на коментар
          Още ли го чувстваш приятел?

В средата на декември си счупих китката, та мойте 5 стотинки...
        Като цяло съм доволен от докторите (Пирогов), обърнаха ми внимание като ми дойде реда, ноооо. Айде от кабинет до кабинет. Бюрокрация, липса на организация, отделно спешни идват, хаос. Видимо изнервя докторите.
        Относно бюрокрацията и болнични - айде до личната, айде не знам си какво, айде патешко ходене...
        Системата има много недостатъци, страдаме пациентите, но страдат и докторите (имам близък приятел доктор). Кой има полза е въпрос за 100 000 лева.

Коментар

• дядо владо
          дядо владо коментира
          Редактиране на коментар
          В "Пирогов " няма как да не са изнервени, защото са единствени за Сф-то и ежедневно помагат на много хора "по клинична пътека" Другите спешни звена ( до колкото ги има тук-там) са в пъти по-малки и това се отразява на персонала ......

• ezhko
          ezhko коментира
          Редактиране на коментар
          Окръжна болница поема спешните случаи от селата и източните квартали.

Точно Пирогов е единствената болница която уважавам изцяло. Това, че и те патят от демокрацията е жалко, но е факт.
        Вальо O888557Ч7Ч
        Silverado 1.3 i

Коментар

• ezhko
          ezhko коментира
          Редактиране на коментар
          Вечер им липсват основни специалисти, например уролози. Мога да разкажа и някои филми на ужасите там, но засега ще го спестя от уважение към останалите читави лекари

• drukman
          drukman коментира
          Редактиране на коментар
          На времето, странно, нищо не им липсваше. Бяха върха.

• ezhko
          ezhko коментира
          Редактиране на коментар
          Минало-бешело

С малко повече организация, ще се справят. Не специално Пирогов, там е друго, но другите болници.
        Имам пълно или каквото и да е, осигуряване, ползвал съм го преди 10-ина години, минах по бърата писта - "елате еди кога си, еди къде си". Тоя път не ми се занимаваше, а и със счупена дясна китка трудно и реших да мина по каналния ред.
        Еми не е чак толкова зле положението, особено откъм доктори ортопеди от женски пол .

Коментар

• ezhko
          ezhko коментира
          Редактиране на коментар
          Да не ти се налага обаче до отидеш с малко по-сложни счупвания там и да попаднеш на някоя къса клечка. Каквито има не малко точно в ортопедията

• MM1980
          MM1980 коментира
          Редактиране на коментар
          Ти май си лекар, за което ако е така, уважения. Но си много черноглед, съдейки по други теми. Може и да си прав, но да чукам на дърво, когато ми се е налагало нещо сериозно, останал съм доволен. Искренно се надявам да им поколение доктори, на които медицината им е призвание.

• ezhko
          ezhko коментира
          Редактиране на коментар
          Не съм лекар. Просто последните години, за съжаление, ми се е налагало да се сблъсквам челно с родното здравеопазване и в частност с болничната система многократно повече, отколкото би ми се искало. Погребах четирима приятели, при това по-млади от мен заради лекарски немарливости. Без малко да отърва пети, който вече трета година не може да се възстанови след вопиющ пропуск в лечението. Отделно си имах проблеми с родителското тяло и т.н.
          Мога да напиша роман "Ходене по мъките" в стил "ужаси". Дано да не ти се налага скоро да си имаш по-сериозно вземане-даване с болници или сериозни проблеми.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 14,445 в 10:11 на 30-01-26.

Зареждам...
      X