От: Диагноза рак...или точене на здравната каса?
Не разбрах нищо или по-скоро имам усещане, че се касае за вътрешен страх от възможната хистологична диагноза - един напълно естествен психологичен механизъм на отхвърляне.
Съответно мога да пожелая приятна изненада.
Първоначално публикуван от Доби
Преглед на мнение
Съответно мога да пожелая приятна изненада.
В крайна сметка, първоначалната диагноза се потвърди, получих малък красив шев, платих си на ръка символична сума и си получих епикризата. Тя обаче беше много различна от реалното състояние. В епикризата пишеше, че е отстранено злокачествено образувание и че има болнично лечение една седмица. Естествено, обясниха ми, че здравната каса покрива малка част от разходите по тежките операции, и от такива като мен успяват да допълнят недостигащите средства. Честно казано, нямах нищо против като знам в какво състояние е и държавата, и болниците и как здравната каса харчи парите ни за скъпи офиси и автомобили.
но съм бунтарка и не приемам някой да се облагодетелства лично за сметка на друг....още повече ако това е свързано със предстояща болка и интервенция. Истина е че не знам точно как и колко се заплаща на болниците за това и онова. Права си че съм възмутена от лукса който демонстрира здравната каса, а със решенията си и нормативните си документи лишава пациентите от адекватно лечение, и медиците от адекватно възнаграждение.
Коментар