Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нови надписи върху цигарите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Нови надписи върху цигарите

Е ние все още не лицемерничим с картинки,на натписи сме още.
    HONDA DOMINATOR 650
    ОРЕЛ ASTRA
    РСПБЗН-Приморско

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
      За мене много по-смислен би бил "Акциза от тая цигара отива при дянков". Това верно предизвиква погнуса.
      Велика мисъл.

Не съм съгласен с призивите да се забранява пушенето.
      Тя и дрогата е забранена и алкохола до 18г. и кво от това. Само цената на забранените за консумация вещества ще се вдигне допълнително а приходите ще се преразпределят по други касички. Даже мисля че трябва да се легализира конопа. Хем Холандците може да ни приемат най-накрая . Не че ми пука точно за тяхното мнение де. Хем по мнение на запознати се пуши по-малко и не е толкова вредно... ама и в това не съм убеден.
      0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Спорен е въпросът дали се гуши държавата. Има една известна крива на данъчните приходи. При 0% данък и при 100% данък приходът е един и същ - нула. Кривата е различна за различнбите страни и браншове, но в повечето случаи се оказва, че проходите за държавата при 30% данък са по-големи, отколкото ако същото нещо се обложи с 50% данък. Когато данъкът (в най-широкия смисъл на думата - акцизи, мита и т.н) е 8 пъти над себестойността или 70-80% от цената на стоката, приходите за хазната започват да клонят към нулата. Пренасочват се към мафията. Естествено в сътрудничество с политиците и контролиращите органи. Спомнете си скандалът със записите, заради които бе уволнен зам.шефът на ГДБОП, който уреждаше канал за около 1 милиард годишно и обясняваше, че парите трябва да отидат при Дъбчето - касиерът на тогавашната управляваща партия. Но това е селски начин на крадене, има и по-рафинирани. Дянков днес цял ден обяснява как за пръв път от 16 години насам търговският ни баланс е положителен. Но защо не казва какво изнасяме? За 2-3 години в пъти е скочил износът на... цигари и лекарства! Да сте видели някой англичанин на пуши Мелник? За сметка на това потреблението на цигари у нас е спаднало с 50% (не помня точно цифрата, но е подобен порядък). И когато питаха Бойко Борисов не е ли странен този рязък спад, той каза - не, това е резултат от добрата ни борба срещу тютюнопшушенето, даже аз отказах пурите. А всъщност нито износът се е вдигнал, нито пушачите са намалели. Цигарите фиктивно се изнасят, а тук се продават с фалшив бандерол. Който вероятно се печата в същата печатница с истинския - т.е. не е фалшив в пълния смисъл на думата, просто не се отчита. С лекарствата е нещо подобно, макар и много по-усложнено.
        www.offnews.bg

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          ...И водата не хидратирала, и какво ли още не...
          Разтварянето е следствие на взаимодействие на молекулите на течният разтворител с молекулите на разтваряното вещество. Когато течният разтворител е вода, процесът се нарича хидратация. До толкова, до колкото пиенето на минерална, дестилирана, чешмяна, студена и прочее вода не води до разтваряне на части или цели органи от тялото, НЕ може да се определи като хидратация.

Коментар

Първоначално публикуван от GN2355 Преглед на мнение
            Разтварянето е следствие на взаимодействие на молекулите на течният разтворител с молекулите на разтваряното вещество. Когато течният разтворител е вода, процесът се нарича хидратация. До толкова, до колкото пиенето на минерална, дестилирана, чешмяна, студена и прочее вода не води до разтваряне на части или цели органи от тялото, НЕ може да се определи като хидратация.
            Интересно какво ли разтварят молекулите на водата от човешката кожа, та му викат "хидратиране"? И на какво ли казват "дехидратиране"? Аз не знам дали хидратиране и хидратация е едно и също. Знам че като не пиеш течности се дехидратираш (съвсем официален термин). Ти ще кажеш какво става като си се дехидратирал, и пийнеш бутилка минерална водица.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

... та му викат "хидратиране"?
              Кой?
              се дехидратираш (съвсем официален термин).
              На български му се казва обезводняване.
              Ти ще кажеш какво става като си се дехидратирал, и пийнеш бутилка минерална водица.
              Възстановява се изотоничността на телесните течности. Ако прекалиш може да се иде и в другата крайност, но няма да се разтвориш.
              Хидратация, хидриране са различни феномени.

Коментар

Първоначално публикуван от GN2355 Преглед на мнение
                Хидратация, хидриране са различни феномени.
                Тъй де. Горе съм споменал хидратиране.
                ...и водата не хидратирала...
                Хдратацията разбрах какво е. Кажи сега за хидратирането, нищо че е чуждица.

ПП: Да не помислиш че се заяждам само. Питам, щото не знам.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

На всичко отгоре се оказа, че над 12% от бюджета в България е "вързан" като приходи от ДДС и акцизи от търговията с цигари. Само за сравнение - тази зависимост във Франция и Великобритания е малко над 1 процент, а в Испания процентът "скача" на 2
                  Ето и цялата статия. И още една.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X