Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За махмурлука, алкохолното опиянение, натравяне и детоксикация

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: За махмурлука, алкохолното опиянение, натравяне и детоксикация

Абе тренинг му е майката...
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Аз немам празен ден

Цел ден бири и вечерта ракия или мастика

И сабале съм кукуряк

Към 8 и половина като изкараме кравите се събираме на Бар Говедар и пиеме по първата бира за деня

Еликсир

Та тренинг си требе мале иначе резултата го видиш

Аз махмурлук не знам що е и последно съм повръщал преди 30 години от червено шампанско летото у жегите
      К мирной жизни не пригоден.
      Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
      ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Ами, те хората са го казали.... Преди мен в горните постове.... "С-С-С"
        Има си и трикове, за да изпиеш повече и да ти няма нищо..... Зависи колко е твойто повече....
        Като основният е тренинга... После са триковете с мезетата и накрая, ако искаш вече да се доказваш, имаше някво хапче.... 30-на лева ...
        Иначе само "С"-тата оправят...
        С моя скормен опит/ от гледна точка времето, де, че количествения си е бая...../ само спане, пробвали сме, пиеш-->напиваш се, лягаш, спиш, ставаш и продължаваш, тва стана нормална практика, като сме по вилите...
        Има една дума "П Л"/пиянско Л...ланга лунга..... о/ Ако не друснеш крушата, забрави за изтрезняване, пробвал съм, цял ден като пиян, хем корема ме скъса целия ден.....
        Сутрин едно айрянче, едно ядене хубаво и си като нов... Ама забравиш ли "П Л", не става bate
        За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
        Honda Dominator 650
        088ЧЧ93979-->Борис
        0878956Ч38-->Борис

Коментар

Миналата година бях кавалер на бал.. Бащата ми мушна една таблетка аналгин в джоба.. Пий две преди да започнеш да смучиш, че не искам да ми оповръщаш къщата.. И аз от доста време не съм връщал ама това определено помага.. По празници, нова година, балове, щом ще се дивее, 2бр. аналгин и съм пич.. На другия ден ако има зелевка чорбица - рахат, иначе една-две наливни - ставам готин тип..
          И без това падам на колене и се кланя на създателя на бирата - ГОЛЯМ ЧОВЕК!!!
          Последно редактирано от Десислав Добрев; 10-06-12, 21:44. Причина: правописни грешки..

Коментар

Хи-хи , бирата е създадена още в древен Египет и е използвана за ........лекарство.
            На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Кой каза бира ?!

Коментар

Сериозните хора по това време пият ракия
                Дори и след студентския празник....
                Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Яска. Какво се случва при смесване на метилов с етилов алкохол? Имаме известен спор с един приятел.

п.п.Опс грешка. Метилов с етилов.
                  Последно редактирано от Стоян Боюков-Sariones; 09-12-14, 19:44.
                  Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
                    Яска. Какво се случва при смесване на етилов с етилов алкохол? Имаме известен спор с един приятел.
                    Употребата на реактивите пречи на изследователския процес.

Коментар

Понякога май може и да помогне. В умерени граници де.
                      Ма се поправих.

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
                        Яска. Какво се случва при смесване на метилов с етилов алкохол? Имаме известен спор с един приятел.

п.п.Опс грешка. Метилов с етилов.
                        Значит..отровата от двата алкохола не са самите те, а продуктите им на разпад. Етиловия се преработва до ацеталдехид, който е безобиден, но метиловия алкохол се преработва до формалдехид, който е изключителна отрова и любимото му действие е да поразява очния нерв. При употреба на метилов алкохол, противодействието е именно вливане на етилов алкохол, който чрез така нареченото конкурентно инхибиране /изместване/, да НЕ позволи на метилвия алкохол да се преработи, а директно да се изхвърли. Казано по прост начин- ако си усетил, че си погълнал метилов алкохол, то най-адекватната реакция е приемане на възможно най-силния и качествен /скъп/ ,достъпен концентрат.
                        0899 шест5313нула
                        За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                          ...ако си усетил, че си погълнал метилов алкохол, то най-адекватната реакция е приемане на възможно най-силния и качествен /скъп/ ,достъпен концентрат.
                          А има ли значение с колко етилов концентрат "лекуваш" поглъщането на метилов алкохол, или е според това кога кой от двата си изпил, или е лотария ?
                          В смисъл ако обърнеш 50 грама метилов - има ли значение дали ще ги лекуваш с 20, 50 или 100 грама етилов, или повече зависи начина на приемане (на екс, на дози, и т.н) ? Демек има ли начин да се накара организма да "предпочете" етиловия в такава ситуация ?
                          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Едва ли са правени такива опити на живо. Единица етанол срещу единица метанол по едно и също време е печелившата комбинация. Механизмът е такъв: алкохолът навлиза непроменен в кръвта, която го донася до клетките, като най-захранен е мозика. Умират безвъзвратно огромен брой неврони и после останалият алкохол тръва по горната схема.

Коментар

Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
                              Едва ли са правени такива опити на живо.
                              За съжаление се правят, при това твърде често. Ензимът е приблизително еднакво активен към двете вещества, затова трябва да се подходи с възможно по-голям излишък от етанол, като същевременно се подпомага всякак изнасянето на метанола от организма - което значи главно вода.

И по възможност тая работа да се прави под лекарски контрол.

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                                Значит...
                                Язе това го знам. Ма според един приятел двата вида се смесвали, като етиловият алкохол неутрализирал метиловият. ДА, ама според мен няма как да се получи това. Та заради това и питам.
                                Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                                А има ли значение с колко етилов концентрат "лекуваш" поглъщането на метилов алкохол, или е според това кога кой от двата си изпил, или е лотария ?
                                В смисъл ако обърнеш 50 грама метилов - има ли значение дали ще ги лекуваш с 20, 50 или 100 грама етилов, или повече зависи начина на приемане (на екс, на дози, и т.н) ? Демек има ли начин да се накара организма да "предпочете" етиловия в такава ситуация ?
                                Има. Първо дават за смъртоносна доза поглъщането на 1mg/kg метанол. Лечението е етанол го дават така: 600mg/kg 10% разтвор на етанол венозно се влива струйно първоначално, после бавно. Целта на това е да се достигне концентрация в кръвта на 100mg/dl етанол. Това блокира метанола. Това заради алкохолдехидрогеназата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X