Здравейте, прегледах всичко от "Гозби и ястия", но не намерих такава рецепта. Също така прегледах и Гугъл, но нищо задоволително не излезе поне за нашето овче сирене. Повечето рецепти са противоречиви, баба казала леля направила. Главната ми амбиция е да си го правя сам за лична употреба, но за собствено удоволствие от процеса бих си направил и една мини лабораторийка за по-прецизно следене на процесите. В смисъл, че са ми останали доста добри термометри и бъркалки на тавана от ученическите години
Знам, че по принцип домашното сирене е доста разтегливо понятие поради условията му на правене и не на всички се харесва та идеята ми е да се доближа поне малко до идеалното! Иначе всекидневно омитам доста сирене и кашкавал, та поне финансово миксля че би си заслужавало. Поздрави.

Коментар