Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Паури Рапани Миди

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #76
    От: Паури Рапани Миди

    Ето още деликатес от дълбините на морето със добра компания на пикник Маслен Нос.





    Коментар


    • #77
      От: Паури Рапани Миди

      Първоначално публикуван от valkov.val Преглед на мнение
      Ето и солената Хамсия приготвена от един стар Морски Вълк.
      В касата с риба се слага пакет едра сол.
      Оставясе да преседи около 24часа да омекне е да се пукнат коремчетата.
      После е голямата игра ред рибка ред сол.
      Малко копър и зелен д лист.
      Ето така се приготвя известната на всички Аншоа...

      Аншоа мога да ям с килограми без преувеличение. Навремето (преди двадесет години и по-рано), татко, не знам как го правеше, но вкъщи винаги имаше по една тенекия с аншоа - едни такива кръгли, плоски, десеткилограмови, май гръцки.
      Сега, да се консумират такива количества от Метро излиза буквално солено.
      Затова и показаното от теб, много ме заинтригува.
      Чувал съм, че "аншоа" не е вид риба, а начин за приготвяне - така ли е? (Ако въпроса ми е смешен - проявете снизходителност към горския ми произход). Също така, тази хамсия, същата копърка/цаца ли е? И какво значи това пукване на коремчетата - после те и съдържанието им се чистят, или как?
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

      Коментар


      • #78
        От: Паури Рапани Миди

        Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
        Аншоа мога да ям с килограми без преувеличение. Навремето (преди двадесет години и по-рано), татко, не знам как го правеше, но вкъщи винаги имаше по една тенекия с аншоа - едни такива кръгли, плоски, десеткилограмови, май гръцки.
        Сега, да се консумират такива количества от Метро излиза буквално солено.
        Затова и показаното от теб, много ме заинтригува.
        Чувал съм, че "аншоа" не е вид риба, а начин за приготвяне - така ли е? (Ако въпроса ми е смешен - проявете снизходителност към горския ми произход). Също така, тази хамсия, същата копърка/цаца ли е? И какво значи това пукване на коремчетата - после те и съдържанието им се чистят, или как?
        Да аншоа е начин на приготвяне.Това лято правих от Хамсия и от Сардина.
        А копърката е Цаца.
        Коремчето се пука когато объркаш рибата със едра сол и я оставиш да преседи един ден.
        И после ред сол ред риба.Само не забравяй за бялото винце.

        Коментар


        • #79
          Значи копърка и цаца е едно и също, но не е хамсия - всъщност, от каква риба може да се направи аншоа, от сафрид става ли, защото в магазин май не съм виждал хамсия? Това за коремчето, каква му е идеята, по този начин се чисти ли? Инак с реденето и осоляването ще са справя, гледал съм и съм помагал за сланина.

          Да използвам случая и тук да попитам и за паламуд: Това ли е начина за приготвяне на осолен паламуд?
          Последно редактирано от maxxx; 29-08-10, 21:42.
          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X