Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Паури Рапани Миди
Свий
X
-
От: Паури Рапани Миди
Първоначално публикуван от valkov.val Преглед на мнениеЕто и солената Хамсия приготвена от един стар Морски Вълк.
В касата с риба се слага пакет едра сол.
Оставясе да преседи около 24часа да омекне е да се пукнат коремчетата.
После е голямата игра ред рибка ред сол.
Малко копър и зелен д лист.
Ето така се приготвя известната на всички Аншоа...
Аншоа мога да ям с килограми без преувеличение. Навремето (преди двадесет години и по-рано), татко, не знам как го правеше, но вкъщи винаги имаше по една тенекия с аншоа - едни такива кръгли, плоски, десеткилограмови, май гръцки.
Сега, да се консумират такива количества от Метро излиза буквално солено.
Затова и показаното от теб, много ме заинтригува.
Чувал съм, че "аншоа" не е вид риба, а начин за приготвяне - така ли е? (Ако въпроса ми е смешен - проявете снизходителност към горския ми произход). Също така, тази хамсия, същата копърка/цаца ли е? И какво значи това пукване на коремчетата - после те и съдържанието им се чистят, или как?Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
Коментар
-
От: Паури Рапани Миди
Първоначално публикуван от davc Преглед на мнениеАншоа мога да ям с килограми без преувеличение. Навремето (преди двадесет години и по-рано), татко, не знам как го правеше, но вкъщи винаги имаше по една тенекия с аншоа - едни такива кръгли, плоски, десеткилограмови, май гръцки.
Сега, да се консумират такива количества от Метро излиза буквално солено.
Затова и показаното от теб, много ме заинтригува.
Чувал съм, че "аншоа" не е вид риба, а начин за приготвяне - така ли е? (Ако въпроса ми е смешен - проявете снизходителност към горския ми произход). Също така, тази хамсия, същата копърка/цаца ли е? И какво значи това пукване на коремчетата - после те и съдържанието им се чистят, или как?
А копърката е Цаца.
Коремчето се пука когато объркаш рибата със едра сол и я оставиш да преседи един ден.
И после ред сол ред риба.Само не забравяй за бялото винце.
Коментар
-
Значи копърка и цаца е едно и също, но не е хамсия - всъщност, от каква риба може да се направи аншоа, от сафрид става ли, защото в магазин май не съм виждал хамсия? Това за коремчето, каква му е идеята, по този начин се чисти ли? Инак с реденето и осоляването ще са справя, гледал съм и съм помагал за сланина.
Да използвам случая и тук да попитам и за паламуд: Това ли е начина за приготвяне на осолен паламуд?Последно редактирано от maxxx; 29-08-10, 21:42.Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар