Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Паури Рапани Миди

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Паури Рапани Миди

Вие срам нямате ли, А? Кой ще ми чисти клавиатурата от слюнки?!
    Гадове!

Коментар

Първоначално публикуван от yanev65 Преглед на мнение
      Мидите са ти проблем в Сливен , ама ти често пътуваш до Бургас. Следва една продължителна операция на почистване на черупката от налепи .После вариш без вода ,защото те си пущат.Варианти -малко вода,бира или морска вода.Мидите ,които не се отворят не се консумират.Доматен сос , от пюре или домати ,малко лук, малко чесън подправки по избор ,поръсваш с магданоз да нахраниш и окото. После отваряш мидити,почистваш мустака и консумираш.По лесният вариант е ,звъниш на 0888273359 и казваш, кога ще дойдеш до Приморско.
      Към края на следващата седмицата ще идвам и ще търся някъде миди и ще ползвам жокер "обади се на приятел",а за Приморско ако е удобно на следващият майски празник може да дойда да ви видя.
      Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
      Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
        Към края на следващата седмицата ще идвам и ще търся някъде миди и ще ползвам жокер "обади се на приятел",а за Приморско ако е удобно на следващият майски празник може да дойда да ви видя.
        24 05 Е Празника на Приморско тогава ела.

Коментар

Първоначално публикуван от Митко/fulda/ Преглед на мнение
          Вие срам нямате ли, А? Кой ще ми чисти клавиатурата от слюнки?!
          Гадове!
          Като идваш към морето си вземи клавиатурата.
          Ще мезим и чистим.

Коментар

Има голяма мидена ферма покрай морето. Последния път се наядох здраво. Дават големи порции, с гарнитури по избор. Излиза скъпо, но си струва! Рапаните са също много вкусни. При правилно приготвяне, месото става невероятно крехко.

Поздрав на всички почитатели на морската храна!

Коментар

Онзи ден, при посещение на Бургас се отбих до рибния пазар и взех някои морски дарове. Благодарение на приятелите от форума и най вече на Янев, успях да ги приготвя и вкуса им беше уникален.
              Ох защо не живея край морето, но поне не ми е толкова далеч, само 1час.
              Прикачени файлове

Коментар

Доколкото разбрах г-н Дочев още си чисти кухнята след борбата с паурите.Ще организираме специалка за ядене на паури,като се върне Вълков от Баха Саксония.След разказите на Дочев за вкусните морски деликатеси,вчера минах покрай един пазар в Бургас и набързо хванах два паура,кило миди с черупките и около 400 гр. различна риба.Нямам снимки ,но рибената чорба ,за която ползвах бульона от варените раци и миди стана уникална.ТРи вида риба,ядките на мидите и месото на раците.Бульона от миди и раци придава уникален вкус.Абе още докато я направиш и ти вика Наздраве !Рецепта за рибена чорба съм давал ,така че няма да изпадам в подробности.
                Последно редактирано от yanev65; 13-05-10, 10:21.

Коментар

Верно тези "раки" така им викат в едно село, ми дадоха голям зор и след два порязани пръста включих в действие чука за пържоли и нещата си дойдоха на мястото, е чистенето с прахосмука беше приоритет на жената след "битката"

Коментар

Верно тези "раки" така им викат в едно село, ми дадоха голям зор и след два порязани пръста включих в действие чука за пържоли и нещата си дойдоха на мястото,...
                    Когато за първи път ми сервираха паур, ( то аз си го поръчах, защото не знаех какво е, а сервитьора вика - ами паур, бе, човек, не знаеш ли какво е паур??? ), та тогава го гледах, мъчих го с една вилица, и накрая извадих Ледермана и чак тогава разбрах какъв е вкуса...

Сервитьора гледаше мултитулчето по същия начин, както аз гледах паура...

Коментар

Първоначално публикуван от yanev65 Преглед на мнение
                      Доколкото разбрах г-н Дочев още си чисти кухнята след борбата с паурите.Ще организираме специалка за ядене на паури,като се върне Вълков от Баха Саксония.След разказите на Дочев за вкусните морски деликатеси,вчера минах покрай един пазар в Бургас и набързо хванах два паура,кило миди с черупките и около 400 гр. различна риба.Нямам снимки ,но рибената чорба ,за която ползвах бульона от варените раци и миди стана уникална.ТРи вида риба,ядките на мидите и месото на раците.Бульона от миди и раци придава уникален вкус.Абе още докато я направиш и ти вика Наздраве !Рецепта за рибена чорба съм давал ,така че няма да изпадам в подробности.
                      Янев, как е по добре според теб да се консумира?
                      Студена ракия с топла супа или ракия със студена супа??

Коментар

Янев, как е по добре според теб да се консумира?
                        Студена ракия с топла супа или ракия със студена супа??
                        Аз я предпочитам студена,чорбата де.Ракията я харесвам с приятели. Ама там си е въпрос на предпочитания.Сега отивам да приготвя паури и рапани ,че брат ми е на гости . Чакам водолазите да ми донесат едно калканче и миди и ще тракам тенджерите,а вие си помечтайте .Ето ви една идея за рапаните.След 3-4 минутно попарване и почистване ,ги оставете за 20 минути да се киснат в Кока кола.Става магия.Вервайте ми!Същата техника се ползва докато варите октопод,но там има и други подробности , а и размерът има значение.Дресингът и панировката за рапаните друг път.

Коментар

От: До: Паури Рапани Миди

Ето нещо ново.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SAM_3972.jpg
Прегледи:1
Размер:112.5 КБ
ID:5180168Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SAM_3973.jpg
Размер:123.4 КБ
ID:5180167Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SAM_3975.jpg
Размер:135.7 КБ
ID:5180166

Коментар

От: Паури Рапани Миди

http://

Коментар

Това е от днес и ако знаете кво ни чака после.

Коментар

Браво, добър улов
                                Но в този вид не изглеждат апетитни и не се дразня

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X